مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد گفت: سال 93، سال تهیه و اجرای طرح هادی در استان است.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ، محمد خانی نوذری در جمع خبرنگاران افزود: سال 93، سال تهیه و اجرای طرح هادی در استان است و همچنین در زمینه توسعه روستایی پیشرفت خوبی خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه در استان کهگیلویه و بویراحمد 1792 روستای دارای سکنه در این استان وجود دارد، اظهار کرد: 761 روستای بالای 20 خانوار در این استان وجود دارد که برای همه این روستاها طرح هادی تدوین شده و در سال 93 در اختیار فرمانداران، بخشداران، دهیاران قرار می گیرد.

مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در سال 93 برای تمام روستاهای بالای 20 خانوار این استان طرح تدوین و تا پایان برنامه پنجم توسعه طرح هادی آنها اجرا می‌شود.

خانی نوذری تصریح کرد: هرچه مشارکت مردم در اجرای طرح هادی بیشتر باشد اجرا، مراقبت و حفاظت از این طرح‌ها بیشتر و بهتر خواهد بود. روستاهایی که در اجرای طرح هادی مشارکت داشته باشند در اولویت قرار می‌گیرند.

اجرای طرح هادی، مهاجرت از حاشیه شهر به روستاها را معکوس می‌کند

وی ادامه داد: با اجرای طرح هادی مهاجرت از حاشیه شهر به روستاها معکوس می‌شود چراکه بر روی معیشت، اقتصاد، تولید، کاهش آلودگی‌های زیست محیطی، ایجاد توسعه عمرانی روستا و توزیع عادلانه امکانات بین روستا و شهر موثر خواهد بود.

مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: حدود 50 درصد جمعیت این استان در روستاها زندگی می‌کنند بنابراین باید اعتبارات و امکانات بصورت عادلانه توزیع شود.

صدور 31 هزار سند روستایی در کهگیلویه و بویراحمد

خانی نوذری افزود: با همکاری ثبت و اسناد تاکنون 31 هزار واحد مسکونی روستایی در این استان دارای سند شدند. در سال گذشته 1395 فقره سند روستایی صادر شده و در سال جاری برای 4000 واحد مسکونی روستایی سند تک برگ صادر می‌شود.

وی با توصیف ویژگی‌های ارزشمند بافت این روستا گفت: روستای "زیزی" شهرستان بویراحمد می‌تواند به یکی از روستاهای هدف گردشگری استان بدل شود که تحقق این امر موجب رشد اقتصاد این روستا خواهد شد.

مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به احداث جاده ملی "پاتاوه به دهدشت" در کنار این روستا گفت: باید به بهسازی این روستا کمک کرد و مردم نیز حمایت شوند تا این خانه‌ها تخریب نشوند.

نوذری تصریح کرد: در روستای کریک این حمایت شکل نگرفت و مردم هم استقبال نکردند تا بافت زیبای آن روستا از بین رفت. هم اکنون 12 روستای هدف گردشگری در این استان وجود دارد و روستای زیزی می‌تواند به این روستاها اضافه شود.

وی بیان کرد: روستای "زیزی" را روستایی با بافت با ارزش و سبقه تاریخی توصیف و تصریح کرد: لازم است برای حفظ بافت کنونی روستا اعتباری در سال جاری اختصاص یابد. نباید هیچ دستکاری در بافت این روستا انجام شود و حتی اجازه ورود یک لودر به این روستا داده شود.

برخی از روستاهای کهگیلویه و بویراحمد باید جابجا شوند

مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نداشتن پهنه‌بندی و ریز پهنه‌بندی در استان عنوان کرد: تعدادی از روستاهای این استان از جمله " کُنبل" گچساران، "اقبال‌آباد" سی سخت، "بناری" و "پی زرد بهرام بیگی" بویراحمد بدلیل در معرض خطر بودن باید جابجا شوند.

خانی نوذری با اشاره به فعالیت‌های حساب 100 امام خمینی (ره) اضافه کرد: کسانی که کم بضاعت و بی ‌ضاعت هستند و دستشان بجایی بند نیست می‌توانند از این طرح استفاده کنند و تا کنون در سطح استان 200 تا 300 واحد با اعتبارات بلاعوض ساخته شده است. همچنین افراد خیر و کسانی که توان مالی خوبی دارند می‌توانند در این امر خداپسندانه مشارکت کنند.

انتهای پیام/م

منبع: ایسنا
برچسب ها: یاسوج ، روستا ، خانوار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.