به گزارش
خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، محققان دانشگاه صنعتی شریف، برای حذف فلزات سنگین از پسابها، با استفاده از فناوری نانو، جاذبی با بازده بالا تولید نمودهاند که تولید آن، گامی به سوی استفاده از نانومواد مختلف در فرایند تصفیه آب است.
اندازه ذرات نانوجاذب تولید شده، ۲۰ نانومتر است که برای حذف یونهای نیکل، کبالت و باریم از آب مناسب است که با توجه به بازده بالای این نانوجاذب، مقدار مصرفی آن کم بوده و در نتیجه کاهش هزینههای عملیاتی را به دنبال خواهد داشت.
صوفیا مهدیزاده دراین رابطه گفت: در بین جاذبهای معدنی مختلف «زئولیت» یکی از نویدبخشترین مواد برای انجام عملیات تصفیه فلزات به شمار میرود که مزیت زئولیت نسبت به انواع رزینها، هزینه پایین آن است. اینجاذب از نشاندن نانوذرات پلاتین بر پایه زئولیت ۴A تولید شده است.
در حذف یونهای فلزی به کمک این نانوجاذب، از فرایند جذب سطحی استفاده شده است. این فرایند، نسبت به عملیات جداسازی تقطیر جز به جز و استخراج، هزینهٔ کمتری دارد. از طرفی، برخلاف برخی روشهای جداسازی همچون استخراج با حلال، روش جذب سطحی در بسترهای ثابت، یک روش جداسازی مستقیم است و نیاز به فرایند تکمیلکننده دیگری برای جداسازی ندارد.
وی افزود نتایج حاکی از این است که با افزایش مقدار جاذب، میزان جذب نیز افزایش مییابد و با این عمل سطح تماس ذرات با جاذب افزایش مییابد و یونهای بیشتری امکان نشستن بر سطح جاذبها را دارند، یعنی از طرفی افزایش دما نیز سبب افزایش درصد جذب خواهد شد. میزان بازده این نانوجاذب در محیطهای اسیدی بیشتر است.
انتهای پیام/