به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، دکتر"معصومه ورزنده"، در رابطه با تومورهای سرطانی بدن اظهار کرد: تومورهای خوشخیم معمولاً محدود به قسمت کوچکی از بدن هستند و اغلب به آهستگی رشد میکنند.
وی افزود: این تومورها بسته به اندازه و محلشان، مشکلاتی به وجود میآورند که با درمان تومور( غالباً جراحی) بیمار مشکل دیگری نخواهد داشت.
ورزنده بیان کرد: تومورهای بدخیم نیز در یک فضای محدود ایجاد میشوند اما میتوانند به بافتها و ارگانهای مجاور گسترش یابند، سلولهای سرطانی ممکن است با جریان خون و یا سیستم لنفاتیک به مناطق دورتری در بدن منتقل شوند.
این پزشک عمومی به انواع سرطان اشاره و تصریح کرد: کارسینوم شامل سرطانهایی میشود که سازنده پوست( مثل سرطان پوست) یا پوشاننده لایه داخلی اعضا(مثل سرطان ریه) یا سازنده غدد(مثل سرطا پستان) هستند.
وی ادامه داد: سارکوم نیز جز سرطانهایی است که از بافت همبند مثل غضروف، استخوان و ماهیچه منشاء میگیرند.
ورزنده افزود: لوسمی و لنفومها نیز شامل سرطانهایی است که از سلولهای تشکیل دهنده خون و سلولهای ایمنی نشأت میگیرند.
وی با بیان علل بروز سرطان گفت: علت دقیق سرطان ناشناخته است اما عوامل متعددی باعث افزایش احتمال ابتلا به آن میشوند که از جمله میتوان به مصرف توتون و تنباکو، رژیم غذایی(غذاهای پرچرب، نمکسود، کنسروجات و...)، تماس زیاد با نورخورشید و مصرف الکل اشاره کرد.
کارشناس سابق ثبت سرطان دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: همچنین عوامل دیگری مانند استرس، ژنتیک، سابقه فامیلی سرطان، تماسهای جنسی غیرایمن و محافظت نشده، عدم تحرک بدنی و افزایش وزن، عوامل شیمیایی(سموم شیمیایی، داروها و عوامل زیانآور شغلی) و... نیز در بروز سرطان نقش موثری دارند.
ورزنده به راههای پیشگیری از سرطان اشاره و تاکید کرد: اجتناب از مصرف دخانیات و ترک آن، مصرف سبزیجات و میوههای تازه پنج بار در روز، رعایت بهداشت موادغذایی و اجتناب از آلودگی قارچی و میکروبی، تعدیل مصرف غذاهای نمکسود، پرنمک و سرخکردنی و تعدیل مصرف گوشت قرمز و گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس از جمله موارد پیشگری از سرطان است.
وی ادامه داد: به علاوه عدم مصرف نوشابههای گازدار و غذاهای داغ، عدم مصرف مشروبات الکلی، اجتناب از چاقی و فعالیت فیزیکی منظم و مداوم، استفاده از غلات کامل و سبوسدار، واکسیناسیون علیه هپاتیت بی و در روزهای آفتابی استفاده از کلاه، عینک، لباسهای دارای پوشش کامل و همچنین استفاده از کرمهای محافظت کننده از پوست و ضدآفتاب از دیگر نکات بازدارنده از بروز سرطان به شمار میروند.
این پزشک عمومی تاکید کرد: همه افراد 50 سال و بالاتر بایستی سالیانه آزمایش خون مخفی در مدفوع و بررسی اندوسکوپی انتهای روده بزرگ(هر پنج سال یکبار) یا بررسی تمام روده بزرگ(هر 10 سال یکبار) را انجام دهند.
ورزنده به درمان سرطان نیز اشاره کرد و گفت: در صورتی که سرطان در مراحل اولیه و زودهنگام تشخیص داده شود قابل درمان است ضمن اینکه هر نوع سرطان درمان خاص خود را دارد، اما روشهای اصلی درمان سرطان عبارتند از جراحی، رادیوتراپی یا پرتودرمانی، شیمی درمانی یا کموتراپی، هورمون درمانی و ژن درمانی.
وی در پایان با بیان اینکه سرطان مختص سن خاصی نیست خاطرنشان کرد: علائم فوق در بیماریهای خوشخیم نیز دیده میشوند، اما برای تشخیص سرطان حتماً بایستی با پزشک مشورت شود.
انتهای پیام /م