به گزارش
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در ابتدای جلسه علنی امروز با حضور در مجلس در مورد برنامهها و راهکارهای این وزارتخانه در مورد اقتصاد مقاومتی گزارشی ارائه کرد.
وی با بیان این که 12 اصل سیاستهای مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب به طور مستقیم و مابقی نیز به صورت غیرمستقیم به وزارت صنعت، معدن و تجارت مربوط میشود گفت: 38 درصد کل تولید ناخالص ملی را این وزارتخانه تشکیل میدهد، البته وزارتخانه صنعت و معدن و تجارت صرفا وظیفه حاکمیتی و اعمال نظارت دارد و کارها در دست مردم است.
وی با بیان این که تاکنون 4 بار برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران را مطالعه کردم گفت: تشکیل صندوق توسعه ملی از مهمترین دستاوردهای این سیاست مهم است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: تکیه بر ظرفیت داخلی، مقاوم بودن، مردمی بودن فسادستیزی وابستگی کم به نفت و مدیریت جهادی از جمله ویژگیهای این سیاست به شمار میرود.
نعمتزاده در ادامه از تشکیل ستاد پیگیری اقتصاد مقاومتی در وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: برای پیگیری سیاستهای اقتصاد مقاومتی ستادی با حضور 15 نفر از مسئولین دولتی و خصوصی تشکیل شده که مغز متفکر وزارت صنعت، معدن و تجارت به شمار میرود.
وی تصریح کرد: برخی از سیاستهای ابلاغی در برنامههای قبلی از جمله چشم انداز 20 ساله برنامه پنجم توسعه و سایر سیاستها به چشم میخورد که ما باید آنها را با هم متصل و سپس اجرا کنیم.
نعمتزاده تصریح کرد: چرا باید بنشینیم و بگوییم فلان کشور پیشرفت کرده و ما پیشرفت نداشتهایم باید به جای موضوعات به دلایل اشاره کنیم.
وی تاکید کرد: اقتصاد پیش نمیرود مگر این که مقاوم و درونزا باشد و باید برای افزایش سهم تولید به تولیدکنندگان بها بدهیم.
وی تشویق به سرمایه گذاری، ارتقا توان رقابت پذیری را از برنامههای این وزارتخانه دانست و گفت: ایران بزرگترین اقتصاد سازمان خارج از سازمان تجارت جهانی است و ما امیدواریم و تلاش میکنیم به این سازمان ملحق شویم.
نعمتزاده تصریح کرد: بسیاری از قوانین باید اصلاح شود چرا که موجب عدم رشد و بهرهوری میشود.
لاریجانی در این بخش با قطع سخنان وزیر صنعت، معدن و تجارت به وی گفت: بحثهای توصیفی شما خوب است ولی از برنامههای عملیاتی خود بگویید و این که مجلس چه کمکی به شما میتواند انجام دهد
وی مجددا تصریح کرد: اولین قدم ما تشکیل ستادی بود که به آن اشاره کردم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تشکیل کمیته بررسی قوانین زاید نیز از دیگر اقداماتی است که صورت گرفته.
که البته لاریجانی نیز این کار را مفید دانست و گفت: هر چه سریعتر انجام دهید.
نعمتزاده تصریح کرد: تاکنون 25 مصوبه دولت را مانع رشد تولید و صادرات دانسته و لغو و یا اصلاح کردهایم و 35 مورد نیز برای اصلاح به دولت ارسال کردیم.
وی تصریح کرد: هم چنین مشکلات شبکه بانکی را مرتفع و با مسئولان گمرکی بررسی نیز جلساتی انجام دادیم بنا داریم 8 مرحله فعلی صادرات را به سه مرحله کاهش دهیم.
رئیس مجلس در ادامه تصریح کرد: یکی از نکاتی که مطرح است این که بخشهایی از صنعت یا تعطیل هستند یا با ظرفیت پایین کار میکنند که یکی از علتهای آن سرمایه در گردش است و باید برخی از اینها که معوقاتی دارند طبق قانون تقسیط صورت گیرد در این زمینه چه اقداماتی انجام دادهاید؟
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این پرسش لاریجانی گفت: براساس بند 11 یکی از مصوبات دولت قبلی که 2 سال پیش تصویب شد اگر کسی 50 میلیون تومان بدهی داشته باشد سیستم بانکی نمیتواند خدماتی به وی ارائه کند که این مشکلات وجود دارد و البته ما توانستیم این مصوبه را لغو کنیم.
نعمتزاده ادامه داد: در دو سال اخیر 900 واحد صنعتی توسط بانکها تملک شده و به جز 190 مورد که نیمه تعطیل هستند بقیه تعطیل شدند یعنی نه بانک به پول رسیده و نه آن شخص میتواند پول خود را برگرداند.
وی تصریح کرد: البته بانکها معتقدند که دلیل منفی بودن هیچ مساعدتی انجام دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: معوقات بانکی که گفته میشود نزدیک به 80 هزار میلیارد تومان است با بررسیهای ما مشخص شد 15 تا 20 درصد از این ارقام مربوط به تولید است.
لاریجانی خطاب به نعمتزاده گفت: حداقل معوقات بانکی را که میتوانید تقسیط کنید.
نعمتزاده در پاسخ اگر بانکها در اختیار من بود این کار را انجام میدادیم ولی تلاش میکنیم این اتفاق صورت گیرد.
وی در مورد تجارت نیز گفت: نزدیک 3 میلیون صنف وجود دارد که 2 میلیون آنها رسمی بوده و یک میلیون غیررسمی هستند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: با عرض پوزش باید عرض کنم قانون اصناف اشکالاتی دارد.
نعمتزاده تصریح کرد: در مورد قانون تجارت نیز باید بگوییم اگر این قانون ابلاغ شود بازدارند ه خواهد بود.
لاریجانی مجددا به نعمتزاده گفت: قانون تجارت لایحهای بود که از طرف دولت به مجلس آمده است و نعمتزاده نیز تصریح کرد این لایحه از سوی دولت قبلی ارسال شده و دارای اشکالاتی است.
لاریجانی ادامه داد: لایحه تجارت 7 الی 8 سال پیش براساس لایحه دولت در مجلس در حال بررسی است و براساس اصل 85 قانون اساسی در کمیسیون حقوقی و قضایی بررسی و به صورت صد مادهای به شورای نگهبان ارسال میشود اگر نظر دارید میتوانید نظر خود را منتقل کنید و آمادگی اصلاحات وجود دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: صادرات غیرنفتی بدون تولید امکانپذیر نیست و باید برای این حوزه برنامهریزی کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان گفت: برای رشد تولید و عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی برنامههایی داریم که انجام آن را شروع کردهایم.
انتهای پیام