به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از بی بی سی، کنوانسیون ژنو مجموعهای از قواعد و مقررات حقوق بشری است که عمدتا به زمان جنگ و وضعیت اشغال نظامی مربوط میشود.
سوئیس که در حال حاضر کشور امین کنوانسیون ژنو است، اعلام کرد که دولت خودگردان فلسطینی روز دوم آوریل (۱۳ فروردین) به این کنوانسیون ملحق شده است.
در پی خودداری اسرائیل از آزاد کردن چهارمین گروه از زندانیان فلسطینی به عنوان بخشی از توافقات مذاکرات صلح، مقامهای فلسطینی درخواست عضویت فلسطین در بیش از ده سازمان و پیمان بینالمللی را ارائه کردند.
اسرائیل به شدت مخالف این اقدام فلسطینیها است و میگوید کشوری با عنوان فلسطین مورد شناسایی جامعه جهانی نیست و چنین اقداماتی مذاکرات صلح را مخدوش میکند.
فلسطینیها بارها اسرائیل را به دلیل ادامه ساختوساز در مناطق اشغالی بیتالمقدس شرقی و کرانه باختری رود اردن به نقض کنوانسیون چهارم ژنو متهم کردهاند.
اسرائیل این اتهام را رد کرده و میگوید کنوانسیون ژنو در این موارد کاربرد ندارد، چرا که هیچ یک از این مناطق جزو کشوری مستقل نبوده و زمانی که اسرائیل کنترل آنها را به دست گرفته، در اشغال اردن بودهاند.
۲۵ سال پیش سازمان آزادیبخش فلسطین برای نخستین بار درخواست پیوستن به کنوانسیون ژنو را مطرح کرد، اما در آن زمان وزارت خارجه سوییس گفت که به دلیل اختلاف نظر در میان جامعه بینالمللی بر سر وجود کشور فلسطین در موقعیت تصمیمگیری درباره درخواست فلسطینیها نیست.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۲ میلادی موقعیت فلسطین را از نهاد ناظر به دولت ناظر غیرعضو ارتقا داد.
انتهای پیام/