به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، "محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان با شرکت در مراسم رونمایی از منتخب نقشههای اداره اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه با حضور مقامات بلندپایه یونسکو در دفتر مطالعات سیاسی- اقتصادی وزارت خارجه ضن قدردانی از حضور میهمانان گفت: ما از میراثی بیبدیل و گرانبها متشکل از هزاران سند موجود در مرکز اسناد سخن میگوییم که اینک مجموعه کوچکی از آن از سوی یونسکو مورد توجه واقع شده است.
وی افزود: بدون شک ثبت دستنگارههایی از فلات ایران در برنامه جامعه جهانی اقدامی شایسته و درخور توجه اندیشمندان و محققان این میراث فرهنگی به حساب میآید.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان اظهار داشت: آنچه که این مجموعه را ممتاز میسازد امری ورای ارزش تاریخی این نقشههاست در حقیقت ارزش این مجموعه وابسته به عواملی است که اینک در جغرافیای این دست نگاره از جمله هند، قفقاز، آناتولی و خلیجفارس خود را به عنوان یک مسئله به ما نمایانده است.
ظریف تاکیدکرد: برای درک این مفهوم باید به جغرافیای سیاسی- اجتماعی 100 سال قبل در منطقه خود رجوع کنیم در آن دوران همسایگان ما تنها 5 کشور بودند در حالی که همسایگان زمینی و دریایی امروز ما به 15 کشور افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: این امر گواهی است بر احترام به تنوع فرهنگی، گفتگو، تعامل و همافزایی اقوام و ملت.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: گرچه تحولات دهههای اخیر و تاثیرات به جای مانده از رویههای استعماری قرون گذشته بحرانهایی را درمنطقه دامن زده است اما به استناد تاریخ در روزگاری نه چندان دور همه گروهها در این منطقه در یگانگی و همبستگی میزیستند.
وی افزود: میراث قابل توجه گذشتگان تاکید بر اصل همکاری به دلیل توجه آنان به اصل سرنوشت مشترک بوده است.
ظریف تاکید کرد: وظیفه ما در برابر آن تلاشها و مسئولیت ما در برابر نسلهای آینده اهتمام به مطالعه فراگیر و بهرهگیری از مستمرات پیشینیان و تطبیق آنها با نیازهای جوامع امروز است.
ظریف تصریح کرد: یقین دارم امروز روزی فرخنده برای جمهوری اسلامی و یونسکو و همچنین خاطرهای ماندگار و چه بسا آغازی باشد در تحول علمی بین ما و همسایگانمان با تکیه بر اصل سرنوشت مشترک.
گفتنی است؛ محمدجواد ظریف در پایان این مراسم به همراه خانم بوکوآ دبیرکل یونسکو از نقشهای حاوی تعیین نقاط مورد اختلاف دولتهای ایران و عثمانی پرده برداشتهاند.
انتهای پیام/