مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، مبانی فکری لئواشتراوس – یکی از تاثیرگذار‌ترین فیلسوفان سیاسی قرن بیستم – و اثر آن برنئومحافظه کاران آمریکا را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دفتر مطالعات بنیادین حکومتی این مرکز اعلام کرد: هدف این پژوهش آن است که از یک طرف به بررسی ایده‌های لئواشتراوس به عنوان یکی از تاثیرگذار‌ترین فیلسوفان سیاسی قرن بیستم بپردازد و از طرف دیگر شکل گیری جریان نو محافظه کاری را بر اساس تاثیر تفکر اشتراوس بر آن‌ها نشان دهد.

در واقع بعد از به قدرت رسیدن جرج بوش پسر در کاخ سفید، جهان شاهد موجی از به قدرت رسیدن سیاستمدارانی بود که از نظر فلسفی عمیقا متاثر از اشتراوس، از جهت مشی فرهنگی، محافظه کار و از نظر سیاست خارجی، عمیقا نظامی گرا و ستیزه جو بودند.

تبار‌شناسی این نسل جدید از سیاستمداران که البته بیشتر ریشه در حزب جمهوریخواه دارند، حائز اهمیت است، زیرا در ادامه مشی نظامی گرا و سیاست خارجی ستیزه جویی نو محافظه‌کاران، به دو کشور افغانستان و عراق، در همسایگی ایران حمله نظامی شد و رژیم‌های آن‌ها تغییر یافتند. 

در این گزارش از یک طرف مبانی فکری لئواشتراوس در محورهای متفاوت مانند بازگشت به فلسفه کهن، جدال سنت و مدرنیته، سبک نوشتاری پنهان نگر و... مورد بررسی قرار می‌گیرد و از طرف دیگر، شکل گیری جریان نو محافظه کاری در پیوند با آرای فلسفی و فکری اشتراوس بررسی خواهد شد.

در پایان نیز رهبران نو محافظه کاران و رسانه‌ها و سازمان‌های آنان مورد بررسی قرار خواهند گرفت. بدیهی است که در به قدرت رسیدن آینده حزب جمهوریخواه در واشنگتن، احتمال به قدرت رسیدن دوباره نومحافظه کاران، مخصوصا در زمینه سیاست خارجی فراوان است و همین امر، پژوهشی دقیق راجع به آن‌ها را به امری ضروری مبدل می‌کند. 

در پایان این گزارش، آگاهی بیشتری در مورد شخصیت لئواشتراوس ارائه شده و آمده است: لئواشتراوس (۱۸۹۹-۱۹۷۳)، فیلسوف آلمانی که از دست نازی‌های آلمان به آمریکا مهاجرت کرد؛ یکی از بنیانگذاران جریان نومحافظه کاری در آمریکاست. وی متولد ۲۰ سپتامبر ۱۸۹۹ در شهرستان کوچک کیرچهایی در هسس بود و بعد از گذراندن یک سال دوره سربازی به دانشگاه ماربورگ رفت که مرکز مهمی برای جنبش نئوکانتی مسلط بر فلسفه آلمان از اواخر قرن نوزدهم تا اوایل قرن بیستم بود. اشتراوس بعد‌ها برای دوره دکتری به دانشگاه هامبورگ رفت و تحت نظارت ارنست کاسیرر، تز دکترایش را با عنوان (مسئله شناخت در عقیده فلسفی یاکوبی) در سال ۱۹۲۱ به پایان برد. 

به قدرت رسیدن هیتلر در آلمان، اشتراوس را مجبور به ترک وطن و مهاجرت به آمریکا کرد وی در پاییز ۱۹۴۹ به دانشگاه شیکاگو رفت و تا آخر عمر در این دانشگاه ماند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.