به گزارش باشگاه خبرنگاران از قم، حجتالاسلام محمد اکبری، عصر دیروز در نشست خبری، با اعلام این خبر گفت: برگزاری این همایش نشان دهنده قابلیتهای جمهوری اسلامی در عرصه پژوهشهای قرآنی است؛ زیرا هیچ کشوری به ا ندازه ایران به پژوهشهای قرآنی اهمیت نمیدهد و این بخش پژوهشی امسال به دانشگاه علوم قرآن و معارف اسلامی واگذار شده است.
دبیر علمی هشتمین همایش بین المللی قرآن پژوهی تصریح کرد: چهل نهاد علمی کشور در برگزاری این همایش مشارکت دارند و آثار پس از دریافت داوری شده و آثار برتر انتخاب و معرفی میشوند.
حجتالاسلام اکبری تصریح کرد: این همایش با حضور فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی با رویکرد تمدن اسلامی و قرآن کریم در محورهایی چون رویکرد تمدنی قرآن تمدن اسلامی از نظر معصومین (ع) و موضوعات علمی مرتبط با مفهوم تمدن اسلامی و قرآن برگزار میشود.
وی یادآور شد: مهلت ارسال آثار به پایان رسیده است، ولی به دلیل بروز برخی مشکلات تا پایان این هفته نیز آثار پژوهشگران دریافت میشود.
معاون آموزش و پژوهش دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم از برگزاری این همایش در خرداد ماه سال جاری خبر داد و گفت: این همایش باشکوه در روز دهم خرداد ماه در سالن همایشهای برج میلاد و با حضور شخصیتهای برجسته قرآنی کشور و پژوهشگرانی از صد کشور جهان برگزار میشود.
درادامه این نشست، علی اصغر شعاعی، به برگزاری چهارمین المپیاد قرآن و حدیث اشاره کرد و گفت: چهارمین المپیاد دانشگاه علوم قرآن و معارف اسلامی، در سه گروه دانشجویان کارکنان و اساتید برگزار میشود.
معاون قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن افزود: این مسابقات در بخش شفاهی کتبی و ارسال آثار برگزار میشود که در بخش شفاهی دانشجویان رشتههایی چون تحقیق، حفظ پنج تا بیست جزو، حفظ کل و ترتیل و همچنین بخش کارکنان اساتید شامل رشتههایی چون تحقیق پنج جز و ترتیل خواهد بود.
وی ادامه داد: دانشجویان در بخش کتبی در رشتههایی چون ترجمه مفردات قرآنی، سیره معصومین (ع)، قرآنشناسی آشنایی با احادیث و ادعیه احکام، و حفظ موضوعی قرآن به رقابت میپردازند؛ بخش کتبی کارکنان اساتید نیز شامل دو بخش تفسیر و احکام خواهد بود.
شعاعی خاطرنشان کرد: بخش ارسال نیز که ماهیت آن شفاهی است شامل رشتههایی چون اذان مداحی و دکلمه است؛ دانشجویان در بخش فرهنگی و هنری در رشتههایی چون نقاشی طراحی خوش نویسی، تذهیب، عکس پوستر وبلاگ داستان شعر نماهنگ و... با هم به رقابت میپردازند.
معاون قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن یادآور شد: در این مسابقات ۲۰۰ نفر از دانشجویان و کارکنان شرکت دارند که این افراد برگزیدگان بخش مقدماتی این المپیاد هستند؛ برگزیدگان این المپیاد به مسابقات ملی قرآن دانشجویان کشور راه پیدا خواهند کرد.
وی در پایان گفت: مسابقات مرحله نهایی در روزهای ۱۶ تا ۱۹ اردیبهشت ماه در شهر مقدس مشهد برگزار شده و نفرات برتر به مسابقات ملی دانشجویان راه مییابند.