به گزارش
خبرنگار دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ این روزها بحث بر سر فیلتر نرم افزارهای چت و ممنوعیت استفاده از آنها زبان زد مردم و سوژه خبرگزاریها شده است. در این گزارش قصد داریم ذرهبین دریچه را روی وایبر بیندازیم و کمی ریزبینانهتر به آن نگاه کنیم، شما کاربران عزیز هم همراه ما تا پایان این گزارش باشید چرا که میخواهیم نظر شما را بعد از انتشار مطالبی در خصوص این برنامه جویا شویم.
وایبر (Viber) اپلیکیشنی است که توسط شرکتی به همین نام به صورت رایگان تولید شده است.(!؟) در این نرم افزار کاربران علاوه بر ارسال پیامهای چندرسانهای میتوانند به تبادل تصاویر و ویدئو هم بپردازند. البته این نرم افزار باید در دو دستگاه نصب باشد تا بتوان با یکدیگر ارتباط برقرار کرد. این نرم افزار برای گوشیهای هوشمند با سیستم عامل اندروید، بلکبری، آی او اس، سیمبین، ویندوزفون و مایکروسافت ویندوز و مک او اس تولید شده است.
به گفته سازندگان، وایبر در ۲ دسامبر ۲۰۱۰ ابتدا برای آیفون ارائه شد تا به رقابت جدی با اسکایپ بپردازد. اما اسکایپ چه ویژگیهایی دارد که وایبر میخواهد با آن رقابت کند؟ اسکایپ امکانات مختلفی مانند پیام رسان فوری، انتقال فایل، ویدیو کنفرانس و پست صوتی را اختیار کاربران قرار میدهد و از تماس تصویری نيز بهره میبرد.
موسس وایبر کیست؟ وایبر مدیا شرکتی قبرسی است که در بلاروس و رژيم صهيونيستي مراکزی برای توسعه دارد. این شرکت را تالمون مارکو، کارآفرین اسرائیلی – آمریکایی، دانش آموخته علوم کامپیوتر دانشگاه تل آویو و عضو سابق نیروهای دفاعی اسرائیل تاسیس کرده است.
تالمون مارکو به مدت چهار سال در ارتش رژيم غاصب سابقه خدمت دارد و همچنین به عنوان مدیر اجرایی بخش اطلاعات در هسته مرکزی ارتش فعالیت داشته است. وی در زمینه تولید جاسوس افزارها، ویروسهای دانلود کننده اطلاعات و برنامههای هک، سابقه درخشانی را در کارنامه نیروهای دفاعی اسرائیل برای خودش به ثبت رسانیده است.
درآمد وایبر از کجاست؟کاربران وایبر در ۷ مه ۲۰۱۳ به ۲۰۰ میلیون کاربر رسید و جالبتر اینکه کاربران در روز حدود 10 میلیون مکالمه با میانگین 2 میلیارد دقیقه انجام میدهند و بیش از 6 میلیارد پیامک در ماه ارسال میکنند که در نوع خودش جالب توجه است، با این حال مدل چرخه سرمایه این شرکت نامعلوم بوده و تبلیغات یا هیچ منبع درآمدی ندارد! حال سوالی که فکر هرکسی را به خود مشغول میکند این است که وایبر با چه هدفی، به صورت کاملا رایگان و کیفیت مطلوب در تمامی نقاط مختلف جهان عرضه شده است؟!
وایبر در کدام کشورها فیلتر است؟اما با نگاهی گذرا به کشورهایی دیگر و بررسی در مورد فیلترینگ وایبر درمییابیم که کشورهایی مانند لبنان، عربستان و مراکش خبر از تایید فیلترینگ این نرم افزار میدهند و دلایل امنیتی را هدف اصلی خود از فیلتر وایبر بیان میکنند؛ آنها میگویند، عدم کنترل تماسهای مشکوک و گمان بر جاسوسی هدف فیلتر ما بوده است.
انتهای پیام/
وایبر طرز درآمدش مشخصه
فروش استیکر و فروش اعتبار برای انجام تماس بین المللی ارزان
چرا دوست دارید فقط تخریب و فیلتر کنید؟
من که به شخصه به کمپانی های بزرگ خارجی خیلی بیشتر از سرویس های کوچیک ایرانی اعتماد دارم
دوستان خوبم كلا از گوشي هاي هوشمند( اسمارت فون) ميشه بعنوان ابزار جاسوسي ازش استفاده كرد، اگه قراره شركت اپل ، گوگل و يا مايكروسافت امكانات سخت افزاري و نرمافزاريش رو در اختيار موساد يا سيا بزاره بدون وايبر و امثال وايبر ميتونن از شما جاسوسي كنن، شما ميدونيد اكثر گوشيهاي هوشمند وقتي باطري تموم ميكنن و خاموش ميشن تا چند روز شارژ مخفي داره انهم رزرو شده برا كارهايي كه از پيش تنظيم شده اند، حتي ميتونن موقعيت و تصاوير شما رو داشته باشند.
راه فراري هم نيست جز اينكه يك اپليكشين خيلي خاص كه بره هسته مركزي سيستم عامل رو كنترل كنه كه جلوي اين كارها رو بگيره و اين نياز به يك شخص كه تسلط كافي به سيستم عامل و سخت افزار اون گوشي هوشمند داره.
نظرات دوستان مهدي و محمد جواد رو كاملا قبول دارم... بنظر بنده بهنرين راه حلش اينكه از متخصص هاي كشور استفاده بشه كه دوتا اپليكشين توليد بشه اولي پيام رسان مثل واتس اپ و وايبر با همون امكانات كه سرورش و اطلاعاتش دست خودمون باشه، دوم اپليكيشني باشه كه بتونه هسته مركزي سيستم عامل رو كنترل كنه كه جلوي كارهاي جاسوسي گوشي هاي هوشمند رو بگيره.
خوب اینا اگه موقیعت مارو و حرف های مارو کنترل کنن بهشون چی میرسه !!!!!!!!!!!!!!♂
خب شما یه نرم افزار ایرانی بسازین ما دیگه اینقد پول تلقن ندیم.اگه ایرانیش باشه من ایرانیشو استفاده میکنم.
شرکتای مخابرات چون به ضررشونه مخالفن
چقد پول تلفن بدیم آخخخخخخخخخه؟؟؟؟؟
البته به نظرم اینجور نرم افزارهایی قابلیت های پنهانی هم احتمالا داشته باشه که یه جوری به اطلاعات دیگه شخص هم دسترسی پیدا کنن.
یا شاید با تحلیل گسترده اطلاعات رد و بدل شده بتونن یه جورایی افکار سنچی کنن. مثلا درباره اتفاقای خاص توی کشورها مثل انتخابات ها و غیره و از این اطلاعات برای برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت تو کشورها استفاده کنن.
یا حتی تو مسائل اقتصادی. مثلا ببینن توی افکار عمومی کشور ها چه کالا یا خدماتی در زمان خاص مورد استفاده هست که توی اون کالا یا خدمات خاص سرمایه گذاری کنن و سود اقتصادی نسیب شرکت ها بشه.
در کل به نظرم یه نرم افزار پایه هست برای مسائل اطلاعاتی مختلف.
شایدم سیستمش طوری باشه که کشورهای مختلف نتونن به اطلاعات دریافت و ارسال شده دسترسی پیدا کنن و این میشه یه محل امن برای ارسال اطلاعات جاسوس ها به خارج از اون کشورها با کمترین هزینه.
برای یک دستگاه جاسوسی اون چیزی که کمتر از همه اهمیت می تونه داشته باشه حرف هایی هستش که با هم می زنید. برای اونها نوع ارتباط شما با افراد مختلف هستش و پیدا کردن گرو هها در ایران. از این طریق براحتی افراد شاخص (کسی که بیشترین ارتباط را دیگران با او دارند) شناسایی می شوند. گرو هها و اینکه پیام های رد و بدل شده بین آنها چه چیزی است و این پیام ها نشان دهنده نوع نگاه آن گروه به جامعه خواهد بود. بر این اساس تبلیغات برای شما و من تولید می کنند و جهت دهی یک جامعه را به عهده خواهند گرفت. مثلا می دانند که اگر یک جوک سیاسی درست کنند به چه کسی آن را ارسال کنند تا براحتی پخش شود و دیگر اینکه از روی همین پخش شدن به اطلاعات جدیدتری خواهند رسید و حرف در این مورد زیاد است.
ذربین ببرید
باتشکر فراوان
میخوان توی کشور ماهم فیلتر بشه که نکنه عقب بیفتیم از کشرای دیگه
اگه کشورم بتونه نرم افزاری مثه واتز اپ و وایبر تولید کنه دیگه از وایبر و .... استفاده نخواهیم کرد
اگه نمیتونن حداقل بدن خارجیا واسشون بشازن
شما با وایبر وقتی عکس ب دوستت میفرستی اونا می بینن یا مثلا وقتی با دوستت صحبت می کنی یا پبام میفرستی مکان شما معلوم میشه