به گزارش
گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران، مدتها است که بحث خصوصیسازی پرسپولیس و استقلال به طور جد از سوی دولت یازدهم پیگیری میشود و ظاهرا عزم دولت در واگذاری این دو باشگاه جدی است. در همین گیر و دار شفافسازی وزارت ورزش و جوانان در انتشار قراردادهای بازیکنان پرسپولیس و استقلال موجی از واکنشهای متفاوت در جامعه را برانگیخت و گام مهم دیگری در راستای شفافسازی مالی در بستر خصوصیسازی دو تیم محسوب میشود. حمیدرضا آصفی عضو پیشین هیات مدیره باشگاه استقلال و یکی از مدیران سیاسی که علاقه وی به فوتبال همیشه زبانزد بوده، در این زمینه نظرات جالبی دارد. آصفی معتقد است سرخابیها هرگز ساختار باشگاهی ندارند و بیشتر شبیه تیم فوتبال هستند.
تاکید وزارت ورزش بر خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس است. نظر شما در این باره چیست؟ موضوع خصوصیسازی شدن استقلال و پرسپولیس سالهاست که به گوش میرسد و باید دید تاکنون چه موانعی بر سر راه این کار مهم بوده که در سالیان گذشته عملی نشده است. اینکه این دو باشگاه خصوصی شوند، توفیقی بزرگ برای وزارت ورزش است. البته خصوصیسازی نباید منحصر به استقلال و پرسپولیس باشد و باید همه باشگاههای ایرانی را در بر بگیرد چون باشگاههای صنعتی هم از بیت المال ارتزاق میکنند و به نوعی دولتی هستند. در باشگاههای استقلال و پرسپولیس در مبحث خصوصیسازی تا کنون ملاحظات غیر ورزشی زیادی مطرح بوده است. ضمن اینکه این کار باید به گونهای انجام شود که بعدا پشیمان نشویم و نگوییم چرا دو باشگاه را ارزان واگذار کردیم. برای خصوصیسازی دو باشگاه باید جمعی از پیشکسوتان، نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصاد را گرد هم جمع کنیم و اتاق فکر تشکیل دهیم. استقلال و پرسپولیس باید به مدلهای موفق خصوصیسازی تبدیل شوند و نباید برای این اتفاق خیلی عجله کرد. شاید برای چند ماه این کار مهم به تعویق بیفتد اما بهتر است که با مطالعه انجام شود.
به نظر شما مشکلات مالی دو باشگاه با خصوصیسازی حل میشود؟ نکته مهم این است که نحوه مبادله پول در این دو باشگاه شفاف باشد. با حسابهای روشن جلوی فساد مالی هم گرفته میشود. نیاز است که دولت و مجلس تیمی را برای شفافسازی حسابهای مالی پرسپولیس و استقلال مشخص کند که این کار هم انجام شده است. البته این موضوع فقط مختص فوتبال نیست و باید به بقیه ورزشها هم رسیدگی شود.
در خصوص شرایط کلی استقلال و پرسپولیس چه نظری دارید؟ مشکل اصلی استقلال و پرسپولیس این است که ساختار ندارند و تیم هستند. در کشورهای اروپایی باشگاههای فوتبال به بنگاههای خصوصی وصل هستند. شاید یک سال از بودجه آنها استفاده کنند اما بعد از مدتی به آن بنگاه سود هم میرسانند. استقلال و پرسپولیس هم باید چنین شرایطی داشته باشند و سیستم مدیریتی فعلی این دو باشگاه به هیچ وجه منطقی و درست نیست.
مدیریت دو باشگاه چقدر در ناکامی استقلال و پرسپولیس و عدم قهرمانی آنها تقصیر داشت؟ وقتی تیمی نتیجه نمیگیرد، همه عناصر آن مقصر هستند. مدیران استقلال و پرسپولیس روی لبه تیغ حرکت میکنند. تزلزل و بی ثباتیهای گذشته کار را دشوار میکند و باعث ناکامیها میشود.
قصد حضور مجدد در عرصه فوتبال و مدیریت باشگاه استقلال را ندارید؟! به نظر من نباید برای مدیریت کردن و مدیرعاملی در استقلال و پرسپولیس سر و دست شکست! هر کسی مدیرعامل این تیمها میشود میخواهد در یک سال بهترین نتیجه را بگیرد به همین دلیل دنبال بازیکنان نامی با قیمت بالا میرود و همین مساله باعث تلنبار شدن بدهیهای میلیاردی میشود.
انتهای پیام/