مردم استان کرمانشاه به رسم دیرین خود هر ساله در فصل بهار به خوردن گیاهان خودرو بهاره رو آورده و فصل بهار را با خوردن گیاهان بهاره آغاز می کنند. یکی از این گیاهان برزا است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه


این گیاه را در نام فارسی جعفر کوهی نامیده اند و در اصطلاح محلی برزا نام گرفته است.

مشخصات ريخت شناسي : گياه پايا –علفي –بدون كرك –سبز متمايل به زرد – بن گياه پوشيده از برگ هاي خشك –ريشه داراي انشعابات طويل فيبري است

این گیاه معمولا در اردیبهشت ماه قابل برداشت است و در بیستون و روانسر و دالاهو واسلام آباد غرب یافت می شود

طریقه مصرف این گیاه به این صورت است که از برگ ها ی آن به عنوان سبزي خوردن به صورت چاشني با غذا و گاهي با نمك استفاده نموده و نيز به صورت پخته شده مشابه قورمه سبزي به عنوان سبزي خورشتي استفاده مي شود./س

برچسب ها: کرمانشاه ، گیاه ، برزا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۵ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
این گیاه مثل سبزی با غذا هم خورده میشه ولی از خواصش جستجو کردیم ک متاسفانه چیزی دستیگرمون نشد
Iran (Islamic Republic of)
بهرام
۱۴:۴۲ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
این گیاه در کاهش میزان چربی و کلسترول خون موثر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۰ ۱۹ فروردين ۱۴۰۲
خواص گیاه چی میشه؟
Iran (Islamic Republic of)
سعید ویسی
۱۹:۴۸ ۲۸ اسفند ۱۳۹۹
خواص دارویی را کاش مینوشتید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۰ ۰۵ فروردين ۱۳۹۹
باسلام
خواص این گیاه رو هم کاش میتونستین تو سایتتون مینوشتین
ممنون