به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، غلامرضا تاج گردون شب گذشته در برنامهی تهران 20 با بیان آنکه بحث هدفمندی یارانهها در سه برنامه قبلی توسعه مطرح بوده و عملاً هدفمندی یارانهها از سال 89 یعنی سه سال گذشته به مرحله اجرا گذاشته است، گفت: علت به تعویق افتادن اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها مخالفت مجلس به علت بالا بودن نرخ تورم و شیب صعودی آن بود که درآن زمان نرخ تورم با یک شیب صعودی بالغ بر 40 درصد بود که الان حدود 32 تا 33 درصد است یعنی حدود 7 تا 8 درصد پایین آمده است.
وی ادامه داد: مجلس به هیج عنوان نمیخواست که با اجرای فاز دوم باعث افزایش نرخ تورم وایجاد فشار تورمی به مردم شود .در آن زمان بحث 120 هزار میلیارد تومان درآمد مطرح بود که هماکنون این رقم بالغ بر 40 هزار میلیارد تومان است.
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: گزارشات بینالمللی نشان میدهد که نرخ تورم تا 25 درصد پایینتر خواهد آمد براین اساس میتوان اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها را به مرحله اجرا گذاشت و قیمت حاملهای انرژی را تا 25 درصد قیمت فوق خلیج فارس تعیین کرد.
*** هدفمندی یارانهها فقط یک هدف نداشت تاج گردون ادامه داد: همانطور که میدانید هدفمندی یارانهها اهداف مختلفی را شامل میشود که یکی از آن کمک به اقشار آسیب پذیر در راستای جبران افزایش اصلاح قیمت حاملهای انرژی بود ویکی دیگر ازاهداف آن اصلاح قیمت حاملهای انرژی است که در سالهای گذشته همه میگفتند باید قیمت حاملهای انرژی اصلاح شود.
*** پرداخت 110 تا 120 میلیارد تومان به صورت یارانه نقدی به مردم
وی با بیان آنکه از زمان اجرای قانون هدفمندی یارانهها تا کنون حدود 110 تا 120 میلیارد تومان یارانهی نقدی به مردم پرداخت شده است افزود: در برابر این میزان پرداختی درآمد دولت از محل هدفمندی یارانهها ، فقط حدود 90 هزار میلیارد تومان آنهم از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی بوده است.
وی در ادامهی برنامهی تهران 20 با تاکید براین نکته که موافق اجرای قانون هدفمندی یارانهها هستم عنوان کرد: درمورد روش پرداخت یارانه نقدی به هیچ عنوان موافق ادامه این روش فعلی نیستم چرا که از 90 هزار میلیاردتومان در نظرگرفته شده برای هدفمندی یارانهها باید 45 هزار میلیارد تومان به بخش تولید و درمان پرداخت میشد که نشده است .
*** اختصاص 48 هزار میلیارد تومان در بودجه 93 به اجرای هدفمندی یارانهها
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در ادامه برنامه تهران 20 گفت: براساس قانون بودجه سال 93 درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمندی یارانهها 48 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است ضمن آنکه از محل درآمدهای عمومی مانند مالیات و فروش نفت 11 هزار میلیارد تومان به هدفمندی یارانهها اختصاص یافته که 10 هزار میلیارد تومان آن باید به بخش تولید و 4 هزار میلیاردتومان باید به بخش بهداشت و درمان، 2 هزار میلیاردتومان به بیمه بیکاری وتوسعه بیمه و مابقی آن به مردم پرداخت شود.
وی تصریح کرد: درآمد دولت در سال گذشته حدود 30 هزار میلیارد تومان بوده اما یارانه نقدی که مردم دریافت کردند بالغ بر 42 هزار میلیارد تومان بوده است به همین منظور اگر در سال 93 مشارکت عمومی نباشد به هیچ عنوان یک ریال از 4 هزار میلیاردتومان برای بخش درمان و 2 هزار میلیارد تومان برای پوشش بیمه و بیمه بیکاری محقق نخواهد شد.
وی با تاکید براین موضوع که اگر از محل اصلاح قمیت حاملهای انرژی درآمد 30 هزار میلیارد تومانی برای دولت محقق شود باز به علت پرداخت 42 هزار میلیارد به مردم چیزی به بخش تولید و درمان پرداخت نخواهد شد، اظهار داشت: هم اکنون باید مردم انتخاب کنند که اگر درآمد 4 تا 5 میلیون تومانی یا بالاتر دارند این رقم 45 هزار تومان چه قدر تاثیر درزندگی آنها دارد.
وی در پاسخ به این سوال که اگر قیمت بنزین وحاملهای انرژی افزایش یابد چند درصد شاهد افزایش نرخ تورم پایین خواهیم بود گفت: به هر حال افزایش قیمت حاملهای انرژی بالا رفتن نرخ تورم را در پی دارد برخی میگویند این افزایش نرخ تورم بین 5 تا 6 درصد است که البته رقم 5 درصد به هیچ عنوان کم نیست.
اگر دولت بتواند نرخ تورم را کنترل کند وسایر ابزارها برای کنترل نرخ تورم استفاده کند به طور حتم نرخ تورم افزایش چشمگیر نخواهد یافت البته باید بگویم نرخ تورم با نرخ قیمت کالاها و خدمات متفاوت است.
وی درمورد انصراف از دریافت رایانهی نقدی عنوان کرد اگر 10 تا 20 درصد از مردم در فاز دوم هدفمندی یارانهها انصراف از دریافت یارانه نقدی بدهند این رقم دولت را امیدوار میکند که مردم اتفاق نظر درمورد اصلاحات اقتصادی دارند.
وی افزود: در این رابطه بحث اقتصاد مقاومتی برنامهی پنجم توسعه و قانون هدفمندی یارانهها مطرح است اگر قانون هدفمندی یارانهها زودتر اجرا میشد الان ما این مشکل را نداشتیم.
این که اشاره به موضوع احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی کردیم این موضوع جز اختیارات رییس جمهور است که سازمان برنامه و بودجه را احیا و یا حدف کنند.
وی درپاسخ به سوال دیگری در مورد این که آیا زمان اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها مناسب است یا خیر؟ گفت: بیشتر از این نمیتوان اقتصاد معطل کرد زیرا اگر همین روند ادامه پیدا کند شرایط به قبل از اجرای هدفمندی یارانهها باز میگردد.
وی تصریح کرد: بحث هدفمندی یارانهها در برخی از کشورهای نفت خیز وبرخی از کشورهای توسعه یافته نیز اجرا میشود.
زمانی که اقتصادمان برپایه ی نفت مستقر شد و همه چیز براساس نرخ نفت تعیین شد، تمام منابع حاصل از فروش نفت خرج بودجه دولت می شود که اگر این کار انجام نمی شد ما شاهد شکاف در مورد منابع و مصارف نبودیم.
وی در پایان گفت: اگر چه در سال اول اجرای قانون هدفمندی یارانهها میزان مصرف بنزین از 70 میلیون لیتر پایین آمد اما این روند به دلایل مختلف به خصوص پایین بودن کیفیت خودروهای ساخت داخل و افزایش میزان مصرف بنزین باز دوباره به رقم 70 میلیون لیتر بازگشته است اگر چه در حوزه برق میزان مصرف نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است.
انتهای پیام/
همه ما حتي چوپانها مي فهمندكه نرخ تورم در كشور ما طبق اعلام بانك مركزي بالاي35درصد مي باشد و سود سپرده بانكي حداكثر22.5درصدميبلاشدو سپرده گذاران حداقل 13درصددر سپرده گذاري خودمتضرر ميشوند.يعني يكصدتوانامروزبرابراست با 65تومانسال آتيه اگر22تومان سودتعلق گيرد13توان متضررميشوند.