این دو، این اظهارات را روز گذشته (یکشنبه) از طریق ویدئو کنفرانس و در نشست سالانه حقوق بشرِ شعبه عفو بینالملل در آمریکا بیان کردند.
اسنودن که از مسکو سخن میگفت، اظهار داشت: از طریق "Meta Data" (فراداده) میتوان به درک و شناخت گستردهتری (از امور شخصی افراد) دست یافت، زیرا این پدیده بهطور دقیق تمامی فعالیتهای خصوصی در طول زندگیمان را جمعآوری میکند. این نوع داده تمامی انواع ارتباطات، گرایشهای سیاسی و فعالیتهای واقعی ما را به نمایش میگذارد.
گرینوالد نیز که با انتشار گزارشهای خود در مورد اسناد افشاشده از سوی اسنودن، حجم و گستره فعالیتهای جاسوسی آمریکا را در معرض دید همگان قرار داد، در این نشست اعلام کرد: امیدوارم و بر این باور هستم با انتشار گزارشهای بیشتر در مورد این اسناد و آگاهی مردم از گستره جاسوسیها و نقض قوانین صورت گرفته، مردم در مورد اینگونه نظارتها و جاسوسیهای احتمالی مراقبت بیشتری داشته باشند.
وی که از برزیل و از طریق تلهکنفرانس در این نشست سخنرانی میکرد، اعلام کرد: از آنجا که رئیس آژانس امنیت ملی آمریکا روزنامهنگاران مشارکت کننده در افشای برنامههای جاسوسی این کشور را "همدستانِ اسنودن" نامیده است، در صورتی که به آمریکا بازگردم ممکن است تحت تعقیب قضایی قرار بگیرم.
اسناد افشاشده از سوی اسنودن نشان دهنده این است که تمام مکالمات شهروندان آمریکایی و تمامی ارتباطات اینترنتی در سرتاسر جهان از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا جمعآوری میشود.
طبق این اسناد، آمریکا همچنین مکالمات مربوط به حداقل 35 رهبر کشورهای خارجی را استراق سمع کرده و با همکاری کشورهای کانادا و انگلیس از تمامی مکالمات و مذاکرات خصوصی صورت گرفته در نشستهای جیــ8 و جیــ20 در این دو کشور جاسوسی کرده است.
اسنودن هماکنون از سوی دستگاه قضایی آمریکا به جاسوسی متهم شده است و بهگفته یکی از مقامات سابق آمریکا اگر اسنودن در ارتکاب خیانت مجرم شناخته شود، وی را باید اعدام کرد.