رئیس سازمان زندان‌ها به تشریح چرایی و نحوه بازرسی از بند 350 اوین، ماهیت این بند، اشیا کشف‌شده، نقش رابطی بنام میترا، رابطه محکومان امنیتی با رسانه‌های بیگانه همچون بی بی سی فارسی و صدای آمریکا، تیم ویژه بازرسی، جرائم امنیتی و ... را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی و قضایی باشگاه خبرنگاران، پس از بازرسی روز پنجشنبه سازمان زندان‌ها از بند 350 زندان اوین، رسانه‌های معاند با در خطر دیدن مجاری جعلی خبری خود به فضاسازی دامن زدند به طوری که این اقدام قانونی و همیشگی سازمان زندان‌ها با بازتاب‌های فراون همراه بود.
 
البته فرق این بازرسی با بازرسی‌های قبلی این بود که صدای اقدام خُردکننده بازرسین سازمان زندان‌ها از حلقوم رسانه‌های ضد نظام جمهوری اسلامی ایران از واشنگتن‌ و لندن‌ به گوش رسید.
 
اقدامی که غلامحسین اسماعیلی رئیس سازمان زندان‌های کشور در گفتگوی مشروح با باشگاه خبرنگاران به تشریح آن پرداخت.
 
این گفتگو را در ادامه می خوانید.
 
باشگاه خبرنگاران: بازدید شما از بند 350 زندان اوین برچه اساسی بوده است؟
 
اسماعیلی: مستحضرید ماده 282 آئین نامه سازمان زندان‌ها تصریح می‌کند براي حفظ آرامش و امنيت داخل مؤسسه يا زندان و بازداشتگاه بايد دست كم ماهي يكبار كليه اماكن و لوازم و اشياء محكومان بوسيله گروهي با انتخاب رييس مؤسسه يا زندان يا جانشين او و تحت تعليم و نظارت آنان بازرسي شود و با تنظيم صورت جلسه گزارش كار بطور مرتب در پوشه مخصوص بازرسي مؤسسه يا زندان يا بازداشتگاه بايگاني شود، از این جهت بازرسی ما براساس قانون و وظیفه خودمان صورت گرفته است.
 
باشگاه خبرنگاران: آیا زندانیان طبقه‌بندی شده هستند؟
 
اسماعیلی: در زندان موضوعی تحت عنوان طبقه‌بندی زندان‌ها داریم که در طبقه بندی زندان‌ها نیز گروه‌های مختلف زندانی به صورت مجزا از همدیگر نگهداری می‌شوند، بنابراین زندان‌ها را طبقه‌بندی می‌کنیم به صورتی که سارقین، زندانیان موادمخدر، محکومان مالی، جرایم خشن و سازمان یافته مانند باندهای آدم‌ربایی و سرقت مسلحانه و... هرکدام را به زندان‌های دیگری می‌فرستیم و در درون هر یک از زندان‌ها نیز باز طبقه‌بندی خاص خودمان را داریم که زندانیان را بر اساس نوع جرم، میزان مجازات، نحوه رفتار آن‌ها و... طبقه‌بندی می‌کنیم و هریک را در بخشی از زندان نگهداری می‌کنیم.
 
باشگاه خبرنگاران: بند 350 زندان اوین از کدام طبقه است؟
 

اسماعیلی: بند ۳۵۰ زندان اوین براساس همین طبقه‌بندی کلی زندان‌ها به زندان محکومان جرایم امنیتی اختصاص یافته است.
 
باشگاه خبرنگاران: منظور از جرائم امنیتی چیست؟
 
اسماعیلی: وقتی می‌گوییم زندانیان و محکومان جرایم امنیتی تعریفی دارد، جرایم امنیتی از منظر ما مشمول اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی کشور پیش بینی شده در قانون مجازات‌های اسلامی است که در این بین تروریست‌ها، جاسوس‌ها، کسانی که اقدام علیه امنیت در داخل کشور داشتند، اهانت به مقدسات دین و تشویش اذهان عمومی با هدف تضعیف مبانی حکومت و حاکمیت، اعضای گروه‌های غیرقانونی که اقدام مسلحانه علیه نظام جمهوری اسلامی ایران داشته‌اند، وجود دارد.
 
 یک طیف گسترده که ما آن‌ها را محکومان و زندانیان امنیتی تعریف‌ می‌کنیم در بند ۳۵۰ زندان اوین نگهداری می‌شوند.
 
باشگاه خبرنگاران: پس بازرسی‌های شما مرتب انجام می‌شود؟
 
اسماعیلی: بله، این بازرسی‌ها را مرتبا انجام می‌دادیم، اما در بازرسی‌های گذشته دقت لازم انجام نشده بود و معمولا چون از نظر خلق و رفتار آن‌ها را متفاوت می‌دانیم، مدارای بیشتری انجام شده بود که شاید مناسب هم نبود اما اخباری داشتیم مبنی بر اینکه این‌ها از مدارای همکاران ما سوء استفاده کردند و چه بسا برخی از همکاران ما را هم فریب داده و توانسته‌اند اقلامی را در ارتباط با وسایل ارتباط جمعی به ویژه در برقراری ارتباط با شبکه‌های معاند و مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران در اختیار بگیرند و از این طریق مرتب با رادیوهای بیگانه و با گروه‌هایی که عناد و ضدیت و دشمنی آن‌ها با نظام جمهوری اسلامی ایران روشن است، ارتباط برقرار کنند.
 
 نکته مهم اینکه، کاش اگر ارتباط برقرار می‌کردند واقعیات را ارائه می‌کردند ولی در این ارتباط مدام اکاذیب و دروغ‌های عجیب و غریب و شاخدار در جهت تحریک دیگران و تحریک خانواده‌های خودشان، همفکران و همراهانشان انجام می‌دادند، به طوری که ما شاهد بودیم ادعای مرگ یکی از زندانیان را بیان می‌کردند و می‌گفتند که فلانی مثلا مرده و یا ناپدید شده است.
 
باشگاه خبرنگاران: اعضای تیم بازرسی را چه کسانی تشکیل داده بودند؟
 
اسماعیلی: متاسفانه دروغ‌های فراوان و جعلیات و اکاذیب زیادی مطرح کردند، به همین جهت این بار تصمیم گرفتیم با اختیار قانونی خودمان و برنامه‌ای که وظیفه‌مان بود، وارد عمل شویم و به لحاظ سهل‌انگاری که بعضا از طرف همکارانمان ایجاد شده بود، تصمیم گرفتیم تیم بازرسی را در این مرحله از میان پرسنل خودمان اما پرسنل غیر زندان اوین انتخاب کنیم، تیم‌هایی که سایر زندان‌های ما را بازرسی می‌کردند.
 
 همکاران زندان‌بان و بازرسی‌کننده خودمان را از دیگر زندان‌های تهران دعوت کردیم و برای آن‌ها جلسه توجیهی گذاشتیم و توجیهات کامل در ارتباط با خلقیات و روحیات این افراد بود که این افراد جوساز، پرتوقع، جسور و هتاک هستند، چرا که هتاکی‌های متعدد آن‌ها را دیده بودیم، لذا این روحیه را برای همکاران که ماموریت داشتند تشریح کردیم و چون می‌دانستیم تاکید کردیم شما باید خویشتن‌دار باشید، حتی اگر به شما اهانت و جسارت شد.
 
اما از ناحیه این افراد مقاومت و ممانعت در انجام بازرسی، هتاکی و جسارت، تخریب، شکستن شیشه، در و... اتفاق افتاد، به ویژه زمانی که وقتی از داخل هواخوری که به داخل دید داشت، متوجه شدند برخی از اقلامی که مخفی کرده بودند، این اقلام یکی پس از دیگری کشف می‌شود. وقتی دیدند تعداد کشفیات قابل توجه می‌شود، حساسیت خودشان را افزایش دادند، اما با خویشتنداری همکاران و با تدبیری که صورت گرفته بود، این کار انجام شد.
 
باشگاه خبرنگاران: اخیرا شاهد شایعاتی مبنی بر ضرب و شتم زندانیان و انتقال آنها به بیمارستان بودیم، آیا صحت دارد؟
 
اسماعیلی: دروغ گفتن که استخوان ندارد آن‌ها را خفه کند! ما احساس می‌کنیم که از فرط دروغگویی دارند خفه می‌شوند. ما وقتی تحرکات این‌ها را رصد کردیم، اوج عصبانیت و ناراحتی را در رسانه‌های معاند شاهد بودیم که چقدر از این اقدام ما عصبانی هستند.
 
 بیمارستان‌ها در حوزه مدیریت ما نیست و زندانیانی که به خاطر بیماری به بیمارستان منتقل می‌شوند، به محض اینکه زندانی به بیمارستان می‌رسد، خانواده آن‌ها و اگر زندانی امنیتی باشد، اعوان و انصار آن‌ها در محل بیمارستان حضور پیدا می‌کنند و از بیمارستان عکس و فیلم تهیه می‌کنند که فلان زندانی داخل فلان بیمارستان است، در حالیکه هیچ سندی مبنی بر اینکه این زندانیان به بیمارستان منتقل شده‌اند، وجود ندارد.
 
 بنده که موضوع را رصد می‌کردم دیدم ابتدا با آب و تاب بحث ضرب و شتم را نقل می‌کردند، گرچه کم کم افول کرد، مثلا می‌گفتند یکی جمجمه‌اش ترکیده ولی ما گفتیم این شخص به خانواده‌اش زنگ ‌زد و ‌گفت چیزی نشده و یا ادعا می‌کردند که کسی گفته دست و پایش شکسته در حالیکه هیچ سندی نداشتند یا می‌گفتند یکی شصت پایش شکسته است، احتمال آسیب دیدن شصت پا در درگیری اگر نگوییم صفر است، حداقلی است. این‌ها در تحرکاتی که خودشان داشتند وقتی که در هواخوری بودند به در بسته لگد می‌زنند، حتما بی‌احتیاطی کرده و پایش را محکم به در کوبیده است، پس در اثر اقدام خود شخص چنین اتفاقی افتاده است و این اوج صدماتی است که مطرح می‌کنند و یا می‌گویند یک نفر کتفش در رفته است، در حالیکه این اتفاق دروغ است، چرا که در رفتن کتف در درگیری اتفاق نمی‌افتد.
 
 دروغ بودن ادعاهای این‌ها کاملا واضح و آشکار است، ما البته آنچه را بیان کردیم نه به جهت ادعاهای این‌ها، بلکه به جهت باورهای دینی و انسانی خودمان است، ما با عموم زندانیان چه قاچاقچیان موادمخدر، چه آدم ربا‌ها، چه سارقین مسلح، چه متجاوزین به نوامیس مردم، چه دزد‌ها، چه کلاهبردار‌ها و... در حوزه زندان‌ها خودمان را امانتدار می‌دانیم و وظیفه شرعی و اخلاقی خودمان می‌دانیم که رفتار انسانی داشته باشیم و رفتار خارج از قانون و موازین شرع برای خودمان مجاز نمی‌دانیم. مثل ادعاهای دیگرشان که در ارتباط با بمب هسته‌ای مطرح کردند، ما بار‌ها گفتیم کار به دروغ‌های شما نداریم، ما بنا به فتوای رهبر معظم انقلاب ساختن بمب اتم را جایز نمی‌دانیم، کاری هم به فشار‌ها و تبلیغات ناجوانمردانه آن‌ها نداریم که در مورد زندان هم مواضع ما کاملا شفاف و روشن است.
 
 باشگاه خبرنگاران: آیا شما تصاویری هم از داخل زندان دارید که بتواند دروغگویی موضوع را به اثبات برساند؟

 
اسماعیلی: بله، ما به لحاظ استقرار شبکه دوربین مداربسته در زندان اقداماتی را که انجام دادیم، در شبکه دوربین مداربسته ثبت و ضبط داریم و بالا‌تر از این عرض می‌کنم آدم‌ها موجود هستند، بوده‌اند کسانی که قبلا می‌گفتند ما را شکنجه کرده‌اند، می‌گفتیم جای شکنجه کجاست، می‌گفتند جای شکنجه ندارد ما را بیدار خوابی داده‌اند که آن‌ها دروغ است، یا می‌گفتند ما را شکنجه کرده‌اند می‌گفتیم آثار شکنجه کجاست؟ می‌گفتند شکنجه روحی روانی داده‌اند، اما این بار ادعای شکنجه‌های روحی نیست، بلکه ادعای شکنجه فیزیکی می‌کنند. خود زندانیان موجود هستند، روز یکشنبه روز ملاقاتی این افراد نبود بلکه به پاس بزرگداشت خانم فاطمه زهرا (س) یک عده از کسانی که تحریک شده بودند، مراجعه کرده بودند ببینند در زندان چه خبر است، ما گفتیم بیایید زندانی‌هایتان را ببینید.
 
 کسانی که در روز میلاد حضرت زهرا (س) مراجعه کردند، ما به عنوان عیدی میلاد حضرت زهرا (س) به عنوان تکریم حضرت زهرا(س) و مقام مادر، زندانیان را آوردیم با این‌ها ملاقات کردند و به جای ملاقات کابینی ملاقات حضوری انجام دادند که بعدا نگویند پشت باجه بودند و ما این طرف شیشه بودیم، ولی ما مطمئن هستیم دست از دروغگویی بر نمی‌دارند.
 
آنهایی که ملاقات انجام ندادند، در آن روز ما در روز اول و دوم همه این افرادی که پیش‌تر اسمشان برده شده بود عوامل اصلی مقاومت و تمرد بودند، بدون استثناء همه آن‌ها با خانواده‌هایشان صحبت کردند، اجازه تماس داده شد و با خانواده‌هایشان صحبت شد. ما کاملا شفاف و روشن زمینه را فراهم کردیم، اما در هرحال به قول معروف می‌گویند خواب رفته را می‌توان بیدار کرد، اما کسی که خودش را به خواب زده نمی‌شود او را بیدار کرد، کسی که تعمدا دروغ می‌گوید، زمانی است که امر بر کسی مشتبه شده، می‌شود رفع تردید کرد، اما ‌آنهایی که عالما و عامدا در کار جعل واقعیت و رویداد‌ها و شایعه پراکنی و ساختن مطالب خلاف واقع هستند، هیچ‌گاه دست از مواضعشان بر نخواهند داشت، این‌ها‌‌ همان کسانی هستند که خودشان را به خواب زده‌اند و بیدار کردنشان امکانپذیر نیست.
 
باشگاه خبرنگاران: اگر لازم بدانید جایی امکان آن هست که تصاویر نحوه برخورد بازرسی و تخریب‌هایی که زندانیان انجام داده‌اند منتشر شود؟

 
اسماعیلی: همه تصاویر آن موجود بوده و قابلیت ارائه دارد و تنها همین طیف هستند که مقاومت انجام می‌دهند، ما در هیچ زندانی در بازرسی‌های انجام شده حتی از باندهای موادمخدر، سارقین مسلح، آدم ربا‌ها و... مقاوت نمی‌بینیم اما وقتی به داخل زندان می‌آیند به لحاظ اینکه می‌دانند وظیفه زندانبانی ما ربطی به پرونده قضایی ندارد، با همکاران ما در زندان تعامل بسیار مثبت داشته و مشکلی هم ندارند و الآن زمانی نیست که ما در زندان‌ها بازرسی انجام ندهیم، از خصایص این گروه است و ما در این باب مستندات فراوانی داریم مبنی بر ادعاهای کذب این گروه از افراد.
 
باشگاه خبرنگاران: ایا تیم بازرسین با تیم های قبلی فرق داشت؟
 
 اسماعیلی: نکته‌ای که قابل ذکر است در بازرسی این مرحله، ما سعی کردیم به دلایل گوناگون و به ویژه با انگیزه استفاده از همکارانی که در امر بازرسی تجربه و مهارت بیشتری داشتند و در زندان‌های دیگر ما معمولا گروه‌های زندانیان موادمخدر، کلاهبرداران، شبکه‌های مربوط به جرایم اینترنتی و رایانه‌ای، دست به یکسری تخلفات می‌زدند و این‌ها در مقابله با آن‌ها تجارب خوبی داشته و جزء نیروهای کارآمد و موثر ما بودند، ما برای این بازرسی به جای استفاده از همکاران خودمان در مجموعه زندان اوین جمعی از همکاران باتجربه بقیه زندان‌ها را ماموریت دادیم که این اقدام را انجام دهند، علاوه بر آن ما سعی کردیم این همکاران را توجیه و نسبت به موضوع تعلیمات بدهیم.
 
 این نکته را می‌شود اضافه کرد، ما نگران بودیم که اگر بخواهیم برای این بازرسی از همکاران خودمان در زندان اوین استفاده کنیم، از قبل قصه لو برود و مطلع بشوند و مخفی کاری‌هایشان را بیشتر کنند، به خاطر این گفتیم تیمی بیاوریم که حتی خود تیم هم تا زمانی که توجیه ما در ستاد اداره کل استان تهران انجام شد، نمی‌دانستند محل ماموریتی که باید کار بازرسی را انجام دهند کجاست و پیش از این نیز این موضوع را نسبت به زندانیان دیگر انجام داده بودیم و تجربه موفقی برای ما بود. ما از زندان رجایی شهر تیمی را برای بازرسی به زندان قزل حصار منتقل می‌کردیم و یا برعکس از زندان قزل حصار به زندان رجایی شهر تیم بازرسی منتقل می‌کردیم که تجربه موفقی بود و معمولا به داخل زندان‌ها اطلاع‌رسانی نمی‌شد و ما از این موضوع استفاده می‌کردیم.
 
باشگاه خبرنگاران: رصد ارتباط این زندانیان با رسانه‌های معاند چه تاثیری در بازرسی شما داشت؟
 
اسماعیلی: نکته دیگری که قابل اهمیت است، ما در این بند بیشتر ارتباط با رسانه‌های بیگانه و بی‌بی سی و صدای آمریکا و برخی از سایت‌ها و خبرگزاری‌های معاند نظام را داشتیم، لذا تمرکز ما به آموزشی که داده بودیم، برای پیدا کردن مسیرهای پنهان ارتباطی این‌ها با شبکه‌های ضد انقلاب و به ویژه بی‌بی سی و صدای آمریکا بود که این اقدام انجام شد و ما توانستیم سرنخ‌ها و مستندات و ابزار و ادوات الکترونیکی این‌ها را به خوبی شناسایی کنیم، امروز مدعی هستیم بخش عمده این امکانات کشف و ارتباط آن‌ها قطع شد و این موضوع باعث عصبانیت آن‌ها شده بود. بعد از اینکه عصبانیت آن‌ها را دیدم، ناخوداگاه به یاد برهه قبل از اقدامات قضایی و امنیتی افتادم که این پایگاه‌های زیرزمینی شبکه‌های ارتباط با بی‌بی سی که توسط عوامل قوه قضائیه و مجموعه امنیتی ضربه خوردند، آنجا نیز ما اوجی از عصبانیت را در این‌ها شاهد بودیم.
 
ما با مراقبت‌های جدی و تداوم ماموریت‌های محوله خود به گونه‌ای رفتار خواهیم کرد که نقشه آن‌ها نقش بر آب شود، در این خواست خودشان ناکام شوند و الحمدلله در این مرحله موفقیت نسبی داشتیم و ان شاءالله در آینده موفقیت کاملتری خواهیم داشت.
 
باشگاه خبرنگاران: پس ضربه‌ای که در اوین خوردند صدای آن در واشنگتن و لندن شنیده شد.
 
 اسماعیلی: بخش عمده عصبانیت شبکه‌های ضد انقلاب به ویژه لندن و واشنگتن نتیجه اقدام ما بود و حتی می‌خواهم بگویم نگرانی آن‌ها از اینکه ما در مراحل و گام‌های بعدی ضربه شدیدتری بر این مسیرهای ارتباطی آن‌ها وارد خواهیم کرد و این نگرانی برای آن‌ها ملموس است. فکر می‌کنند با شانتاژ و تبلیغات خودشان می‌توانند ما را از ادامه کار و جمع آوری سایر تجهیزات عقب برانند که این اتفاق رخ نخواهد داد.
 
 باشگاه خبرنگاران: آخرین دروغی که در این رابطه شنیدید چه بوده است؟
 

اسماعیلی: اینقدر دروغ شنیده‌ام که ترتیب آن یادم رفته است، حجم ادعا‌ها زیاد بود، من جمله ایجاد تونل وحشت و ضربات متعدد باتوم.
 
لازم است اشاره کنم تیمی که ما فرستادیم صرفا برای بازرسی فرستاده شده، بنابراین تیم ما نه سلاح سرد و نه سلاح گرم به همراه خود داشته است، گرچه اگر حرف‌های آن‌ها را کنار هم بگذاریم، چون ما گاهی در بازرسی‌ها از یگان حفاظت استفاده می‌کردیم و یونیفرم مخصوص خود را داشتند، این بار از روسای اندرزگاه‌ها و مامورین بازرسی استفاده کردیم و البته عموم پرسنل ما لباس شخصی دارد، بجز یگان حفاظت که لباس فرم دارد. ما نیازی به این موضوع نداریم. در بازرسی‌ها ابتدای امر وقتی همکاران ما رفتند یک سیستم صوتی داریم که یکی از همکاران ما پشت سیستم صوتی قرار گرفت و اعلام کرد که امروز در این واحد برابر ضوابط برنامه بازرسی است و تقاضا کرد طبق برنامه‌های همیشه اتاق‌ها را ترک کنند که زندانیان به هواخوری منتقل می‌شوند و بازرسی بدنی انجام می‌شود و بعد به آسایشگاه بر می‌گردند.
 
جالب این است که اکثر قریب به اتفاق تمکین کردند و به محض اعلام همکاران ما اتاق‌هایشان را تخلیه کردند و به هواخوری رفتند و فقط جمع معدودی از این‌ها به لحاظ نگرانی که داشتند_ ما آن‌ها را آدم‌های زرنگی می‌دانیم، درست است دروغگو و معاند هستند، اما زیرکی‌های خاص خودشان را دارند که بعدا هم بروز دادند_ وقتی دیدند که تیم بازرسین متفاوت است، بلافاصله تحلیل کردند که این تیم آموزش‌های لازم را دیده باشد. شروع کردند به مقاومت کردن و البته علاوه بر مقاومت و ممانعت قصد شانتاژ کردن هم داشتند و خواستند براساس تحلیل خودشان این اقدام دوجانبه را داشته باشند، هم کشفیات انجام نشود و هم بتوانند بهره برداری تبلیغاتی کنند.
 
باشگاه خبرنگاران: آیا تصاویری موجود است؟
 
اسماعیلی: بله موجود است. ما بازرسی‌هایی که انجام داده‌ایم طبق همیشه که وقایع داخل زندان را از طریق دوربین مداربسته ضبط می‌کنیم، اطلاعات دوربین‌های مداربسته‌مان وجود دارد، ضبط و بایگانی شده، اقتضاء داشته باشد برای اینکه نشان بدهیم دروغ این افراد دروغ شاخداری است، تصاویر را هم ارائه می‌کنیم.
 
 باشگاه خبرنگاران: چه کشفیاتی داشتید؟

اسماعیلی: آنچه که ما در این مرحله از بررسی کشف کردیم و بیشتر به تأکید ما هم بر این رویکرد بود کشف ابزار و وسایل ارتباطی این‌ها با خارج از زندان به ویژه با خارج از مرزهای ایران اسلامی بود که در این زمینه ما تعدادی تلفن همراه، سیم کارت‌های مختلف، ایرانسل، همراه اول، رایتل و همچنین مموری‌های متعددی که برخی از مطالب و گفتار و بعضا تصاویری که ضبط کرده بودند، MP۳ و MP۴، رمریدر و... توانسته بودند در اختیار بگیرند از این وسایل هم بررسی‌های اولیه صورت گرفته و دیدیم که این تلفن‌های همراه قابل بازیابی است که با کدام خط تماس گرفته‌اند.
 
دیدیم تماس این‌ها با خانواده همسر و فرزندان نیست بلکه بیشتر تماس‌هایی با سرشبکه‌ها و سرپل‌های نفاق ارتباط با شبکه‌های ضد انقلاب است. به لحاظ شماره‌های ارتباطی کشف شده برخی از این‌ها نیز بازیابی کامل نشده و تیم‌های تخصصی ارزیابی می‌کنند تا بتوانند بازیابی کامل از ارتباطاتی که این‌ها داشتند انجام دهند، خوبی این موضوع این بود که سرپل‌های ارتباطی نفاق در خارج و داخل کشور لو رفت و توانستیم از این طریق به عوامل آن‌ها برسیم.
 
  با ضدانقلاب، احمد شهید و هرکسی که دشمنی آشکار با نظام دارد ارتباط مستقیم داشتند که از این حیث هم مستندات بسیار خوبی به دست ما رسید.
 
 باشگاه خبرنگاران: گویا شخصی به نام میترا بوده که از طریق این شخص با احمدشهید ارتباط برقرار می‌کردند.
 
اسماعیلی: بله، هم با فردی به نام میترا در سوئیس تماس داشتند هم با یکی از عناصر تابلودار جریان نفاق از گروهک مسعود رجوی که چند وقت قبل محکومیت حبسش تمام شده بود و با اتمام دوران محکومیت حبسش آزاد شده بازهم به‌‌ همان روش قبلی و ارتباط با دشمنان نظام وصل است با او ارتباط داشتند با اشخاص مختلف دیگری که از همین طریق سرپل‌ها را شناسایی کردیم و چون نیاز به بررسی‌های اطلاعاتی و امنیتی دارد در اختیار مراجع ذیربط قرار خواهیم داد چون ما خودمان وظیفه بررسی و کنکاش گسترده در این زمینه را نداریم اما اطلاعات به‌دست آمده این مجموعه را در اختیار مراجع ذی‌صلاح و متصدیان مربوطه قرار خواهیم داد تا آن‌ها بتوانند از این اطلاعات به‌دست آمده بهره‌برداری لازم را داشته باشند.
 
باشگاه خبرنگاران: در جریان بازرسی شما که فرمودید طیف‌های مختلف جرائم امنیتی است کدام طیف‌ها مقاومت کردند؟
 
اسماعیلی: یکی از نکاتی که در بازرسی روز پنجشنبه رخ داد این بود که ما با دایره گسترده محکومان امنیتی در اوین روبرو هستیم از گروه‌های مختلف از مرتبطین با پژاک، مرتبطین با سازمان منافقین و تروریست‌ها و جاسوس‌هایی که ممکن است ارتباط تشکیلاتی با برخی از گروه‌های داخل نداشته باشند اما به سرویس‌های اسرائیلی و بخش‌های مختلف وصل شده‌اند. حوزه‌های امنیتی ما این گروه‌های مختلف را در خود جای داده است اما هنگام بازرسی ما مقاومت را صرفا از دو گروه دو جریان از این طیف گسترده داشتیم یکی جریان نفاق و دیگری فتنه ۸۸ و این را ما در صحنه عمل دیدیم که این دو گروه نسبت به برنامه ما که قانونی است مقاومت می‌کنند.

از قبل تحلیل‌ها براین بود که جریان نفاق و فتنه دو جریان کاملا مجزا و غیرمرتبط با همدیگر هستند و همدیگر را قبول ندارند و به نوعی جریان فتنه ابراز نمی‌کرد که با این‌ها همراهی و همدستی دارد اما ما در یافته‌های بازرسی به آن رسیدیم. نکته مهم و قابل توجه این بود که برخی عوامل جریان فتنه که گاهی ادعا می‌کنند ما با نظام مشکلی نداریم بلکه با برخی افراد مشکل داریم ارتباطات این‌ها با سرپل‌های نفاق خارج از کشور کاملا معلوم شد یعنی این دو جریان یک نقطه اشتراک اتصال پیدا کردند و ما دیدیم عناصر فتنه ۸۸ با عناصر تابلودار و مشخص نفاق که خارج از کشور علیه نظام فعالیت می‌کنند همراهی و همفکری می‌کنند و به همدیگر اطلاعات می‌دهند و این موضوع در بازرسی برای ما آشکار شد.
 
باشگاه خبرنگاران: آیا اقلام کشف‌شده را پذیرفتند؟
 
اسماعیلی: برای ما مشخص است به لحاظ بحث‌های فنی و خودشان قبول کردند و هیچ ادعایی مبنی بر اینکه این اقلام مربوط به این‌ها نیست نداشتند حتی برخی از این‌ها اقلام دیگری را نیز بر گردن می‌گیرند این‌ها صورت جلسه شده و به امضای نماینده بند هم رسیده است البته برابر آیین‌نامه ما نیاز به امضای آن‌ها نداریم اما این کار را انجام می‌دهیم و این کار را در همه بازرسی‌ها انجام می‌دهیم و صورت جلسات را هم مأمورین بازرسی و هم نمایندگان زندانیان امضا می‌کنند.
 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۴ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۳
درسته اینها را باید به زندانهای استانهای دور افتاده تبعید کنند تا خانواده ها وخودشان حالیشان بشود که دوران مجازات وطن فروشی وقتل افراد بیگناه را تحمل میکنن نه دوران پیک نیک را !!
آخرین اخبار