محقق و پژوهشگر مازندران گفت: مازندران گنجینه زبان فارسی است.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساري ، حسین اسلامی در همایش مازندران‌شناسی که در دانشگاه فرهنگیان صدیقه طاهره مرکز استان برگزار شد، سرمایه‌های اصلی کشور را نیروی انسانی فرهیخته فرهنگی دانست و اظهار داشت: با وجود نیروی انسانی فرهیخته صنعت، نفت، کشاورزی و معدن سرمایه اصلی کشور محسوب نمی‌شوند.

وی به قدمت فرهنگی کشور اشاره کرد و افزود: حضور بانوان فرهیخته فرهنگی در عرصه تعلیم و تربیت سبب می‌شود تا اصالت کشور حفظ شود.

اسلامی بر حفظ تمامیت ارضی مازندران تاکید کرد و ادامه داد: خرد شدن مازندران باعث از هم پاشیدگی فرهنگ این استان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مازندران دارای 2 هزار و 600 گویش است، تصریح کرد: ملتی که زبانش از بین برود، می‌میرد.

رئیس مرکز ساری‌شناسی، گویش مردم مازندران را شناسنامه و اصالت این استان دانست و گفت: برگرداندن برخی از واژه‌های مازندرانی به فارسی نباید سبب تحریف در معنی و مفهوم لغات شود.

وی مازندرانی را گنجینه زبان فارسی عنوان کرد و ادامه داد: واژه‌های زبان مازندرانی، کردی و لری همچون گنجینه‌ای برای زبان فارسی محسوب می‌شود.

اسلامی با اشاره به اینکه مازندران پیشتاز مذهب تشیع در جهان بوده است، یادآور شد: قبل از اینکه مذهب 12 امامی تشکیل شود مازندران نخستین حکومت شیعی را در جهان بنا گذاشت و اسلام را با نام و یاد علی(ع) پذیرفت.

وی خاطرنشان کرد: معتبرترین استناد برای تالیف کتاب مذهبی تاریخ طبری است.

این محقق و پژوهشگر مازندران با بیان اینکه این استان در حوزه‌های مختلف علمی و پزشکی سرآمد است، تصریح کرد: مازندران ظرفیت ایجاد موزه تاریخ پزشکی جهان را دارد.

وی، محدوده مازندران را از میدان تجریش تا دیوار سمنان دانست و ادامه داد: از الموت قزوین تا دیوار بجنورد متعلق به مازندران بود.

اسلامی با تأکید بر اینکه مازندران نیازمند گردشگران فرهنگی است، اظهار داشت: تمام آداب و رسوم مازندران دارای جاذبه منحصر به فرد است.

 رئیس مرکز ساری‌شناسی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش مهم‌ترین نهاد تربیتی برای نسل آینده جامعه است، اذعان داشت: تربیت نسل جدید جامعه بر عهده معلمانی است که در دانشگاه فرهنگیان تحصیل می‌کنند.

برچسب ها: مازندران ، جهان ، مذهب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.