یک فوق تخصص جراحی قلب در استان کرمانشاه گفت: در 10 سال آینده با موج فزاینده ای از بیماریهای قلبی عروقی در سطح کشور مواجه خواهیم شد

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

پروفسور معصومعلی معصومی با بیان اینکه بیماریهای قلبی عروقی در بیشتر کشورها از جمله ایران در رتبه اول علل مرگ و میر قرار دارد، گفت: متاسفانه در حال حاضر دو نکته قابل توجه در خصوص این دسته از بیماریها وجود دارد و آن افزایش روزافزون تعداد بیماران و از طرف دیگر کاهش سن ابتلا به این بیماریهاست و این بیماری ها در سالهای گذشته در سنین بالای 70 تا 80 سال بروز پیدا می کرد، اما امروزه سن ابتلا به این بیماری ها به کمتر از 45 سال رسیده است.

معصومی گفت : از آنجا که در هرم جمعیتی کشور در سالهای اخیر افراد با رده سنی 30 تا 40 سال بیشترین جمعیت کشور را تشکیل می دهند، این انتظار را داریم که در دهه آینده با موج فزاینده ای از بیماریهای قلبی عروقی در سطح کشور مواجه شویم.

معصومی تغذیه سالم و تحرک را دو اصل اساسی در پیشگیری و یا به تاخیر انداختن بیماریهای قلبی و عروقی عنوان و تصریح کرد: در بحث تغذیه استفاده از روغن های نباتی جامد به طور کامل باید کنار گذاشته شده و روغن های مایع نیز به صورت محدود مصرف شود.

به گفته این متخصص قلب روغن زیتون بهترین نوع روغن مایع می باشد که ضروری است به جهت افزایش سلامت قلب نیمی از روغن مصرفی از روغن زیتون باشد.

وی همچنین محدود کردن مصرف گوشت قرمز و برنج را توصیه کرد و افزود: به جهت تامین سلامت قلب و پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی مصرف سبزیجات، سالاد، میوه و حبوبات به میزان زیاد توصیه می شود.

وی ماهی را یکی از فاکتورهای مهم سلامت قلب بیان کرد و افزود: در همین راستا توصیه می شود افراد ماهی را به میزان یک تا دو بار در هفته در برنامه غذایی خود داشته باشند.

این فوق تخصص جراحی قلب تحرک را عامل مهم دیگر در سلامت قلب دانست و افزود: توصیه می شود افراد حداقل یک ساعت در روز را به انجام ورزش هایی مانند پیاده روی تند و یا دویدن ملایم، شنا و دوچرخه سواری اختصاص دهند.

معصومی در ادامه استفاده از مواد مخدر و نیز سیگار را عامل اصلی تهدید کننده سلامت قلب عنوان و تصریح کرد: مصرف سیگار و مواد مخدر علاوه بر ابتلا به بیماریهای قلبی عامل ابتلا به بسیاری سرطانها و بیماریهای تنفسی نیز می باشد.

این فوق تخصص جراحی قلب از استرس به عنوان یکی دیگر از عوامل تهدید کننده سلامت قلب نام برد و اظهار کرد: استرس های مکرر روزمره از جمله ماندن در ترافیک و یا ارتباطات و مراودات کاری که برای بسیاری افراد بی اهمیت است به راحتی می تواند زمینه ساز بسیاری بیماری های قلبی عروقی باشد.

معصومی همچنین از همه افراد خواست تا به محض احساس درد خفیف و یا فشار در قفسه سینه و بالای شکم و یا وجود تنگی نفس حتما به پزشک مراجعه کرده و علت آن را مورد بررسی قرار دهند.

برچسب ها: شیوع ، بیماریهای ، قلبی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.