آیا فروش 800 دستگاه تانک آلمانی لئوپارد2 به عربستان سعودی،حمایت از رژیم حاکم بر ریاض است؟ معاون صدر اعظم آلمان و وزیر اقتصاد این کشور چنین اعتقادی دارد که مخالف این معامله است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران ؛ خبرگزاری ریانووستی در گزارشی از مسکو درباره خرید تانک‌های آلمانی توسط عربستان نوشت، آیا فروش 800 دستگاه تانک آلمانی لئوپارد2 به عربستان سعودی،حمایت از رژیم حاکم بر ریاض است؟ به طور یقین  سیگمار گابریل، معاون صدر اعظم آلمان و وزیر اقتصاد این کشور چنین اعتقادی دارد که مخالف این معامله است.

به نوشته مطبوعات آلمان دولت عربستان سالهاست  با مقامات آلمانی در باره خرید تانک‌های ساخت شرکتهای آلمانی کروس-مافی وگمن  Kraus-Maffei Wegmann و راین‌متال Rheinmetall مذاکره می‌کنند. این معامله که موضوع اختلاف بین سیاستمداران المانی شده است، شامل خرید 800 دستگاه تانک لئوپارد2 است و ریاض آماده است در ازای این تانک‌ها 18 میلیارد یورو بپردازد.

مقامات عربستان  با شرکت اسپانیایی سانتاباربارا سیستماس هم در باره خرید 150 دستگاه از آخرین مدل تانک لئوپارد2 به نتیجه رسیده‌اند.اما احتمالا در باره این معامله هم مصالحه‌ای شده است زیرا اسپانیا این تانک‌ها را با مجوز آلمان تولید می‌کند و قطعات مهم آن را آلمان تامین می‌کند. بنابر این صدور این تانک‌ها بدون توافق با برلین غیر ممکن است.

سیگمار گابریل، رهبر حزب دمکرات آلمان، توجه اعضای دیگر دولت را به موارد متعدد نقض حقوق بشر در عربستان جلب و خاطر نشان کرده است ریاض در بهار سال 2011، به وسیله تانک‌ها و نظامیان مسلح خود، تظاهرات بحرین را با خشونت سرکوب کرد.افزون بر این، از این ادوات زرهی برای پراکنده کردن راهپیمایی‌های اعتراضی در عربستان استفاده شده است.

اما مخالفان گابریل که از اعضای ائتلاف اتحادیه دمکرات مسیحی و سوسیال مسیحیان هستند معتقدند رد چنین معامله‌ای می‌تواند منجر به کاهش تولید تسلیحات و جنگ افزارهای نظامی در آلمان شود.به گفته آنها شکست ای معامله  بر روابط تجاری با ریاض هم تاثیر منفی می‌گذارد.

مایکل فیوکس، معاون فراکسیون این ائتلاف می‌گوید: اگر سازندگان آلمانی نتوانند تولیدات خود را به اعضای غیر ناتو بفروشند، صنایع تسلیحاتی آلمان به راحتی از بین می‌رود.  فلوریان هاهن یکی دیگر از اعضای این فراکسیون می‌گویدآمریکایی‌ها در این‌گونه صادرات کمتر از ما پشیمان می شوند.

روسلان پاخوف ،مدیر مرکز تحقیقات راهبردی و فن آوری آلمان می‌گوید: شرکت کروس-مافی وگمن برخلاف شرکت‌های دیگر که تولیدات غیرنظامی هم دارند صرفا تولیدات نظامی دارد واگر این قرارداد با عربستان امضا شود این شرکت جان تازه‌ای می‌گیرد.

این کارشناس نگرانی‌های سیگمار گابریل را بی اساس ندانست اما تصریح کرد آلمان باید از یک بین کارکنان و شاغلان شرکت ‌های خود و همچنین مالیات و ازسوی دیگر اتخاذ موضع قاطع در برابر رژیم سعودی یکی را انتخاب کند.


انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار