به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،ابوطالب صارمی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس اظهار داشت: فرهنگسازی در مورد باروری مسئله مهمی است که باید جوانان ازدواج کرده یا کسانی که قصد ازدواج دارند از آن آگاه باشند.
این متخصص زنان و نازایی گفت: در خیلی از موارد ابتلا به ناباروری، پیشگیری بهتر از درمان است و چقدر خوب بود اگر مسائلی چون بررسی زوجین از نظر تولید مثل قبل از ازدواج همچون آزمایش گروه خونی و تالاسمی انجام میشد.
صارمی تصریح کرد: دختر و پسری که ازدواج کردهاند و مایل به تأخیر در امر فرزندآوری هستند چقدر خوب است ابتدا قدرت تولید مثل خود را بررسی کنند و اگر بعداً خواستند این قدرت را تبدیل به فعل کنند از قبل آگاهی داشته باشند تا معضلی نداشته باشند.
فوق تخصص ناباروری ادامه داد: بیماری داشتم که بعد از 10 سال که برای بارداری اقدام کرده بودند و مشخص شد که مرد نطفه ندارد.
وی گفت: اگر از بحث پیشگیری بگذریم و به بحث بارداری برسیم باید گفت زوجی که تصمیم به بچهدار شدن گرفتهاند و بعد از یک سال عدم جلوگیری، بچهدار نشدهاند به آنها نابارور اطلاق میشود.
وی با بیان این مطلب که ما نباید فرد را مسئول ناباروری بدانیم، گفت: در این موارد بهتر است افراد دنبال مقصر نگردند و اجازه دهند معضل را پزشک حل کند نه کنجکاوی آنها، چرا که ناباروری برای زوجین است.
متخصص ناباروری ادامه داد: در این موارد متخصصان بررسیهای زیر را انجام میدهند: 1ـ آیا شوهر مشکلی دارد؟2ـ آیا همسر تخمک گذاری دارد یا نه؟3ـ بررسی وضعیت سالم بودن لولههای رحم و طبیعی بودن یا نبودن عملکرد آن.4ـ وجود حساسیت نسبت به نطفه شوهر.5ـ آیا نطفه شوهر، قدرت بارور کردن تخمک زن را دارد یا نه؟
صارمی تصریح کرد: برای عده معدودی نیز ممکن است علت فوق مشخص نشود و همه موارد نرمال باشد که به اینها ناباروری با علت نامشخص میگوییم که میتواند مسائل ایمونولوژیک، ژنتیک و معضل آندومتریوز در آنها مطرح باشد.
این فوق تخصص زنان و نازایی به این افراد توصیه کرد: در وهله اول به پزشک خانواده مراجعه کنند و سپس نزد متخصص نازایی بروند.
وی تصریح کرد: ناباروری حدود 85 درصد زوجها با کمک پزشکان در مطب قابل درمان است و فقط 15 درصد آنها نیاز به مراکز نازایی دارند که تکنولوژی نوین را برای آنها بهکارگیرند مثل IVF.
وی افزود: این فرهنگسازی بار مراکز ناباروری را کمتر میکند و هزینه خانوار را کاهش خواهد داد.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد راهکارهای افزایش جمعیت پاسخ داد: یک سری از موارد مربوط به افزایش جمعیت مربوط به جامعهشناسان، دولتمردان و اقتصاددانان است و آن قسمتی که مربوط به تولید مثل و عوارض تعدد فرزند است میتواند به حوزه ما مربوط باشد.
صارمی ادامه داد: هر زن و شوهری که ازدواج میکنند برای بقای ازدواج و نسل باید حداقل یک فرزند داشته باشند و در مورد بیشتر از آن باید با در نظر گرفتن همه جوانب نسبت به داشتن فرزند بیشتر تصمیم بگیرند و اگر واقعاً مشکلی نیست چه اشکالی دارد که تعداد فرزندان زیاد شود.