معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به اینکه احیای بناها و بافت تاریخی شهر تهران در سال جاری در دستور کار قرار دارد، گفت:در این راستا حوزه مدیریتی بناهای تاریخی به عنوان اولین قدم در احیای بناها و بافت‌های تاریخی شهر تهران تشکیل شده است.

به گزارش  خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران مهندس علیرضا نادری با بیان اینکه  بیشتر بافت و بناهای تاریخی تهران در محدوده حصار صفوی و ناصری واقع شده است، افزود: شهر تهران از یک حصار صفوی به مساحت 670 هکتار با پیشینه و تاریخچه 400 ساله و حصار ناصری با 2900 هکتار وسعت تشکیل شده است .

وی افزود :  بناها و بافت‌های تاریخی شهر تهران در این دو حصار واقع شده است که معاونت شهرسازی و معماری در صدد احیای این محدوده‌ها به عنوان هویت شهر تهران است.

نادری با تاکید بر اهمیت تقویت هویت تاریخی پایتخت اظهار کرد : کشورهایی که شاید قدمت آنها به 100 سال و یا کمتر می‌رسد، برای خودشان  هویت سازی می‌کنند اما متاسفانه ما با هویت 7000 ساله به هویت تاریخی خود بی توجهی کرده ایم.

معاون شهردار تهران تصریح کرد : در این راستا معاونت شهرسازی و معماری  احیای بافت های تاریخی را که مربوط به تاریخ 1400 ساله اسلامی و 7000 ساله ماست را در دستور کار خود قرار داده است .

نادری  با اشاره به ویژگی های حصار نادری خاطر نشان کرد :  محدوده حصار ناصری از جنوب  به خیابان شوش، از غرب به خیابان کارگر، از شرق به خیابان 17 شهریور و از شمال نیز به خیابان انقلاب  محدود می‌شود که در آن عناصر و فضاهای شهری تاریخی نظیر میدان مشق و بناهای ارزشمند نظیر کاخ گلستان، شمس العماره و ... قرار دارد.
وی با بیان برنامه های در دست انجام این معاونت  برای احیای هویت تاریخی پایتخت گفت : احیای نقشه‌های قدیمی شهر تهران از جمله اقداماتی است که انجام شده تا محدوده‌های تاریخی و قدیمی شهر تهران برای اجرای طرح‌های شهرسازی کاملا مشخص شود.
نادری تصریح کرد :  همچنین برای نخستین بار این معاونت اقدام به چاپ کتاب بناها و بافت‌های تاریخی شهر تهران کرده است که در این کتاب به تفکیک مناطق سعی شده  تا تمامی بناهای تاریخی شهر تهران مشخص و معرفی شود.

وی افزود :  همچنین طراحی و تولید هدفمند نقشه گردشگری تهران که در آن بناها و عناصر ارزشمند تاریخی و مسیرهای گردشگری و پیشنهادی در بافت تاریخی تهران مشخص شده از دیگر اقداماتی است که تا کنون در این زمینه صورت گرفته است .

 معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه بیشترین بافت های تاریخی پایتخت در محدوده منطقه 12 قرار دارد، اظهار کرد:براساس نتایجی که از این مطالعات به دست آمده منطقه 12 با 164 بنا و بافت تاریخی بیشترین حجم از بافت تاریخی را در خود جای داده است که بخشی از این بناها توسط سازمان میراث فرهنگی نگهداری می‌شود.

به گفته نادری ، برخی از بناها ساختمان آن تاریخی است و بخشی نیز در آن یک رویداد تاریخی اتفاق افتاده است به عنوان مثال خانه اخوان ثالث به واسطه رویداد تاریخی که در آن اتفاق افتاده است مورد توجه قرار دارد.

انتهای‌پیام/

برچسب ها: احیا ، تهران ، هویت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
شهریار آقاخانی
۱۹:۴۹ ۱۸ تير ۱۳۹۳
نگاه ها به سوی زیبا ئیست. زیبایی هایی که خاطرات دوران گذشته را بیاد می آورند. بافت های زیبای سنُتی که خود گویای آداب و رسوم هر منطقه از این کشور پهناور می باشد یکی از این زیبایی هاست.افتخار ما تولید انواع آجر های سنُتی نقش دار جهت زنده نگهداشتن آداب و رسوم کهن ایران زمین است. شرکت آجر نمای سنُتی نما سنُت.
آخرین اخبار