پرونده های محرمانه دیپلماتیکی که در حال حاضر با سرآمدن دوره مربوطه از سوی مرکز اسناد ملی استرالیا منتشر شده، بیانگر سیاست دراز مدت دولت استرالیا برای چشم پوشی بر روی زرادخانه اتمی رژیم صهیونیستی است.
گزارش های توجیهی تهیه شده برای «بیل هایدن» وزیر امورخارجه وقت استرالیا در سال 1987 نشاندهنده برآوردهای اطلاعاتی مبنی بر این بوده است که رژیم صهیونیستی در آن زمان حدود 20 سلاح اتمی در اختیار داشته است. قابلیتهای فناوری رژیم صهیونیستی این امکان را می داده است که بدون متوسل شدن به آزمایش اتمی، آن را در موقع لزوم بکار گیرد.
آقای هایدن طی یک مکاتبه محرمانه با «هانس بلیکس» مدیرکل وقت آژانس بین المللی اتمی در سپتامبر 1987 نوشته بود "شکی وجود ندارد که رژیم صهیونیستی تسلیحات اتمی در اختیار دارد "، اما در همان زمان، وزارت خارجه استرالیا به آقای هایدن توصیه کرده بود در ملأ عام اطلاع قابلیت های هسته ای این رژیم را کتمان نماید. به همین دلیل در همان ماه سپتامبر 1987 آقای هایدن خطاب به پارلمان گفته بود ما هیچ اطلاعی برای تأیید این شایعات در مجهز بودن اسرائیل به سلاح هسته ای نداریم. این در حالی است که اسناد فاش شده حاکی از این است که استرالیا از اوایل دهه 1950 برنامه هسته ای اسرائیل را زیر نظر داشته است.
در سال 1996 کمیسیون انرژی اتمی استرالیا اطلاعات حساسی از سازنده فرانسوی تأسیسات اتمی اسرائیل موسوم به «دیمونا» به دست آورد که وجود یک کارخانه فرآوری شیمیایی برای استخراج پلوتونیوم از سوخت استفاده شده در نیروگاه را نشان می داد. در سال 1970 سازمان اطلاعات مشترک استرالیا به این نتیجه رسیده بود که اسرائیل می تواند چند بمب اتمی داشته باشد.
" پروفسور گرت ایوانز " وزیر امور خارجه اسبق استرالیا که برای مدت طولانی در موضوع خلع سلاح هسته ای فعال بود، ماه گذشته علناً رژیم صهیونیستی را به عنوان یکی از 9 کشور مجهز به تسلیحات اتمی خواند که مصمم است به مدت نا محدود زرادخانه هسته ای خود را نگه دارد. اما وی در تاریخ 14 آوریل 2014 از توضیح در مورد علت عدم اذعان استرالیا به اینکه اسرائیل دارای یک برنامه هسته ای است خودداری نموده و تنها گفته است: "دنیا هنوز به این امر اذعان نکرده و البته این مسأله عجیبی نیست اما قابل قبول هم نخواهد بود.