به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
نام فارسی این گیاه پیاز زاگرسی است و آن را در نام محلی گیلاخه می نامند.
مشخصات ریخت شناسی: گیاه پایا دارای پیاز- پوشش خارجی آن خاکستری متمایل به سیاه – استوانه ای و کمی زخیم و گوشتی – برگ به تعداد 3 الی 6 عدد – چهار بخشی – ناودانی با حاشیه کم و بیش زبر – گل سفید- دسته ای متجمع در چتری پر گل و متراکم –
این گیاه معمولا درکرمانشاه، پاوه، روانسر واسلام آباد یافت می شود و از قسمت های برگ و ساقه های جوان این گیاه استفاده می شود.
این گیاه را معمولا به صورت آش تهیه کرده و مصرف می نمایند.
آش : برگهای این گیاه را با مقداری آب روی اجاق گذاشته و بعد از مدتی مقداری برنج به آن اضافه کرده سپس پیاز داغ را آماده کرده و به آن اضافه می کنند./س
یا از آن با گوشت ،خورشت هم تهیه می شود .