به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه اسرائیلی هاآرتص ؛ این روزنامه در ادامه مقاله خودنوشت : با وجود آنکه دولت آمریکا فشارهایی را بر تل آویو برای قطع رابطه بامسکو اعمال کرده است اما هیچ دلیلی وجود ندارد که بواسطه حرکات نمایشی واشنگتن در سیاست خارجی خود ، اسرائیل نیز روابط خود را با پوتین به خطر بیندازد .
ایالات متحده و اتحادیه اروپا بطور ظاهری ائتلافی را تشکیل داده اند که در آن برای اعمال فشار و تحریم اقتصادی علیه روسیه تصمیم گرفته شده است . این تصمیم در پاسخی به قدرت هوشمندانه ولادیمیر پوتین ، رییس جمهوری روسیه در تسلط بر وضعیت اوکراین و نیز الحاق کریمه به روسیه گرفته شده است .
بدیهی است که اتحادیه اروپا تمایل چندانی به مشارکت در طرح تحریم علیه روسیه نداشته باشد چراکه بخش اعظمی از انرژی در کشورهای اروپایی توسط شرکت "گازپروم" غول نفتی دنیا تامین می گردد . گازپروم بزرگترین و اصلی ترین شرکت پتروشیمی در روسیه است .
هاآرتص افزود : بخشی از نفت و گاز ایالات متحده نیز توسط روسیه تامین می گردد . بنابراین طرح تحریم علیه مسکو نمی تواند با استقبال چندانی مواجه شود . اما اجرای آن که به دستور اوباما خواهد بود نیاز به یک هم پیمان دیگر دارد که در دایره آمریکا و اروپا نباشد و از نظر تامین انرژی با مشکل برخورد نکند .
این هم پیمان از نظر مقامات آمریکایی ، اسرائیل است تا با شرکت در تحریم های ضدروسی هم جبهه اوباما را تقویت کرده و هم آسیبی از بخش انرژی نبیند . به همین منظور رایزنی های علنی و غیرعلنی فراوانی میان مقامات واشنگتن و تل آویو انجام گرفت .
اما اسرائیل حاضر به پذیرش این نقش در نمایشنامه سیاست خارجی باراک اوباما نیست . به گفته مقامات اسرائیلی همکاری با آمریکا در یک اقدام نمادین و نمایشی ، ارزش نابودی رابطه مسکو و تل آویو را ندارد .
این روزنامه اسرائیلی همچنین تصریح کرد: با نگاهی به وضعیت عملکرد پوتین در مقابل اوباما و رهبران اروپایی نه تنها باید غرب را محکوم کرد بلکه باید به سیاست های خردمندانه پوتین تبریک و آفرین گفت .
مهارت های دیپلماتیک پوتین تاکنون بخش اعظمی از بحران ایجادشده در اوکراین را تقلیل داده است . این روند می تواند به حل کلی این مشکل در همسایگی مسکو بینجامد .
اتحادیه اروپا علاوه بر معاملات گسترده ای که در زمینه تامین انرژی با روسیه دارد ، در تجارت اسلحه و تسلیحات نظامی نیز یکی از مشتریان کارخانجات عظیم اسلحه سازی در روسیه هستند .
بدیهی است که آنها تمایلی به قطع این رابطه ندارند . بعلاوه اینکه جایگزینی منبع دیگری بجای روسیه برای تامین انرژی یا سایر موارد به آسانی امکان پذیر نبوده و سالها زمان می طلبد .
انتهای پیام /