والدین و اعضای موثر خانواده کودک برای درمان و کمک به کودکانی که عادت به جویدن ناخن دارند، روش های گوناگونی را بر می گزینند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،گروهی از آنها با ساده ترین عادت ناخوشایند فرزندشان چنان عصبانی و خشمگین می شوند که با شدید ترین شیوه های تربیتی در صدد مقابله با آن بر می خیزند. در حالی که گروهی دیگر صبورانه و با ملایمت آرامش خود را حفظ می کنند و سعی دارند، روند تشخیص، درمان و بهبودی فرزندشان را پی می گیرند و با همکاری ها و حمایت های خود مانع از تشدید اوضاع شوند.


در بسیاری از موارد اگر والدین و اعضای موثر خانواده، عادت ناپسند فرزندشان را تا مدتی نادیده بگیرند، پس از مدتی آن عادت به کلی از بین خواهد رفت، زیرا یا کودک نیازی به تکرار و استمرار آن ندارد یا این که به تدریج بر اثر رشد و تحول کودک کاهش یافته و به کلی از یاد خواهد رفت. به طور کلی چنانچه کودک عادتی دارد که پدر و مادر درصدد کاهش آن هستند، می توانند با استفاده از روش های ساده زیر موجب کاهش و قطع آن شوند:


۱) سعی کنید حواس کودک را پرت کنید. زمانی که در می یابید کودک مترصد جویدن ناخنش شده است با او صحبت کنید (بازی های کلامی بهترین روش به حرف گرفتن کودک است) اسباب بازی به دست های او بدهید تا دست هایش درگیر بازی با آن شود و فکر ناخن جویدن به سرش نزند.


۲) در مواردی بهترین عکس العمل در برابر ناخن جویدن کودکان نادیده گرفتن آن است. والدین باید از روش های حمایتی همه جانبه استفاده کنند، زیرا والدین نزدیک ترین افراد زندگی کودک هستند که می توانند او را در این کار کمک کنند و هدایت نمایند.


اگر آنها برای کاستن از عادات ناخوشایند فرزندشان از روش های تند و خشونت آمیز استفاده کنند، نه تنها موجب کاهش آن عادت نخواهند شد، بلکه فشار عصبی بیشتری هم بر کودک وارد می شود. والدین و مربیان می توانند با الگو قرار دادن خود و آموزش روش های آرام سازی، ورزش های ساده وگوناگونی را به فرزندانشان یاد بدهند.

 


۳)با فرزندتان آرام درباره ناخن هایش صحبت کنید. از آنجایی که کودکان مایلند توجه، محبت و حمایت مادر و پدر خود را هیچ گاه از دست ندهند، تلاش می کنند که با انجام خواسته های آنان رضایت شان را جلب کنند.
به او بگوئید اگر ناخن هایشان را بجود، انگشتان نازیبایی خواهد داشت و نمی تواند آنها را به دیگران نشان دهد.
از او بپرسید در چه مواقعی شروع به ناخن جویدن می کند؟ شاید او دلیل به خصوصی برای این کار داشته باشد.
به او بگوئید حاضرید با کلمه خاصی به او یادآوری کنید که دست از جویدن ناخن بردارد.
به او نشان دهید که تنها قصد کمک دارید.
فکر نکنید او عمدا شروع به جویدن ناخن می کند.
به او آموزش دهید زمانی که یکی از دست هایش را برای ناخن جویدن بالا می آورد، سعی کند با دست دیگرش آن را بگیرد و مانع از بالا رفتن آن شود.


۴) والدین می توانند از روش های رفتار درمانی (دادن ستاره یا برچسب های عروسکی) استفاده کنند. هر روز که کودک ناخن هایش را نجود، ستاره می گیرد و در صورتی که ستاره ها به اندازه معین برسد، پاداش خواهد گرفت. برای دختران خردسال شاید بهترین پاداش، مرتب کردن ناخن ها و لا ک زدن یا ستاره زدن بر روی ناخن ها باشد.


۵) یکی دیگر از روش های مقابله با ناخن جویدن کودکان، استفاده از دستکش های تزئینی است. گروهی از کودکان زمانی که انگشتشان را می بینند، به این کار مشغول می شوند.


۶) بهتر است قبل از آن که والدین در صدد درمان و بهبودی کودک برآیند، سعی کنند، عوامل مختلفی را که می تواند در تشکیل و تثبیت این عادت در فرزندشان موثر باشد، بررسی نمایند. پاسخ به سوالا تی مانند زمان شروع ناخن جویدن، تاثیر این عمل بر روی روابط او، شرایط خاص زمانی و مکانی شروع این عمل توسط کودک در انتخاب شیوه درمان مناسب می تواند نقش مهمی داشته باشد.


۷) زمانی که فرزندتان رفتارهای خویشتن دارانه از خود نشان می دهد، حتما او را تشویق کنید و مورد حمایت قرار دهید، از آن جایی که هر عادتی برای اینکه در کودک تثبیت شود، زمان می خواهد، طبیعی است که برای ترک آن هم زمان لا زم است.

برچسب ها: برخورد ، عادت ، ناخن خوردن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.