دو فضانورد روسی و یک آمریکایی که قرار بود مطابق برنامه بامداد چهارشنبه، ۲۶ مارس به ایستگاه فضایی آی‌اس‌اس بپیوندند، به علت نقص فنی موفق به انجام این کار نشدند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، ماموریت مشترک سه کیهان‌نورد روسی و آمریکایی، به وقت اروپای مرکزی ساعت ۲۲ و ۱۷ دقیقه شامگاه سه‌شنبه (۵ فروردین/ ۲۵ مارس) با پرتاب موفقیت‌آمیز فضاپیمای «سایوز» از مرکز پرتاب فضایی بایکونور قزاقستان آغاز شد. 
 
مطابق برنامه، عملیات اتصال کپسول «سایوز» به ایستگاه بین‌المللی فضایی «آی‌اس‌اس» باید چند دقیقه پس از ساعت چهار بامداد روز چهارشنبه انجام می‌شد. 
 
اولک استاپنکو، رئیس مرکز فضایی فدرال روسیه اعلام کرد نخستین تلاش برای اتصال سایوز به ایستگاه فضایی به دلیل اختلال در سیستم‌های رایانه‌ای ردیابی ناکام مانده و تلاش بعدی برای حدود ساعت یک بامداد جمعه (به وقت اروپای مرکزی) برنامه‌ریزی شده است. 
 
یک منبع آگاه خبر داده فضانوردان برای دو روز اقامت اضافه در فضا آب و غذا کافی در اختیار دارند و بنا بر این گزارش، کار‌شناسان از وجود یک «نقص فنی بزرگ» خبر داده‌اند اما در مورد جزییات این نقص تا کنون اطلاعات دقیقی منتشر نشده است. 
 
مطابق گزارش‌های رسمی، پرتاب کپسول فضایی سایوز کاملا برابر برنامه و بدون هیچ مشکلی انجام شده و اختلال‌ها پیش از اتصال به ایستگاه فضایی آشکار شده است. 
 
دو فضانورد روسی و همکار آمریکایی آن‌ها قرار است ۱۷۰ روز در ایستگاه فضایی آی‌اس‌اس اقامت کنند و در کنار انجام آزمایش‌های گوناگون، ماموریت‌هایی نیز در خارج از ایستگاه داشته باشند. 
 
ایستگاه بین‌المللی فضایی آی‌اس‌اس در مدار چهارصد کیلومتری کره زمین می‌چرخد و همواره شش سرنشین دارد که هر شش ماه یکبار عوض می‌شوند. 
 
ساکنان این ایستگاه در حال حاضر سه فضانورد روسی، ژاپنی و آمریکایی هستند. شانزده کشور با این مرکز فضایی همکاری دارند اما بخش عمده مخارج آن را روسیه و آمریکا تامین می‌کنند. 
 
همکاری فضایی آمریکا و روسیه به رغم مشکلاتی که در روابط دو کشور پیش می‌آید - از جمله تنش‌های کنونی بر سر اوضاع اوکراین و اشغال شبه‌جزیره کریمه توسط روسیه - همچنان ادامه می‌یابد. 
 
برخی ناظران معتقدند مسکو و واشنگتن ناگزیر به همکاری در ایستگاه فضایی بین‌المللی هستند؛ به ویژه آنکه آمریکا پس از توقف بخشی از برنامه‌های فضایی خود، برای فرستادن فضانوردان این کشور به فضا وابسته به فضاپیماهای روسی و امکانات مرکز پرتاب فضایی قزاقستان است. 
 
مرکز فضایی بایکونور قزاقستان قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین مرکز پرتاب فضایی جهان به شمار می‌رود و پایه‌گذاری آن به دوران اتحاد جماهیر شوری بازمی‌گردد. 
 
تاسیسات یاد شده در سال ۱۹۵۵ میلادی افتتاح شد و تا سال ۲۰۵۰ در اجاره آژانس فضایی فدرال روسیه است. یوری گاگارین در سال ۱۹۶۱ از همین پایگاه و به عنوان نخستین فضانورد جهان به فضا رفت.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.