"شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری" از شعرای بزرگ و مشهور ادبیات فارسی است. اشعار نغز او را که فراوان است و در عین حال فصیح‌ترین از حیث بیان معانی بلند انسانی و عرفان مقامی ارج نهاد.

 به گزارش حوزه  ادبیات باشگاه خبرنگاران ؛ شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری از شعرای بزرگ و مشهور ادبیات فارسی است. وی مردی صاحب فکر و ژرف بین و خوش ذوق است که باید در دریای مواج و متلاطم و بی‌کرانه شعرش به غواصی پرداخت و اشعار نغز او را که فراوان است و در عین حال فصیح‌ترین از حیث بیان معانی بلند انسانی و عرفان مقامی ارج نهاد. 

شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری در سال 540 ه.ق متولد شد و در سال 618 ه.ق در قتل عاام نیشابور در فتنه مغول دار فانی را وداع گفته است و در طول حدود 8 دهه عمر با برکتش از سی سالگی تا هفتاد‌واند سالگی اشعارش را سروده است. 

این شاعر بزرگ پارسی گوی در قریه کدکن از توابع نیشابور دیده به جهان گشوده است و از قراین پیداست که در هنگام وفات در شهر شادیاخ (نیشابور فعلی) ساکن بوده است. 

شیخ عطار داروخانه‌ای داشته که در آن به کار طبابت می‌پرداخته است و گفته می‌شود که تألیف دو کتاب معروف خود مصیبت نامه و الهی نامه را در همان داروخانه آغاز کرده است و هر روز مراجعین فروانی به علت متمول و متمکن بودن عطار به داشته است و همین بی‌نیازی اوست که عطار را با مناعت طبع و همت بلند می‌شناسد.
 
برخی مورخان کتب فراوانی بیش از یکصد جلد را به عطار نسبت داده‌اند، لیکن در میان کتب متعدد منسوب به وی آثاری بدون تردید از عطار است که خود شیخ عطار در خسرونامه از آنها نام برده است.

بنابراین آثار مسلم شیخ فریدالدین محمدعطار نیشابوری عبارتند از:  
1-مصیبت نامه 2- الهی نامه 3- مختارنامه 4- اسرارنامه 5- منطق‌الطیر 6- خسرونامه 7- دیوان غزلیات و قصاید 8- تذکره الاولیاء می‌باشد که سه رکن اصلی در آثار وی شامل زیبایی، عشق و درد است که از این سه رکن درد را رکن عمده و مایه ابتکار او باید دانست. 

اکنون آرامگاه شیخ فرید‌الدین محمد عطار نیشابوری در شهر نیشابور کعبه اهل دل و قبله عاشقان دل آگاه است که از سراسر ایران و جهان برای عرض ادب و ارادت به آنجا می‌آیند.

 این مقبره و باغ عطار نیشابوری در فاصله دوکیلومتری به سمت غرب از باغ و آرامگاه حکیم عمر خیام نیشابوری قرار گرفته است. مقبره شیخ فریدالدین محمدعطار نیشابوری توسط شخصی به نام قاضی القضاه یحیی بن صاعد ساخته شد و بنای اصلی آن هشت ضلعی است و سنگ مقبره از نوع سنگ سیاه و عمودی می‌باشد که اشعاری بر روی آن حک گردیده است و همه ساله نیز در 25 فروردین ماه که در تقویم ملی کشور به نام روز ملی شیخ فرید‌الدین محمدعطار نیشابوری نامگذاری شده است، همایش بزرگداشت در نیشابور و دیگر نقاط ایران و جهان برگزار می‌گردد که دوشنبه 25 فروردین 93 ساعت 9 صبح همایش علمی و پژوهشی روز عطار با حضور اندیشمندان و محققان علم و ادب و عرفان در محل تالار عطار دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور در نوبت صبح و مراسم فرهنگی و هنری بزرگداشت روز ملی عطار نیشابوری ساعت 16:30 بعدازظهر 25 فروردین 93 در محل باغ مصفای عطار برگزار خواهد گردید. 

انتهای پیام/  
 
 
برچسب ها: عطار ، تاریخ ، نیشابور ، عرفان ، شاعر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.