به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران لرستان؛ پیرحیاتی با بیان اینکه در حال حاضر در دنیا واحد غذایی از 500 گرم تا یک کیلو است، افزود: متأسفانه در کشور ما فروشندگان دورهگرد با فروش چندین کیلویی محصولات به مردم زمینه افزایش زباله و پسماند را در شهرها افزایش دادهاند که اگر بتوانیم تولیدات را با بستهبندی به بازار عرضه کنیم کاهش چشمگیری را در این زمینه شاهد خواهیم بود.
وی با اشاره به ظرفیت استان در تولید محصول سالم، یادآور شد: در کشور، ما جزء اولین استانهای دارای پتانسیل تولید محصول سالم هستیم.
پیرحیاتی خاطرنشان کرد: میتوانیم با تولید کود آلی در استان بخشی از نیاز کود کشاورزان را به جای استفاده از کود شیمیایی فراهم کنیم که البته این کار برای اجرایی شدن نیاز به مشارکت سایر دستگاهها دارد.
معاون جهاد کشاورزی با اشاره به پسماندهای ویژه بخش کشاورزی گفت: از این نوع پسماندها میتوان به سموم اشاره کرد که باعث آلودگی محیط زیست، آب و تهدید سلامت انسان و سایر موجودات میشوند.
وی اظهار کرد: میبایست در طرح جامع مدیریت پسماند، شهرداریها قسمتهای روستایی را نیز لحاظ کنند و اجازه دفن زبالهها را در مکانهای ویژه شهرها به آنها نیز بدهند.
پیرحیاتی با اشاره به راهاندازی سیستم مانیتورینگ در سازمان جهاد کشاورزی افزود: با این طرح در بلندمدت فروش سموم ثبت میشود و میتوان بررسی کرد که یک سم در کدام نقطه استفاده و به کجا پسماندش وارد میشود./س