به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران این مشخصه که auxeticity نام دارد، میتواند در سامانههای ضدصوت، اسفنجهای فوق جاذب و جلیقههای ضدگلوله کارآمد باشد. تاکنون چنین ویژگی فقط در مواد دستساز و به طور نایاب در گونههای خاصی از اسفنجها وجود داشت.
اکثر مواد زمانی که کش میآیند، نازک میشوند و به طور مثال، چنانچه فردی یک نوار ارتجاعپذیر را بکشد، این ماده نازکتر خواهد شد.
عکس این قضیه نیز صادق است و چنانچه مادهای فشار داده شود، ضخیمتر میشود؛ با این حال، auxeticity دارای اثر متضادی است و چنانچه فشرده شود، نازک و در صورتی هم که کش بیاید، ضخیم میشود.
این بدین معناست که مواد دارای اینگونه ویژگی به عنوان جاذبهای شوک عالی یا اسفنجهایی عمل میکنند و این خاصیت دارای کاربردهای فراوانی است.
به گفته کوین چالوت از «موسسه سلول بنیادی» دانشگاه کمبریج، زمانی که سلول بنیادی در فرآیند تبدیل به نوع خاصی از سلول است، هستههایش ویژگی auxetic را به خود میگیرند و به آن امکان جذب مواد اساسی از محیطش را میدهد. این مشخصه برای دانشمندان و مهندسان حوزه مواد بسیار حائز اهمیت است و کشف جدید سرنخهایی را درباره شیوههای نوین تولید ارائه میدهد.
جزئیات این مطالعه در مجله Nature Materials منتشر شد.