ایوب ایرانی فام در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: گونه علف هرز، محیط، تراکم گیاهی، زمان رقابت، حاصلخیزی و رقم گیاه زراعی برای ایجاد یک چارچوب صحیح برای تلفیق روشهای متناوب کنترل علفهای هرز و نیز برای بهینه سازی کاربرد علفکشها و یا هر روش کنترل دیگر، در سیستم مدیریت تلفیقی، اطلاعاتی در مورد دوره بحرانی مداخله علفهای هرز بسیار ضروری است.
وی از تاثیر آماده سازی زمین در کنترل علف های هرز گفت و تشریح کرد: آمادهسازى زمين در کاهش علفهاى هرز بسيار مؤثر بوده و بهتر است پيش از کاشت آبيارى نموده و علفهاى هرز موجود را با انجام ديسک يا در صورت امکان با علفکش رانداپ علفهاى هرز چند ساله و با علفکش گراماکسون علفهاى هرز يک ساله را از بين برد.
ایرانی فام ادامه داد: براساس تحقیقات انجام شده70 درصد علفهای هرز مزارع کلزای ایران را پهن برگها تشکیل میدهند که 20 درصد آنها هم تیره کلزا هستند و کنترل آنها مشکل است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ضمن بازگو نمودن امکانپذیر بودن کنترل علف های هرز با بهره گیری از ادوات مکانیکی یادآور شد: در زارعت های ردیفی و مکانیزه استفاده از ادوات میکانیکی مانند کولتیواتور فارویی و کولتیواتورهای گردان در کنترل علف های هرز بسیار مؤثر خواهد بود.
وی اظهار داشت: در میان علفهای هرز باریک برگ که 30 درصد کل علفهای هرز کلزای کشور را تشکیل میدهند، یولاف وحشی، گندم و جو خودرو از دیگر علفهای هرز این تیره مهمتر هستند.