به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،دکتر یحیی پاسدار، گفت: گیاهان خوراکی خودرو به خاطر ارگانیک بودن و عدم استفاده از هر نوع کود شیمیایی و یا آفت کش و سموم در آنها از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار هستند.
وی افزود: علاوه بر اینها گیاهان خوراکی خودرو منبع غنی ویتامینها و املاح معدنی به شمار میروند و افرادی که تمایل به مصرف مولتی ویتامینها دارند می توانند از این موادغذایی بهره بگیرند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: گیاهان خوراکی خودرو همچنین منابع غنی فیبر هستند که فیبر موجود در آنها می تواند علاوه بر تنظیم کار دستگاه گوارش، از یبوست جلوگیری کرده و میزان ابتلا به سرطانهای مرتبط با روده بزرگ را کاهش دهد.
به گفته پاسدار هرچه رنگ گیاهان تیرهتر باشد میزان بتاکاروتن موجود در آنها که پیش ساز ویتامین A در بدن بوده، بیشتر است.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: ویتامین A در بدن نقش مهمی در سیستم ایمنی و دفاعی بدن داشته و در شادابی پوست نیز موثر است.
وی با تاکید بر اینگه گیاهان خودرو بهتر است به صورت خام مصرف شوند، خاطرنشان کرد: پخت کامل گیاهان خوراکی خودرو کیفیت و ارزش غذایی آنها را از 100 درصد به زیر 60 درصد کاهش می دهد.
این متخصص تغذیه افزود: پخته شدن این گیاهان موجب از بین رفتن برخی اسیدهای آمینه و نیز حذف کامل برخی املاح و ویتامین ها مانند ویتامین C می شود.
وی توصیه کرد: افرادی که تمایل دارند این گیاهان را به صورت پخته مصرف کنند بهتر است این گیاهان را به صورت بخارپز و یا بدون روغن به مدت کوتاهی تفت داده و مصرف کنند.
به گفته پاسدار تفت اندک این گیاهان موجب می شود تا نفخ آوری آنها گرفته شده و در دستگاه گوارش به راحتی هضم شوند و در عین حال مواد غذایی موجود در آنها حفظ شود.
پاسدار تنها نکته مورد اهمیت در مصرف گیاهان خودرو را زدودن مناسب آلودگی از سطح این گیاهان عنوان و تصریح کرد: این گیاهان باید به دقت و با استفاده از مواد ضد عفونی کننده شستشو داده و سپس مصرف شوند.
انتهای پیام/م