به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، گفت و گوی ثمربخش با یکدیگر نقش مهمی در استحکام روابط زوجین در زندگی ایفا میکند.
یک مکالمه وقتی سازنده است که سبب تخریب روحیه فرد مقابل نشود. زوجین برای آنکه با یکدیگر بتوانند ارتباط سازنده برقرار کنند باید در مسیر محبت یکدیگر قرار بگیرند.
فرناز طارمیان روانشناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: در بسیاری از مورد زن یا مرد به قصد تسکین همسر خود حرفی به زبان میآورد که نتیجه گفت و گو را منفی کرده و بر ناراحتی وی میافزاید. در این مورد باید خاطرنشان کرد که همسر شما رئیس نیست صحبتهای رسمی در روابط زندگی زناشویی ثمربخش نیست.
وی افزود: برای درک بهتر در حین مکالمه با همسرتان با علاقه به حرفهای وی گوش دهید. به عنوان مثال میتوانید ظرفها را کمی دیرتر بشویید اما مطمئن باشید همسرتان بیش از آنکه از شست و شوی ظرفها به موقع خوشحال شود از اینکه به حرفهای او با دقت و آرامش گوش دهید دلشادتر میشود.
طارمیان عنوان کرد: بسیاری از افراد عادت دارند که در حین شنیدن حرفهای طرف مقابل سکوت کنند اما سکوت میتواند با ایجاد حس تردید طرف مقابل همراه باشد به طور معمول خانمها در هنگام گوش کردن اجزای صورت خود را تکان میدهند یا با تکرار کلمه بله درسته، عجب و جدا به طرف مقابل میفهمانند که در حال گوش دادن به حرفهای وی هستند.
این روانشناس خاطرنشان کرد: نکتهای که سبب سوء تفاهم میشود این است که خانمها در حین شنیدن صحبتهای طرف مقابل عادت به سر جنباندن دارند اما مردان در بیشتر اوقات سکوت اختیار میکنند و خانم ها به گمان اینکه حرفشان مفید نیست و خریدار ندارد دچار پریشانی خاطر میشوند. شما خانمها در چنین مواقعی نقش مدیرکل را برای همسرتان بازی نکنید. مردان به اندازه کافی در شغل خود با مشکل بسیاری مواجه هستند که باید آنها را حل و فصل کرده و گزارش صحیح به مدیرشان بدهند. به همین دلیل دوست ندارند در منزل هم جوابگوی همسرشان باشند.
وی متذکر شد: از گوشزد کردن مشکلات و نقطه ضعفهای همسرتان اجتناب کنید پرحرفی نکنید. خانمها علاقه خاصی به داستان سرایی دارند و حال آنکه اغلب مردان از پرگویی و حاشیه رفتن در تعریف ماجرا بیزارند بهتر است زمانیکه میخواهید با همسر خود درباره امور خانه یا تربیت فرزندان صحبت کنید گفت و گوی کوتاه و شیرینی داشته باشید.
این روانشناس به زوجین توصیه کرد: بیشتر از آنکه بر مشکلات و نقطه ضعفهای همسرتان تمرکز کنید جنبههای مثبت زندگی را با وی در نظر بگیرید و با تکرار این موضوع به وی بفهمانید از زندگی با وی لذا میبرید و راضی هستید. در ضمن هرگز صحبتهای همسرتان را قطع نکنید. به خاطر داشته باشید که همسرتان هم حق صحبت دارد، پس اجازه دهید که او هم صحبتش را به پایان برساند و این حس منفی که کسی به حرفهای من گوش نمیکند یا حرفهای من به درد نمیخورد در او ریشه کن شود.
وی افزود: از به کار بردن فحش و عبارات ناسزا به طور جدی بپرهیزید. خطاب کردن همسر با کلمههای رکیک و تند سبب تحقیر و رنجش خاطر وی میشود شاید شما در زمانیکه گفتههای فوق را به زبان میآورید حس بدی در دل نداشته باشید اما فراموش نکنید که دیگر آب رفته را نمیتوان به جوی برگرداند پس احترام متقابل را فراموش نکنید.
گفتنی است زوجین با افزایش میزان انعطاف پذیری خود و بیان احساسات مثبت و منفی با هم دیگر در صمیمی تر شدن روابط میتوانند بکوشند در ضمن آنها با توجه داشتن به حقایق زندگی، اجتناب از پنهان کاری و بیان نیات درونی خود به پایداری روابط میتوانند کمک کنند.
گزارش از ایده مفرح
انتهای پیام/