راشا تودی در تحلیلی به قلم "کیلب موپین" نوشت، هر سال موسسه تحقیقات صلح بین‌الملل گزارشی درباره هزینه های نظامی در سراسر جهان منتشر می‌کند، گزارش امسال این موسسه حاوی جزییات جالب توجهی است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، راشا تودی نوشت: برخی از بخشهای این گزارش در مقایسه با سال گذشته تغییری نمی‌کند که از جمله آنها این مسئله است که آمریکا همچنان بیشترین بودجه را به بخش های نظامی اختصاص می‌دهد. آمریکا، ناتو و کشورهای متحدان آنها که عضو ناتو نیستند، 64 درصد همه هزینه های نظامی جهان را به خود اختصاص می دهند. این گزارش با این حال نشان می‌دهد که کشورهای متحد آمریکا در خاورمیانه نیز به سرعت در حال افزایش هزینه‌های نظامی خود و خرید تسلیحات جدید و پیشرفته هستند. نکته جالب این است که بسیاری از این کشورها حکومت های سرکوبگر ، استبدادی و پادشاهی هست که به هیچ وجه در آنها دمکراسی مشاهده نمی شود. آنهایی که رسانه های تصویری و نوشتاری آمریکا را مشاهده می کنند به طور دایم تبلیغات منفی ضد جمهوری اسلامی ایران و سوریه را مشاهده می کنند این درحالی است که جرایم بی حد و حصری که در کشورهای متحد آمریکا صورت می گیرد نادیده گرفته می شوند. 

این گزارش می‌افزاید: آمریکا میلیاردها دلار کمک مالی به این کشورها می‌کند و شرکت های نفتی از طریق تحت کنترل گرفتن منابع طبیعی آنها هزاران میلیارد دلار پول به جیب می زنند. زمانی که مردم این کشور به پا می خیزند و خواستار حقوق دموکراتیک و اقتصادی خود می شوند این رژیم ها با استفاده از سلاح هایی که آمریکا به آنها داده است معترضان را از پا در می آورند، کل محله ها را به آتش می کشند و با خشم و خشونت حاکمیت خود را تحکیم می کنند. واکنش خشونت بار به اعتراضات خیابانی در بحرین، زندانی کردن شعرا در قطر و ادامه حمایت از مسئولان بلندپایه این رژیم ها نشان می دهد که آمریکا در گفتمان خود درباره حقوق بشر دچار یک تزویر و دورویی کامل است. 

راشاتودی ادامه می‌دهد: با این حال طی سال گذشته این کشورهای خدمتکار و دست نشانده آمریکا در خاورمیانه به طور فزاینده وارد تجارت جنگ شده اند. عربستان سعودی اکنون چهارمین کشور در جهان از نظر هزینه های نظامی است. این کشور در حال ذخیره موشک های جدید، تانک و سامانه های پیشرفته نابودگر و مرگبار است. عمان، قطر و امارات عربی متحده نیز به طور فزاینده ای هزینه های نظامی خود را افزایش داده اند. این رژیم ها در حال حاضر در حال تزریق منابع مالی، آموزش و مسلح کردن گروههای شبه نظامی در سوریه هستند جایی که 100 هزار نفر در این خشونت ها جان خود را از دست داده اند. پول و سلاح هایی که رژیم های تحت حمایت آمریکا به سوریه سرازیر می کنند موجب شده است جنگ داخلی در این کشور وارد چهارمین سال خود شود و هر روز شمار بیشتری جان خود را از دست بدهند. 

براساس این گزارش، این افزایش هزینه ها در خاورمیانه می تواند نشان دهنده احتمال بروز جنگی گسترده باشد. درگیری در تونس و مصر در سال 2011 میلادی منجر به برکناری حسنی مبارک دست نشانده آمریکا شد و شکست در سرنگون کردن دولت سوریه پس از سالها جنگ در خاورمیانه نشان دهنده ضعف آمریکا در اعمال نفوذ در سوریه است. زمانی که اوباما اعلام کرد قصد دارد سوریه را موشک باران کند در نهایت مجبور به عقب نشینی شد. همزمان با تلاش کشورهای مستبد متحد آمریکا در منطقه خلیج فارس برای تقویت توان نظامی‌شان به نظر می‌رسد طرحی گسترده برای جبران این نفوذ از دست رفته درجریان است. 
البته این مسئله درباره دیگر متحدان آمریکا در شرق آسیا نیز صدق می کند. همزمان با تلاش کشورهای متحد آمریکا برای خرید هر چه بیشتر تسلیحات نظامی، روند حرکت وال استریت و متحدانش به خشونت متوقف نشده است. به نظر می رسد به رغم بحران های مالی که این کشور ها در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم می کنند، آنها در تلاش برای جنگی همه جانبه برای حفظ کنترل جهان هستند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار