به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره کل روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات ، وی با اشاره به اینکه تاکنون از ظرفیت های بالقوه دانشگاه به نحو مطلوب استفاده نشده است ، افزود : همه گروه های آموزشی موظف هستند با دستگاه ها و سازمان هایی که تمایل به همکاری با دانشگاه دارند ، ارتباط برقرار و با آن ها در زمینه های تخصصی در جهت درآمد زایی و عملیاتی کردن تحقیقات پژوهشی تفاهم نامه و قرارداد امضا نمایند.
رئیس واحد علوم و تحقیقات در همین راستا به ابتکار دکتر میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر تشکیل شورای راهبردی اقتصادی اشاره و خاطر نشان کرد: با توجه به قابلیت ها و وجود آزمایشگاه ها و مراکز تحقیقاتی که بعضا در سطح کشور منحصر به فرد هستند باید شورایی در واحد علوم و تحقیقات برای بررسی تنوع سازی و ایجاد درآمدهایی به جز درآمد حاصل از شهریه دانشجویان تشکیل شود .
وی همچنین گفت: امید است به سمتی برویم که مقدار قابل توجهی از درآمد دانشگاه که هم اکنون قریب به 99درصد آن از طریق شهریه دانشجویان تامین می شود ،از طریق شرکت های دانش بنیان و ارتباط دانشگاه با مراکز صنعتی ، کشاورزی و اجتماعی حاصل شود.
وی به جمله مقام معظم رهبری در اولین جمعه سال، تحت عنوان"ما باید ملتی قوی باشیم و قوی بودن ما نیز در گرو مؤلفه اقتصاد ، فرهنگ و علم است " اشاره کرد و ادامه داد: بحث فرهنگ و علم مستقیما و بحث اقتصادی نیز به طور غیرمستقیم به دانشگاه مرتبط می شود و مدیران ، اقتصاددانان و نخبه های کشور در دانشگاه ها تربیت می شوند و پروژه های تحقیقاتی مرتبط با مسائل و مشکلات کشور در دانشگاه ها باید مطرح و عملیاتی شود.
دکتر عباسپور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تغییر و تحولات اجتماعی و فرهنگی و نیاز جامعه به رشته ها و تخصص های جدید تصریح کرد : گروه های آموزشی باید با بررسی رشته های جدیدی که قابلیت راه اندازی در
واحد علوم و تحقیقات را دارند و جامعه نیز به تخصص آن ها نیازمند است، را پیشنهاد کنند تا پس از اخذ مجوز قانونی در سطح واحد های علوم و تحقیقات راه اندازی شوند.
وی به شکل گیری تفکر واحد علوم و تحقیقات به عنوان واحدی با کیفیت در سطح تحصیلات تکمیلی کشور اشاره کرد و گفت: هدف از راه اندازی واحد علوم و تحقیقات برقراری حرکتی برنامه ریزی شده ، متمرکز ، متفکر و تمأنینه در زمینه پاسخگویی به نیاز جامعه ، به تحصیلات تکمیلی بود و سپس این تفکر تعمیم یافت تا در هر استانی یک واحد علوم و تحقیقات راه اندازی شود و در نتیجه به این مجموعه عظیم وعلمی واحدها و پردیس های علوم و تحقیقات در کشور رسیده شد و این مجموعه به عنوان زنجیره واحدهای کیفی دانشگاهی در کشور مطرح گردید.
دکتر عباسپور با بیان این مطلب که امید است خداوند توفیق دهد تا این مجموعه دانشگاهی با کیفیت که انشاءالله بتواند دارای سطح علمی و تحقیقاتی درخور توجه باشد ، تا در منطقه و دنیا بدرخشد، گفت: اصل کمی و کیفی یک دانشگاه وابسته به وجود نیروی انسانی متخصص و متعهد است. معتقدم اگر بهترین منابع مالی را نیز در اختیار داشته باشیم اما نتوانیم از نیروهای انسانی متعهد و خبره بهره ببریم به اهداف مدنظر نخواهیم رسید .
دکتر عباسپور از کمبود عضو هیأت علمی جوان و متخصص در برخی گروه های تخصصی اظهار ناخرسندی کرد و جذب و استخدام فارغ التحصیلان نخبه مقاطع دکتری دانشگاه های معتبر به عنوان عضو هیأت علمی را یکی از برنامه های واحدها و پردیس های علوم و تحقیقات دانست و ادامه داد: تعداد زیادی از نیروهای متخصص با سطح علمی بسیار بالا نیز در خارج از دانشگاه آزاد و در سطح صنعت و وزارتخانه های مختلف مشغول فعالیت های اجرایی هستند ، اما از فعالیت های علمی فاصله دارند که باید با طراحی مکانیزمی از توان این نیروها هم استفاده کرد .
دکتر عباسپور ادامه داد: همچنین در حال حاضر تعداد کثیری از ایرانیان خارج از کشور با سطح علمی بسیار بالا در دانشگاه های مختلف دنیا فعالیت دارند و علاقمند به همکاری با دانشگاه های ایران هستند که باید از همکاری آن ها نیز بهره گرفت.
وی به کارکنان و اساتید دانشگاه توصیه کرد همواره رفتاری پسندیده با دانشجویان و ارباب رجوع داشته باشند و ادامه داد: رفتار اساتید و همکاران دانشگاه برای دانشجویان الگو است بنابراین باید محبت آمیز، قانون مند و توام با احترام و اخلاق اسلامی با دانشجویان برخورد شود زیرا دانشجویان امروز مدیران فردای کشور هستند، بنابراین باید به گونه ای رفتار کرد تا الگوی مناسبی برای این مسئولان و مدیران آینده کشور باشیم.
انتهای پیام/