معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد:
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد:
به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمد حاجی آقاجانی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت اظهار داشت: تأثیری که اجرای بستههای حمایتی حوزه سلامت در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها و در اجرای تبصره 21 قانون بودجه سال 93 کل کشور به جا میگذارد در حوزه خدمات درمانی کشور بسیار عمده و اساسی است.
وی افزود: بحث پرداخت مستقیم از جیب مردم در بیمارستانهای دولتی برای خدمات بستری یکی از نگرانی های مهم مردم در سالیان اخیر بوده که با اجرای طرح بسته های حمایتی سلامت ناشی از مرحله دوم هدفمندی یارانه ها این پرداختی به سمت 10 درصد کاهش پیدا میکند.
معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد: نگرانی دوم مردم این است که بیماران در مراجعه به بیمارستانهای دولتی، برای دریافت خدماتی از جمله دارو، وسایل مصرفی، حتی گاهی اوقات خدمات تشخیصی، به دلیل اینکه این امکانات در بیمارستان نیست به ناچار به خارج از بیمارستان هدایت میشوند که در این طرح پیشبینی شده است این امکانات در بیمارستان فراهم و به مردم ارایه شود.
آقاجانی در ادامه گفت: خدمات غیرپزشکی که اصطلاحاً هتلینگ گفته میشود مثل تخت، مسایل بهداشتی، تغذیه و مراقبتهای پرستاری در بیمارستانهای دولتی به دلیل غیرواقعی بودن تعرفه ها بعضا از کیفیت مناسبی برخوردار نبوده است که با اجرای بسته های حمایتی حوزه سلامت، خدمات غیرپزشکی یا همان هتلینگ در بیمارستانهای دولتی ارتقاء پیدا میکند و با کیفیت میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه با اجرای یکی از بستههای این طرح، ماندگاری پزشکان در مناطق محروم بهتر خواهد شد، افزود: حدود 5000 هزار نفر پزشک متخصصی که در مناطق محروم مشغول به فعالیت هستند با حمایتی که دولت از آنها در این طرح میکند با علاقه بیشتر حضور خواهند داشت و خدمات بهتری به مردم مناطق محروم ارایه خواهند داد. این حمایتی است که دولت از مردم مناطق محروم در این طرح میکند.
معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: مردم انتظار دارند وقتی به بیمارستان دولتی در شب، یا ایام تعطیل مراجعه میکنند یک پزشک متخصص به امور آنها رسیدگی کند اما در حال حاضر این امکان وجود ندارد که دولت در این طرح از پزشکان مقیم در بیمارستهای دولتی حمایت کرده و دستورالعملی در این زمینه وجود دارد که در بیمارستانهای بالای 64 تختخواب بین 1 تا 6 نفر پزشک متخصص بسته به وسعت بیمارستان مقیم خواهد شد و در ساعات غیراداری و ایام تعطیل به مشکلات اورژانسی مردم رسیدگی میکنند.
وی تصریح کرد: از دیگر اقداماتی که در این طرح صورت میگیرد، حمایت از زایمان طبیعی است. زایمان طبیعی یک اقدام موثر برای حفظ سلامت مادر و نوزاد است که متأسفانه در کشور میزان سزارین 52 درصد است و در جهان رتبه دوم را داریم. دولت در این طرح خدمات زایمان طبیعی را به صورت رایگان ارائه میکند و دستمزد پزشکان و ماماها را برای زایمان طبیعی به طور محسوسی افزایش میدهد تا هم برای مادران و هم برای پزشکان ایجاد انگیزه کند و گرایش به سمت زایمان طبیعی افزایش یابد.
محمدحاجی آقاجانی در مورد اورژانسهای هوایی نیز گفت: 150 هزار کیلومتر راه روستایی و فرعی و راههای صعبالعبور که پوشش اورژانس جادهای ندارند در کشور وجود دارد که با اجرای این طرح در 16 نقطه کشور امداد هوایی مستقر میشود و پوشش امداد جادهای برای مصدومین و مجروحین این جادهها و همین طور 30 کیلومتری ورودی شهرها در 16 نقطه پرحادثه خیز با استقرار آمبولانسها و امداد هوایی ایجاد میشود.
انتهای پیام/