افزایش تحمل‌پذیری گیاهچه برنج به سرمای ابتدای فصل توسط رشد برنج را از مرحله جوانه‌زنی تا مرحله نشا در زمین اصلی برای نخستین‌بار در مازندران انجام شد.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ساری برای نخستین‌بار توسط اسماعیل یساری عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور مرکز ساری با کمک تیمی تحقیقاتی، افزایش تحمل‌پذیری گیاهچه برنج به سرمای ابتدای فصل انجام شد.

سرتیم گروه تحقیقاتی افزایش تحمل‌پذیری گیاهچه برنج به سرمای ابتدای فصل گفت: این تیم موفق شد، رشد برنج را از مرحله جوانه‌زنی تا مرحله نشا در زمین اصلی تنها به 16 روز رسانده و در تاریخ 18 فروردین 1393 نخستین نشا مکانیزه برنج را در سطح کشور انجام دهد.

یساری افزود: از ویژگی‌های این تکنیک افزایش تحمل‌پذیری گیاهچه برنج نسبت به سرمای ابتدای فصل رشد و امکان برداشت رتون یا بازجوانه با عملکردهای بالاتر است.

وی خاطرنشان کرد: در این روش بذر مورد نیاز برای سینی نشا از 310 گرم در روش‌های قبلی به 130 گرم کاهش یافت.

وی متذکر شد: در این پروژه تحقیقاتی اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران و کارشناس ارشد برنج کشور با ما همکاری داشتند./س


برچسب ها: افزایش ، سرما ، برنج
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.