قالیباف گفت: اساس استقلال یک کشور استقلال فرهنگی آن کشور است و استقلال سیاسی و اقتصادی در گرو استقلال فرهنگی و از این منظر رسالت سنگینی به دوش داریم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران محمدباقر قالیباف در مراسم تودیع و معارف معاون اجتماعی شهرداری تهران و همچنین مسئول مرکزی فعالیت های دینی شهرداری که پیش از ظهر امروز با حضور برخی از اعضای شورای شهر و مدیران شهری در محل تالار ایوان شمس برگزار شد ،با اشاره به فرارسیدن ماه رجب و برکات این ماه اظهار داشت: این ماه ماهی است که خدا برای بندگان قرار داده تا بتوانیم در ضیافت الهی در ماه رمضان و بندگان خدا توفیق درک رمضان را به برکت این ماه بیابیم.

وی با بیان اینکه بنده وظیفه مضاعفی جهت تشکر از دکتر ایازی معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری دارم ،افزود: این تشکر به دو جهت بوده یکی به خاطر زحمات صادقانه و مجاهدانه ایشان در مدت خدمت و مسئولیت معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری چراکه این مدت فعالیت های زیادی به انجام رسید اما مهمترین اتفاق کاری بود که با رویکرد محله محوری و مشارکت معنادار از 9 سال پیش در شهرداری تهران آغاز گردید که این دو پایه تبدیل نمودن شهرداری از یک سازمان خدماتی به یک نهاد اجتماعی است.

شهردار تهران با اشاره به بسترسازی، شبکه سازی و ساختارسازی‌های صورت گرفته در تهران اظهار داشت: تمامی این موارد از کوچکترین و پایین ترین سطوح در محلات و در جغرافیای گستره شهر تهران با وجود اقشار مختلف بدون هیچ خلاء صورت پذیرفته که امروز باید بگوییم یک ریل گذاری دقیقی برای یک حرکت فرهنگی در شهر خواهد شد.

قالیباف ادامه داد: آنهایی که کار سیستمی می‌کنند و خود به موضوع مدیریت توجه دارند و در صدر کار قرار گرفته‌اند این نگاه و زحمات را کم نظیر دانسته که تمامی این موارد بیانگر زحمات فراوان دکتر ایازی و همکاران ایشان بوده است که با خرد جمعی و همت جهادی همه عزیزان در شهرداری و در سطوح مختلف و به خصوص خرد جمعی و کمک احزاب فرهنگ و هنر به وجود آمده است و لذا نیازمند تشکر است.

وی با یادآوری اینکه چرا می‌گویم باید از ایشان تشکر مضاعف شود به سابقه 35 ساله خود از پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز با ایشان اشاره نمود و افزود: از آغازین روزهای پیروزی انقلاب بنده توفیق آشنایی با ایشان را داشتم و همکاری های بسیاری نزدیک در عرصه های مختلف سبب ایجاد فشار مضاعف در کارها از جانب من بر ایشان شد که به سهم خود از تقدیر می‌نماییم.

شهردار تهران با بیان ایجاد زیر ساخت های صورت پذیرفته نظیر ایجاد مساجد، حسینیه‌ها، هیات مذهبی، تالارهای تئاتر، سینما، بوستان‌ها، محلات تفریحی، کتابخانه، سالن های آمفی تئاتر و آن هم با اولویت در مناطق جنوبی شهر به ساخت چندین میلیون متر مربع بنا و ظرفیت های ایجاد شده در این دوره اشاره نمود و تاکید کرد: تمامی اینها نیازمند تشکر است.

قالیباف با یادآوری اینکه جناب آقای ایازی مشاور عالی بنده در بدو ورود به شهرداری بوده‌اند به اجرای فعالیت های فرهنگی از سوی ایشان اشاره نمود و اظهار داشت: پس از آن ایشان به عنوان معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران شروع به انجام فعالیت نموده اند و امروز هم جناب ایاضی به عنوان مشاور عالی و رئیس گروه مشاورین در شهرداری خواهد بود.

وی در ادامه به آشنایی خود با حجت الاسلام و السملین امرودی در مجموعه شهرداری اشاره نمود و عنوان کرد: ایشان از نگاه سیستمی برخوردار بوده که شاید مهمترین دلیل آن تحصیلات ایشان در حوزه مدیریت است اما به هر حال ایشان به عنوان فردی انقلابی، جانباز و فرهنگی و دغدغه مند هیچگاه از هیچ وقفه ای در فعالیت شان برخودار نبوده و خود نیز واقفند که سال های پیش رو در سمت جدید سال های سختی خواهد بود که انشاالله بتوانیم کارها را پیش ببریم و برای ایشان آرزوی موفقیت دارم.

شهردار تهران همچنین در این مراسم با توجه به تودیع و معارفه ریاست مرکز فعالیت های دینی شهرداری تهران و معارفه حجت الاسلام و المسلین صادق زاده به جای حجت الاسلام و المسملین ناصحی به فعالیت های حجت الاسلام و المسلمین ناصحی به پایه گذاری مرکز دینی امور شهرداری توسط ایشان اشاره کرد و اظهار داشت: در مدت فعالیت ایشان که قریب به 8 سال است زحمات شان قابل تقدیر بوده و همه فعالان در عرصه های دینی نقش موثر این مرکز را دیده اند که انشاالله پس از این در مسئولیت کمیسیون فرهنگی شورای شهر نیز بیش از گذشته در فعالیت های فرهنگی و حمایت آن انجام وظیفه نمایند.

قالیباف همچنین به سابق آشنایی خود با حجت الاسلام و المسلین صادق زاده اشاره نمود و گفت: ایشان از جمله امام جماعت هایی هستند که در مسجدشان حرف وقت نماز برقرار بوده و مسجدی که هر صبح آن صد نفر و هر وعده ظهر و عشای آن مملو از جمعیت باشد بیانگر ارتباط موثر امام جماعت است که امیدواریم مرکز فعالیت های دینی شهرداری تهران در آینده رشد و حرکت بیشتری داشته باشد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه حقیقت و واقعیت این است که از کشور مقتدر و قوی برخوردار هستیم اظهار داشت: به برکت انقلاب اسلامی رهبری امام خمینی و شهدا این کشور در دنیا عزت داشته و همه دشمنانی که به دنبال حذف و شکست این انقلاب بودند امروز ناگزیرند در پشت میز مذاکره با ما بنشینند مساوی سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران بگویند و بپذیرند که این مردم و کشور حرف زور را نمی‌پذیرد و اینها بیانگر قدرتی است که از ظرفیت های معنوی سابقه تمدنی و موقعیت ژئوپلوتیکی کشور ایجاد شده است.

شهردار تهران با یادآوری اینکه امروز روز ملی خلیج فارس است به تاثیر موقعیت جغرافیایی کشور در ایجاد قدرت در کشور اشاره نمود و اظهار داشت: در کنار این قدرتمندی نیازمند تلاش هستیم تااینکه این قدرت ملی پایدارتر،‌ عمیق‌تر و تاثیرگذارتر گردد و سبب ایجاد جامعه رشیدتر شده که همه اینها نیازمند موضوعات مهمی نظیر فرهنگ اقدامات اجتماعی و حرکت در این راستا است.

قالیباف با بیان اینکه امروز در سطح جامعه شاهد موضوعاتی هستیم که ناراحت کننده بوده و زیبنده مردم، نظام،‌ عظمت،‌ قدرت و انقلاب اسلامی در کشور نبوده افزود: اینجاست که نقش فرهنگ و فعالیت‌های فرهنگی برای جامعه باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و لذا از این جهت است که همه خردمندان و اندیشمندان به این موضوع تاکید دارند که استقلال یک کشور استقلال فرهنگی آن کشور است و استقلال سیاسی و اقتصادی در گرو استقلال فرهنگی واز این منظر رسالت سنگینی به دوش داریم.

وی ادامه داد: امروز به نظر حقیر این می‌رسد که اگر شهرهای ما مرکز تمدن‌ها هستند که هستند هر اتفاقی در فعالیت‌های سیاسی،‌ اجتماعی و اقتصادی جامعه که بیفتد بیانگر آن است که طبیعتا مراکز جمعیتی می‌توانند مراکز مولد و تولید کننده باشند و هر کشور برای استقلال خود لازم است تولید ثروت، قدرت،‌ منزلت و معرفت نماید و گرنه استقلال زیر سوال می‌رود.

شهردار تهران تصریح کرد: مهمترین موردی که اصحاب علم و نخبگان باید در تمامی این ابعاد به ان توجه نمایند تبدیل اینها به یکدیگر بوده که دراینجا دچار ضعف هستیم.

قالیباف تاکید کرد: مهمترین کار فرهنگی آن است که روشی بیابیم که بدانیم ثروت را چگونه تبدیل به معرفت و منزلت را چگونه تبدیل به قدرت و قدرت را به معرفت و معرفت و منزلت را به قدرت و ثروت تبدیل نماییم ضمن اینکه امروز ممکن است افرادی در جامعه صاحب ثروت فراوانی باشند اما از منزلت برخوردار نباشند که این به این دلیل است که هنوز نتوانسته‌ایم مکانیزمی را جهت تبدیل ثروت به منزلت ارائه دهیم و این مهمترین جلوه‌گاه فرهنگی و حرکت فرهنگی که اگر بتوانیم در این عرصه موفق شویم در حقیقت توانسته‌ایم جامعه‌ای رشید ایجاد نموده و به بزرگی انقلاب بیفزاییم.

شهردار تهران با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از سازمان‌های شهرداری از کارکرد اجتماعی و فرهنگی برخوردارند، اظهار داشت: آنچه لازم است توجه به این نکته است که بتوانیم یک پارچگی در سیر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی ایجاد نماییم که همه اینها نیازمند برنامه‌ریزی، اجرا، نظارت، تعاملات، برقراری ارتباطات، مطالعه برای کارهای فرهنگی است.

وی این موضوع را که هر کس تنها به فکر مجموعه خود باشد را بت‌پرستی قرن بیست و یکمی عنوان کرد و اظهار داشت: این اصلا پذیرفتنی نیست چراکه یکی از مهمترین و اساسی‌ترین مسائل در فعالیت‌های فرهنگی برخورداری از روحیه جهادی و اساس مشکلات و ناکارآمدی‌ها از همین جا شروع شده که منیت‌ها رشد کردند که اینها مارا به زمین خواهد زد.

قالیباف در پایان خاطرنشان کرد: با رویکردهای صحیح هیچ اشتباهی در حوزه فرهنگی اتفاق نخواهد افتاد و حرکت باید در جهت تحقق خواسته‌های امام و رهبری صورت گیرد.

انتهای‌پیام/
برچسب ها: ابقای ، ایادی ، به عنوان ، مشاور
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار