بر اساس حکم یک دادگاه آلمانی، دولت این کشور موظف است چندین شیء عتیقه را به مصریان بازگرداند. آلمان پیشتر تقاضای چندین کشور از جمله ایران برای بازگرداندن آثار باستانی را رد کرده بود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران؛آلمان باید چند اثر باستانی را به مصر بازگرداند.

 

بر اساس حکم دادگاهی در آلمان دولت این کشور موظف است چندین شیء عتیقه از دوران فراعنه مصر را به مصریان بازگرداند. آلمان پیشتر تقاضای چندین کشور از جمله ایران برای بازگرداندن آثار باستانی را رد کرده بود.

 

دادگاهی در شهر فرایبورگ آلمان پس از پنج سال بررسی پرونده ی یک مجموعه آثار عتیقه دزدی‌شده از مصر، به تحویل این آثار به مصر رأی داده است.

 

نشریه آلمانی "وست دویچه تسایتونگ" با انتشار این خبر، خاطر نشان کرد: این مجموعه از جمله شامل یک اوبلیسک مینیاتوری (ستونی سنگی چهارگوش و بلند که از نمادهای معماری مصر باستان است)، یک نشان خانوادگی و چند مجسمه است. بر اساس رأی این دادگاه، دولت آلمان موظف است در سریعترین زمان ممکن این آثار باستانی را به مصر تحویل دهد.

 

برند نویمن، مسئول پیشین امور فرهنگی و رسانه ای دولت آلمان در سال ۲۰۱۳ با انتقاد از این قانون گفته است که تنها شمار محدودی از کشورهای جهان چنین فهرستی دارند. به گفته نویمن از زمان اجرای این قانون هیچ اثری بر اساس موازین تعیین شده در آن، به کشور مبداء بازگردانده نشده است.

 

این آثار باستانی که موزه مصر در برلین اصالت آنها را تأیید کرده است، به نقل از روزنامه "وستدویچه تسایتونگ" سال ۲۰۰۹ به عنوان آثار دزدی از مقبره‌های باستانی مصر توسط گمرگ شهر کوچک "وایل ام راین" در مرز سوئیس با آلمان کشف و مصادره شد.

 

ضرورت ارائه مدارک دقیق حق مالکیت آثار

دولت آلمان تاکنون از تحویل این آثار دزدی به مصر خودداری کرده بود. مقامات مصری در پنج سال گذشته بارها خواستار تحویل این آثار شده بودند، اما تقاضاهای آنها بی نتیجه مانده بود.

 

دولت آلمان آثار باستانی دزدی را که توسط پلیس یا گمرگ این کشور کشف و مصادره می شوند، اغلب تا چند سال نگاه می‌دارد.

 

دلیل آن هم این است که کشورهای مالک این آثار نمی‌توانند اسناد و مدارک دقیقی که برای اثبات مالکیت آنها بر این آثار در "قانون بازگردان آثار فرهنگی آلمان" تعریف شده، ارائه کنند.

 

این کشورها باید این آثار را پیش از ربوده شدن در فهرست آثار ارزشمند ملی و فرهنگی خود ثبت کرده باشند.

 

برند نویمن، مسئول پیشین امور فرهنگی و رسانه ای دولت آلمان در سال ۲۰۱۳ با انتقاد از این قانون گفته بود که تنها شمار محدودی از کشورهای جهان چنین فهرستی دارند. به گفته نویمن از زمان اجرای این قانون هیچ اثری بر اساس موازین تعیین شده در آن، به کشور مبداء بازگردانده نشده است.

 

این درحالی است که به نقل از برند نویمن، از سال ۲۰۰۸ میلادی درخواست ایران، عراق، مصر، ترکیه، چین، روسیه و شماری از کشورهای آمریکای مرکزی برای بازگردان آثار باستانی‌شان از آلمان همگی با شکست مواجه شده است.

 

بنابراین با توجه به سرازیر شدن آثار باستانی کشورهای دارای تمدن از طریق قاچاق به کشورهای غربی، وجود چنین قوانینی به دولت های غربی حداقل این کمک را می کند که مانع بازگرداندن آنها شود و از این طریق موزه های خود را غنی کرده و در نهایت مالک آثار شوند

 

این گونه اقدامات یکی از راه های غارت اموال تاریخی یک کشور دارای تمدن است که غربی از آن به نفع خود استفاده می کنند.

 

هم اکنون آثار باستانی همین کشورهاست که موزه های بزرگ اروپایی و آمریکایی را پر کرده است.

 

این در حالی است که راحت ترین کار برای تشخیص هویت آثار باستانی کشف شده، ارجاع آنها به کارشناسان باستان شناسی است که قادرند بطور دقیق هویت اشیا و اینکه به چه کشوری متعلق است را تشخیص دهند و نه قوانینی که تنها به نفع طرف غربی است.

 

با وجود صدور حکم دادگاه برای بازگرداندن آثار باستانی به نفع دولت مصر، هنوز معلوم نیست دولت آلمان زیر بار این حکم برود.

منبع: جام نیوز
برچسب ها: اشیا ، عتیقه ، آلمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.