بر آنیم تا در این مجال، قطعاتی کوتاه و بلند از کتاب وحی را با نگاهی گزیده به انعکاس آن در ادبیات پارسی، پیشکش طالبان حق و جوینگان حقیقت کنیم.

مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
آیه 15 سوره نور
إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِاءَلْسِنَتِکُمْ وَتَقُولُونَ بِاءَفْوَاهِکُم مَّا لَیْسَ لَکُم بِهِ عِلْمٌ وَ تَحْسَبُونَهُ هَیِّناً وَهُوَ عِندَ اللّهِ عَظِیمٌ
آنگاه که از زبان یکدیگر (تهمت را) می گرفتید وبا آنکه علم نداشتید دهان به دهان می گفتید واین را ساده وکوچک می پنداشتید در حالی که آن نزد خدا بزرگ است.

* زبان، تنها عضوی است که در طول عمر انسان، از حرف زدن، نه درد می گیرد و نه خسته می شود. شکل و اندازه‌ی آن کوچک امّا جرم و گناه آن بزرگ است. چه بسیارند انسان های کافری که با گفتن یک جمله (شهادت به یگانگی خداوند) مسلمان و پاک می شوند و یا مسلمانانی که با گفتن کفر به خدا، یا انکار احکام دین، کافر و نجس می شوند. زبان از یک سو می تواند با راستگویی، ذکر و دعا و نصیحت دیگران، صفا بیافریند و از سوی دیگر قادر است با نیش به این و آن، کدورت ایجاد کند. زبان کلید عقل و چراغ علم و ساده ترین و ارزان ترین وسیله‌ی انتقال تمام علوم و تجربیات است.
علمای اخلاق درباره‌ی زبان کتابها و مطالب بسیاری نوشته اند.
* پذیرش آنچه بر سرزبان هاست، بدون تحقیق محکوم است. (تلقونه باَلسِنتکم)
* سخن باید بر اساس علم باشد. (تقولون باَفواهِکم ما لیس لکم به علم)
* آبروی مردم را ساده ننگریم. (و تَحسِبونَه هَیّنا)

* نقل تهمت ها و شایعات از گناهان کبیره است. (و هو عنداللّه عظیم)
* کوچکی یا بزرگی گناه را باید خداوند تعین کند. (عنداللّه عظیم)
* همه‌ی اصحاب پیامبر اکرم عادل نبودند، بلکه گروهی از آنان مرتکب گناه بزرگ (تهمت به همسر پیامبر) شدند. (تَقولون باَفواهِکم ... و هو عنداللّه عظیم)
* همه‌ی محاسبات انسان واقع بینانه نیست. (تَحسِبونه هَیّنا و هو عنداللّه عظیم)

برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.