عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به پافشاری آمریکا در مسئله موشک‌های بالستیک در طول مذاکرات و توافق نامه ژنو ، گفت: تاکید این کشور بر سامانه موشکی ایران ، به دنبال وحشت از رژیم صهیونیستی است.

"اسماعیل کوثری" نماینده مردم تهران ،ری ،شمیرانات و اسلامشهر در مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به پافشاری آمریکا در مسئله موشک‌های بالستیک در طول مذاکرات و توافق‌نامه ژنو ، اظهار داشت: تاکید این کشور بر سامانه موشکی ایران به دنبال وحشت از رژیم غاصب صهیونیستی است.

وی افزود: این وحشت به دنبال تهی شدن رژیم اشغالگر قدس از درون و ازهم پاشیدگی‌اش به وجود آمده است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه در راستای دسترسی ایران به دستاوردهای موشکی به هیچ وجه اجازه از کسی گرفته نمی‌شود، تصریح  کرد: تصمیم گیری در این راستا برعهده خودمان است و آمریکا در این مورد نباید دخالت کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی در مجلس، خاطر نشان کرد: موشکی که ایران تولید می‌کند در راستای بازدارندگی‌است ، اما آنان از این مسئله نیز وحشت دارند.
 
گفتنی است، مذاکرات میان نمایندگان ایران و گروه موسوم به 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین به همراه آلمان) که برای تدوین "توافق نهایی" برگزار شد، مقامات آمریکایی برخلاف مفاد توافق‌نامه اولیه که در ژنو یک به امضای طرفین رسید مدعی ضرورت بررسی توان موشکی جمهوری اسلامی ایران به‌ویژه موشک‌های بالستیک شدند؛ موضوعی که با واکنش صریح مقامات کشورمان مبنی بر در دستور کار نبودن موضوعات غیرهسته‌ای روبرو شد.

در همین رابطه، پایگاه اینترنتی آنتی‌وار در تحلیلی با اشاره به تلاش مقامات کاخ سفید برای بررسی موشک‌های بالستیک ایران در مذاکرات هسته‌ای تصریح کرد که این مسئله نقض آشکار توافقنامه ژنو است.

این پایگاه اینترنتی به قلم «گرت پورتر» نوشت: آمریکا درخواست اسرائيل را برای قرار دادن برنامه موشکی در مذاکرات هسته‌ای قبول کرد. تاکید دولت باراک اوباما بر اینکه ایران در مذاکرات برای رسیدن به توافق جامع هسته‌ای، درباره برنامه موشک‌های بالستیک خود نیز بحث کند، موضع آمریکا را با موضع اسرائیل و سناتورهایی هماهنگ می‌کند که پیش‌نویس لایحه گروه ایپک را به منظور مختل کردن مذاکرات، مطرح کردند.

اما سابقه این ماجرا نشان می‌دهد دولت اوباما می‌داند که ایران این درخواست را نخواهد پذیرفت.

«جی کارنی» سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید، این درخواست تازه آمریکا را  اعلام کرد که ظریف وزیر امور خارجه ایران در واکنش به وی گفت: «درباره هیچ موضوعی به جز فعالیت‌های هسته‌ای ایران در این مذاکرات بحث نخواهد شد و ما بر سر این موضوع توافق کرده‌ایم».

این واکنش ظریف به این معنا است که موضع آمریکا در صورتی که بر آن پافشاری شود، ممکن است به شکل جدی خطر شکست مذاکرات را ایجاد کند.

برخلاف آنچه جی کارنی گفت، موضوع موشک‌های بالستیک بخشی از توافق مقدماتی نیست که در گذشته حاصل شد، طرح مشترک اقدام، صرفا به «پرداختن به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل به منظور لحاظ کردن ملاحظات شورای امنیت این سازمان درباره این موضوع» و تشکیل یک «کمیته مشترک» که با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کار می‌کند تا رفع نگرانی‌‌های گذشته و حال را تسهیل کند، اشاره دارد.

مشخص نیست که آیا آمریکا در مذاکرات گذشته خواستار لحاظ شدن بحث برنامه موشکی ایران در مسیر رسیدن به توافق نهایی بوده است یا خیر اما به هر ترتیب، این موضوع بخشی از طرح مشترک اقدام که در بیست‌وچهار نوامبر درباره آن توافق شد، نیست.

بر اساس این گزارش مقامات ارشد دولت آمریکا که در نوامبر گذشته درباره طرح مشترک اقدام به خبرنگاران گزارش می‌دادند، اساسا هیچ اشاره‌ای به موشک‌های بالستیک نکردند. آنها صرفا به «ابعاد نظامی احتمالی» برنامه هسته‌ای ایران و به «فعالیت‌های ایران در پارچین» اشاره کردند.

درخواست مذاکرات درباره برنامه موشکی ایران از رژیم صهیونیستی شروع شد و این موضوع به شکل مستقیم و غیر مستقیم از طریق اعضای کمیته روابط خارجی آمریکا که به دستور کار ایپک متعهد هستند، مطرح شد.

روزنامه هاآرتص، نوشت: "یووال اشتاینتز" مقام جاسوسی رژیم غاصب صهیونیستی پیش از شروع مذاکرات فوریه، با شرمن (نماینده آمریکا در مذاکرات ایران) و مسئولان ارشد وزارت خارجه فرانسه و انگلیس دیدار کرد و تاکید کرد که برنامه موشکی ایران «باید بخشی از دستور کار» مذاکرات برای توافق نهایی باشد.

با این حال تا اوایل دسامبر نیز تلاش‌های صریح‌تری را برای اعمال فشار بر دولت آمریکا به منظور پذیرفتن این خواسته دنبال می‌کرد و پیش‌نویس لایحه‌ای را تنظیم کرده بود که در مفاد آن مشخصا آمده بود در صورتی که رئیس‌جمهور نتواند تایید کند که ایران «آزمایش موشک‌های بالستیک با برد فراتر از پانصد کیلومتر انجام نداده است»، باید تحریم‌های تازه‌ای در نظر گرفته شود.

در جلسه پرسش و پاسخ کمیته روابط خارجی سنای آمریکا که در چهارم فوریه برگزار شد، سناتور رابرت کورکر، جمهوری‌خواه برجسته در این کمیته، از وندی شرمن معاون وزارت خارجه و رئیس تیم مذاکره‌کننده آمریکایی در مذاکرات هسته‌ای با ایران انتقاد کرد.

وی پس از ارائه تصویری به شدت تحریف شده درباره آمادگی ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای، سوال کرد، «چرا هیچ یک از شما در این توافق به هیچ ترتیبی به سازوکارهای حمل تسلیحات هسته‌ای نپرداختید؟»

اما شرمن به جای اصلاح اظهارات به شدت تحریف‌آمیز کورکر، بلافاصله به او اطمینان داد دولت آنچه را آنها خواستند، انجام می‌دهد.

شرمن تایید کرد که توافق نوامبر که به ماه‌های پیش رو اشاره دارد، «تولید موشک‌های بالستیک را که ممکن است در حمل سلاح‌های هسته‌ای کاربرد داشته باشند متوقف» نکرد. آنگاه وی افزود: «اما این موضوعی است که عملا باید به عنوان بخشی از توافق نهایی به آن پرداخته شود».

دولت اوباما با علم به اینکه قادر نخواهد بود در گروه شش کشور مذاکره‌کننده با ایران بر سر این موضوع به اتفاق نظر دست یابد، ممکن است به دنبال اخذ اعتبار سیاسی برای اتخاذ موضعی تند درباره موشک‌های ایران باشد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۰:۳۰ ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳
امریکا و اسراییل هر دو یکی هستند و هر دو جعلی هستند و مرگ بر امریکا و اسراییل .امروز امریکا و اسراییل ملتهای کشورهای ضعیف را زیر فشار گذاشته تا منافع خودش را تامین کنند و اکنون دنیا را به اشوب کشیده اند.
آخرین اخبار