به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، این روزها به مدد نسیم روحنواز بهاری، حال و هوای تهران و بسیاری از شهرهای بزرگ و صنعتی خوب است. در این هوای سالم، به احتمال قوی هموطنان عزیزم از مصوبه اخیر هیأت دولت در مورد راهکارها و برنامه اجرایی برای کاهش آلودگی هوا خبردار شدهاند.
به خاطر دارم بهمن ماه سال گذشته در یکی از جلسات هیأت دولت، گزارشی در مورد آلودگی هوا ارائه دادم؛ البته از نگــاه سـلامت. اینکه آلایندهها بر حوزه بهداشــت و درمـان چه اثری دارند و نادیده گرفتن آنها چه هزینــههای کلان اجتـمــاعی و اقتـصـادی برای کشور در بر خواهد داشت.
آنجا تأکید کردم اینکه هوای آلوده میتواند انسان را بکُشد، واقعیت است؛ توهم نیست.
آن روز تصویری از تهــران را نشـان دادم که از جاده ساوه گرفتــه شده بود، همـه فکــر کردند هوا ابری اسـت؛ اما عکس، لایه ضخیمی از دود را نشان میداد؛ دودی که همه ما زیر آن زندگی و تنفس میکنیم. دیوی سیاه که راه بر نفس انسان میبندد و وجودش افزایش بیماریهای ریوی را به دنبال دارد.
به عنوان نمونه هم خودم را مثال زدم. من در گذشته اکثر زمان کاری را در اتاق عمل سپری میکردم؛ جایی که داشتن سامانه تصفیه هوا برای آن الزامی است و مشکل تنفسی هم نداشتم؛ اما حالا چند ماهی است که حالاتی شبیه آسم دارم و مجبورم از اسپری استفاده کنم.
آن روز گفتم، در دنیا شهرهای زیادی این شرایط را داشتهاند؛ راهحلهایی هم هست. ولی واقعیت این است که چنین تصمیمی بسیار پرهزینه خواهد بود و شرایط فعلی دولت اجازه انجام تمام و کمال چنین حرکتی را نمیدهد. آنچه من بر آن تاکید داشتم این بود که برای پرهیز از آزمون و خطا و دستیابی سریعتر به شرایط مطلوب، بهرهگیری از تجارب کشورهای دیگر در قالب تیمهای مشاور علمی ـ تحقیقاتی کمک کننده است.
از آن روز تا کنون شاهد تلاشها و دغدغههای دستگاههای اجرایی متولی بودم و امیدوارم نتیجه پیگیری جدی مصوباتی مانند آنچه در ۲۴ فروردین ماه رخ داد و همراهی و همکاری مردم را در آسمان آبی شهرهایمان به تماشا بنشینیم.
انتهای پیام/