به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، سالانه هزار تن سنگ مانند سنگ گرانیت و مرمر از کوهپایههای کشور حفاری و پس تخریب زیستگاههای حیات وحش ایجاد آلودگی زیست محیطی و صرف میلیونها لیتر سوخت و برش در کارخانههای سنگبری (ایجاد آلودگی هوا و آب) با صرف هزینههای گزاف برای نماسازی ساختمانها به شهرها حمل میشود.
پیمان فقیه نوبری کارشناس محیطزیست در این خصوص گفت: بر اساس بررسیها و اطلاعات موجود شهروندان شکایتهایی در خصوص ایجاد آلودگی صوتی و هوا توسط احداثکنندگان ساختمان به سازمانهای متولی میکنند که نشانگر حجم بالای آلودگی و آسیب به محیط زیست و مردم است.
وی افزود: برای نماسازی از نوع سنگ به طور معمول قطعات با برش فرز در پای ساختمان به اندازه و شکلهای مختلف درمیآیند که این عمل با آلودگی شدید هوا و صوت در محل همراه است.
وی با اشاره به اینکه این مسأله از سه بعد قابل بررسی است، تصریح کرد: تخریب محیط زیست در محل برداشت که عمدتا کوهپایهای (معادن روباز)هستند و هزینههای زیستمحیطی حمل سنگ، آلودگیهای ایجاد شده در کارخانههای سنگبری و ایجاد آلودگیهای صوتی و هوا در محل نصب نمای ساختمان قابل بررسی است.
این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه باید از متولیان ایر پرسید که چرا با وجود این همه معضل زیست محیطی حاصل شده مجوز برداشت سنگ نما از معادن داده میشود، اظهار داشت: با وجود زیستبومهای شکننده کشور به خصوص مناطق کوهپایهای اجازه برداشت از این معادن داده میشود.
وی خاطرنشان کرد: چرا شهرداری از نماهای جایگزین برای زیباسازی ساختمانهای احداثی استفاده نمیکند در حالی که به راحتی میتواند با تأیید مجوز ساختمان با بررسیهای بیشتر محدودیتهایی را در پروانه ساختمان متقاضیان اعلام کند./گزارش از هراتیان
انتهای پیام/