پژوهشگران آمریکایی بیش از سه هزار نوع باکتری را بر روی اسکناس‌ها شناسایی کردند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ پژوهشگران آمریکایی بیش از سه هزار نوع باکتری را بر روی اسکناس‌ها شناسایی کردند که شماری از این باکتری‌ها به طور معمول بر روی پوست، در دهان یا اندام‌های دیگر انسان زندگی می‌کنند و عامل بروز بیماری‌های خطرناکی هستند. 
 
به گفته‌ی محققان دست به دست شدن اسکناس‌ها، این برگه‌ها را به محیطی مملو از باکتری‌های زنده تبدیل می‌کند که می‌توانند در انتشار بسیاری از بیماری‌ها در جامعه نقش موثری داشته باشند. 
 
جین کارلتون مدیر این پژوهش می‌گوید: ما روی اسکانس باکتری‌های زنده پیدا کردیم که نشان می‌دهد برگه‌های اسکانس می‌توانند مانند نوعی محیط انتقال‌دهنده باکتری در جامعه عمل کنند.


 

در بدن انسان میلیون‌ها باکتری زندگی می‌کنند که شمار قابل توجهی از این باکتری‌ها مانند باکتری‌های روده که به هضم و جذب غذا کمک می‌کنند، باکتری‌های مفید هستند. محیط پیرامون ما نیز مملو از باکتری‌هایی است که بیماری‌زا نیستند.

باکتری‌های عامل عفونت‌های پوستی، مانند آکنه صورت یا باکتری سیاه‌زخم که در خاک زندگی می‌کند، از جمله باکتری‌هایی هستند که می‌توانند توسط اسکناس از فردی به فرد دیگر سرایت کنند.

باکتری‌هایی که موجب عفونت‌های دستگاه تنفسی مانند ذات‌الریه می‌شوند نیز از جمله باکتری‌هایی هستند که پژوهشگران دانشگاه نیویورک بر روی اسکناس‌ها پیدا کرده‌اند.

برخی از این باکتری‌ها حتی حاوی ژن‌های مسئول ایجاد مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها هستند و از بین بردن آنها به سادگی ممکن نیست.

با این حال پژوهشگران دانشگاه نیویورک تأکید می‌کنند که رعایت توصیه‌های بهداشتی اولیه، از جمله شستن دست‌ها، برای جلوگیری از انتقال بسیاری از این باکتری‌های بیماری‌زا موثر است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار