صدور مجوز ويژه براي آبرساني به بشاگرد، غرب در جنگ سوریه شکست خورد و ناچار به مذاکره با ایران است ، هاشمی: مجلس ششم و ماجرای خالد بن ولید تندروی بود ، تکذیب اغتشاش در سخنرانی هاشمی، جنجال در واشنگتن بر سر جایگزین خزاعی و ... از جمله مهمترین اخبار ویژه روزنامه های شنبه است.

مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛

*کیهان

همان 7-6 میلیارد دلار هم نصیب ایران نشد!

رئیس دایره تحریم‌ها در وزارت خزانه‌داری آمریکا تصریح کرد مبلغی به مراتب کمتر از پیش‌بینی دولت آمریکا در جریان توافق ژنو نصیب ایران شده است.

به گزارش رویتر، دیوید کوهن در سنای آمریکا اظهار داشت: براساس  تخمین‌های اولیه، مقام‌های وزارتخانه خزانه‌داری آمریکا انتظار داشتند به دنبال توافق موقت اتمی با ایران نزدیک به 6 تا 7 میلیارد دلار از منابع رفع تحریم شده نصیب تهران شود. اما به نظر می‌رسد این تخمین بیش از اندازه بوده است.

وی افزود: تحریم‌هایی که واشنگتن در ماه فوریه علیه برخی اشخاص وضع کرد، این پیام را می‌فرستد که آمریکا فورا و شدیدا کسانی که آنها را نقض کنند، تنبیه می‌کند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا 17 بهمن‌ماه علیه برخی شرکت‌ها و افراد که به کمک به ایران برای نقض تحریم‌ها متهم شده‌اند،  مجازات‌هایی وضع کرد. این مجازات‌ها دومین از این دست پس از توافق هسته‌ای سوم آذر میان تهران و کشورهای 5+1 بود.

دیوید کوهن گفت «ما آن کار را کردیم و فکر می‌کنم پیامی قوی فرستادیم.»

کوهن همچنین گفت آمریکا شرکتی را در اروپا، خلیج‌فارس و آسیا ندیده است که تلاش کند از موقعیت محدود به وجود آمده در مورد تحریم‌ها استفاده کرده، وارد بازار ایران، وارد داد‌وستدی با این کشور که ممکن است تحریم‌هایی همراه داشته باشد، شود.

یادآور می‌شود با وجود ذوق‌زدگی برخی سیاستمداران و رسانه‌ها در ایران و طرح این ادعا که غرب تسلیم شده و در ساختار تحریم‌ها شکاف افتاده، مقامات آمریکایی نظیر اوباما و کری و شرمن قبل و بعد از توافق ژنو تصریح کرده بودند که ساختار اصلی تحریم‌ها در حد 95 درصد سر جای خود دست نخورده باقی می‌ماند.

برخی خبرها حاکی از آن است که به رغم ادعای آزادی ماهانه 550 میلیون دلار از اموال بلوکه شده ایران، عملا این مبالغ به دست ایران نرسیده و یا دولت امکان هزینه و جابجایی آن را در شبکه‌های بانکی بین‌المللی ندارد.

سوریه سر جای خود باقی است بی‌ثباتی به عربستان کمانه کرده است

«متحدان آمریکا از جنگ سوریه سرخورده شده‌اند، حکومت بشار اسد قدرتمندتر از همیشه سر جای خود باقی است و در مقابل بی‌ثباتی رژیم پیر سعودی را تهدید می‌کند».

روزنامه اتریشی استاندارد با انتشار این ارزیابی از آخرین تحولات جنگ 3 ساله سوریه و پیروزی‌های اخیر جبهه مقاومت نوشت: بعد از 3 سالی که از آغاز جنگ می‌گذرد، بشار اسد محکم‌تر از یک سال پیش روی زین قدرت نشسته است. حکومت از نظر نظامی خود را تثبیت کرده، و نیز اراده‌ای بین‌المللی برای مقابله با او با توجه به اوضاع پیچیده کنونی ضعیف می‌شود. حکومت سوریه که در سال اول پیش‌بینی پایانش را می‌کردند، توانست در سال گذشته از نظر نظامی خود را تثبیت کند. یعنی توانست مناطق و راه‌های از نظر حیاتی مهم را دوباره به اختیار خود درآورد. این روند همچنان ادامه می‌یابد.

استاندارد افزود: دولت سوریه امسال در نظر دارد انتخابات ریاست جمهوری را برگزار کند و در عین حال موفق شده مردم خسته از جنگ را به سوی خود متمایل و جذب کند.

روزنامه اتریشی می‌نویسد: در همان مرحله اول بحران، سوریه تبدیل به آوردگاه جنگ سرد بین ایران و عربستان شد. برای اعزاب خلیج فارس خیلی پرجاذبه بود که با سقوط اسد جلوی نفوذ ایران را در سوریه و نیز لبنان بگیرند و به این ترتیب زخم راهبردی «از دست دادن» عراق را که با اشغال نظامی این کشور در سال 2003 متوجه حیطه نفوذ اعراب سنی شد التیام بخشند. اما اسد سرجای‌اش است و در نتیجه در عربستانی که خود با یک پادشاه نود ساله و یک ولیعهد بیمار در دوران گذر به سر می‌برد نا امنی سیاسی زیاد است. در شورای همکاری شکاف‌هایی سرباز می‌کند که تلاش برای بستن آنها از سوی قطر با در پیش گرفتن سیاست خارجی مستقل دچار اخلال می‌شود و مناسبات شورای همکاری خلیج فارس با عراق که نخست‌وزیرش مالکی عربستان را به کمک به تروریسم متهم می‌کند، در پایین‌ترین سطح خود است.

استاندارد از «سرخوردگی متحدان آمریکا» خبر داد و نوشت: بحران در مناسبات آمریکا و عربستان آشکارتر شده است. ریاض نه تنها از سیاست آمریکا در برابر ایران و مصر سر خورده است بلکه در این مورد نیز از آمریکا دلگیر است که در تابستان 2013 به جای بمباران حکومت اسد اجازه امضای قرارداد خلع سلاح شیمیایی را داد که برای حکومت اسد وجهه به همراه آورد. و بحران اخیر اوکراین بر دیپلماسی سوریه نیز اثر منفی گذاشته است. روسیه مادام که در کریمه بار خود را به منزل نرسانده دیگر فشاری بر اسد وارد نخواهد کرد. امروز هیچکس پیش‌گویی نخواهد کرد که اسد در سال 2015 دیگر نیست.

در همین حال روزنامه لبنانی الاخبار در تحلیل مشابهی نوشت: عربستان در حال باختن بازی در سوریه است. تسلط ارتش سوریه بر شهر استراتژیک یبرود، امید عربستان را برای تغییر توازن قدرت در سوریه به ناامیدی تبدیل کرد و اکنون معلوم است که دولت سعودی بازنده جنگ سوریه است. این در حالی است که روابط عربستان با قطر نیز به هم خورده و در سر پرونده هسته‌ای ایران نیز با آمریکا دچار اختلاف شده است.

توجیه سرکوب مطبوعات منتقد حتی حامیان دولت را نیز قانع نکرد

توقیف دومین نشریه منتقد دولت به قدری نسنجیده و غیرقابل دفاع بود که حتی مخالفت مدیرکل مطبوعات داخلی دولت اصلاحات را نیز درآورد.

هفته‌نامه 9 دی در آخرین روز کاری رسانه‌ها از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات که زیر نظر وزیر ارشاد فعالیت می‌کند، توقیف شد تا احتمالاً به اعتبار تعطیلات دو هفته‌ای این موضوع به محاق فراموشی سپرده شود. پیش از آن نیز نشریه یا لثارات توقیف شده و روزنامه وطن امروز تذکر گرفته بود.

عیسی سحرخیز مدیر کل مطبوعات داخلی در دولت اصلاحات در واکنش به این موضوع نوشت: این خبر نه تنها در روزهای پایانی پارسال شگفتی‌آفرین بود و صدای اعتراض جریان‌های سیاسی و فرهنگی مخالف دولت روحانی را بلند کرد، بلکه باعث شد که بسیاری از حامیان دولت نیز آن را برنتابند و به نقد سیاست‌های مطبوعاتی وزیر ارشاد بپردازند. به این دلیل بود که علی جنتی مجبور شد در روز چهارشنبه 6 فروردین پس از برگزاری نخستین نشست هیئت دولت در سال 93 اعلام کند: «توقیف‌ها یا تذکرهای کتبی یا هر اقدام (هیئت نظارت بر مطبوعات) در رابطه با روزنامه‌ها و نشریات ربطی به دولت ندارد و هیئت نظارت بر مطبوعات هفت عضو دارد که تنها دو عضو آن از وزارتخانه‌های ارشاد و علوم هستند.

سحرخیز می‌نویسد: این پرسش‌ها بی‌پاسخ می‌ماند که چگونه دوستان و موافقان سیاسی حمید رسایی در هیئت نظارت همه علیه او رأی داده‌اند، چرا نماینده مدیران مسئول مطبوعات که باید مدافع حق و حقوق روزنامه‌نگاران باشد با آنان هم‌دلی و همراهی کرده، و به چه دلیل علی مطهری کمر به قتل نشریه همکار خود در مجلس بسته است.

وی ادامه می‌دهد: سخن من با دولت «تدبیر و امید» و شخص علی جنتی این است که اقدام هیئت نظارت بر مطبوعات به ریاست وزیر ارشاد در توقیف هفته‌نامه 9 دی وجاهت قانونی ندارد و دولت روحانی نباید وارد چنین برخوردهایی شود که ناقض اصل 168 قانون اساسی است. علی جنتی در این مورد به صراحت باید بگوید که در نشست هیئت نظارت بر مطبوعات در خصوص نشریه توقیف شده رأی وزیر ارشاد و نماینده وزیر فرهنگ و آموزش عالی چه بوده است، منفی یا ممتنع، شاید هم موافق؟ او اگر مایل است با بسط و توسعه فعالیت‌های مطبوعاتی و قوام بخشیدن به فضای نقد در جامعه، نامی نیک در تاریخ از خود برجای بگذارد، دیگر نمی‌تواند به گفتن این حرف بسنده کند که «توقیف‌ها یا تذکرهای کتبی یا هر اقدام (هیئت نظارت بر مطبوعات) در رابطه با روزنامه‌ها و نشریات ربطی به دولت ندارد.» جنتی باید بداند که ریاست و هدایت هیئت نظارت با وزیر ارشاد است و حاصل رایزنی‌ها و مصلحت‌اندیشی‌های دولت «تدبیر و امید».

هاشمی: مجلس ششم و ماجرای خالد بن ولید تندروی بود

هاشمی رفسنجانی می‌گوید: مردم با وضعی که بعد از دولت سازندگی دیدند خاتمی را انتخاب کردند.

وی در مصاحبه با روزنامه ایران اظهار داشت: بعد از دولت سازندگی مردم با وضعی که دیدند آقای خاتمی را انتخاب کردند که رأی خوبی هم آورد ولی کم‌کم بعضی کارها را به افراط کشیدند. یعنی گروهی از آدم‌های تند خیلی‌ها را رنجاندند و مدتی هم امتیازات را از دست دادند. مجلس ششم یک مقدار از اعتدال خارج شد. واقعیت کشور را در نظر نگرفت، شاید به زعم خودشان، کارهایشان با سوء‌نیت نبود، ولی با روحیه کلی جامعه سازگار نبود و نوعی تندروی بود. همین‌ها باعث شدند که در مقابل‌شان گروه‌هایی شکل گرفتند و افرادی که افکار آن گونه داشتند، با برنامه‌ریزی آمدند.

هاشمی همچنین در انتقاد دیگری از تندروی‌های جریان چپ گفت: بهترین نسخه برای نهادینه کردن اعتدال، عقلانیت است. یعنی نیروهایی که با سواد هستند، عقلانیت دارند و مرجع تشخیص هستند، کارشناسی کنند. پیچ و خم‌های تاریخ را نگاه کنند، یک مورد را به عنوان مثال رفتار عقلانی می‌گویم. وقتی جنگ تمام شد و دنبال سازندگی و بازسازی رفتیم، عراق دستش از دستاوردهای جنگی خالی بود و به سرش زد که کشوری را اشغال کند. کویت را گرفت و آمریکایی‌ها آمدند که او را بزنند. در داخل کشور ما کسانی بودند که می‌گفتند صدام خالد بن ولید است و باید جنایت‌هایش را فراموش کنیم و با آمریکایی‌ها بجنگیم، پیچ خیلی خطرناکی بود. اگر می‌رفتیم همان شرایط عراق را پیدا می‌کردیم. ولی روحیه اعتدال به ما آموخت که وارد این ماجرا نشویم، حضور آمریکا را محکوم کردیم، اما در عمل هیچ کاری علیه آمریکا نکردیم.

غرب در جنگ سوریه شکست خورد و ناچار به مذاکره با ایران است

یک روزنامه آلمانی نتیجه راهبرد جنگی غرب علیه  دولت سوریه را ناامیدکننده توصیف کرد و نوشت: این راهبرد پس از سه سال ناکام مانده و غرب باید با ایران به عنوان طرف قدرتمند مذاکره کند.

فرانکفورتر الگماینه سایتونگ در تحلیلی خاطرنشان کرد: بشار همچنان بر مسند قدرت است و احتمالا راه‌حل سیاسی بدون او وجود نخواهد داشت. اما روسیه بر اثر بحران کریمه، به عنوان میانجی احتمالی کنار رفته است. آیا لحاظ کردن ایران آخرین امید است؟ جنگ سرد جدید شکاف عمیقی پدید می‌آورد که نه فقط غرب را از روسیه جدا می‌کند، بلکه در دیگر مناطق جهان نیز به گسست ادامه می‌دهد و حل بحران‌هایی را دشوار می‌سازد که، به باور گسترده جهانیان، برای رسیدن به آن به وجود روسیه نیاز است - در سوریه و احتمالا ایران. الحاق کریمه، رئیس‌جمهور روسیه‌ای را نشان می‌دهد که دنبال رویارویی رفته و دست برای همکاری سازنده دراز نمی‌کند.

در این فاصله ماجرای سوریه وارد چهارمین سال خود می‌شود.

این تحلیل خاطرنشان می‌کند: عربستان در بحران سوریه، به شاگرد شعبده‌باز می‌ماند که اختیار از دستش درآمده و فقط می‌تواند ببازد: اگر ریاض به شورشیان همچنان سلاح بدهد - این را می‌توان در این فاصله یک «قانون عربی» نامید - که همواره نیز این سلاح‌ها به دست افراطی‌ها می‌رسد، کسانی را تقویت کرده که ترجیح آنها ایجاد حکومت‌های وحشت در وطن‌های‌شان است. اما اگر سعودی‌ دادن سلاح را متوقف کند به عنوان بازنده مطرح می‌شود زیرا نتوانسته‌ اسد را از قدرت بیندازد. اسد اکنون می‌تواند با انتخابات نشان دهد اوضاع عادی است و برای هفت سال دیگر زمام امور را به دست بگیرد. سپس می‌تواند، به ویژه به دلیل فتوحات اخیر ارتش، بخشی از سوریه را که در اختیار دارد با ثبات کند.

فرانکفورتر الگماینه سایتونگ معتقد است: نتیجه سه سال گذشته ناامید‌کننده است. راهی پر از ارزیابی‌های غلط و فرصت‌های از دست داده در پشت سرغرب قرار دارد. کشورهای غربی مدتی بیش از حد طولانی فکر می‌کردند در سوریه، مانند دیگر کشورهای بهار عربی، قیامی علیه خودکامه‌ای صورت می‌گیرد که چندان از حمایت مردم برخوردار نیست. اما اگر این چنین می‌بود، بشار اسد - مانند بن علی و مبارک و قذافی - در سال 2011 سقوط می‌کرد. علوی‌ها و مسیحی‌ها و دروزی‌ها و اسماعیلی‌ها، حتی بخش مهمی از سنی‌های طبقه متوسط با بشار اسد هستند.

نشریه آلمانی آنگاه به نفوذ بی‌بدیل ایران پرداخته و نوشت: با این اوصاف احتمالا خیلی راهگشا نبود که غرب بر این خواسته اصرار ورزید که راه‌حل سیاسی، تنها بدون اسد ممکن است. چه بسا زودتر راه‌حلی پیدا می‌شد. اگر که با منتظر شدن برای سقوط اسد زمان با ارزش را از دست نمی‌دادند. غرب باید پیشنهاد روسیه را مبنی بر پیدا کردن راه‌حلی با اسد، نسبت به جدی بودنش مورد آزمون قرار می‌داد و ایران، یکی از مهم‌ترین نقش‌آفرینان در سوریه را از همه گفتگوها دور نگاه نمی‌داشت. نتیجه تلخ این است: رهیافت کنونی ناکام مانده است. بعد از کنار رفتن روسیه به عنوان شریک، احتمالا یک چیز می‌ماند تا مانع شویم که خاور نزدیک دچار از هم گسیختی کامل شود؛ لحاظ کردن ایران، به ویژه از طریق حزب‌الله، نفوذ بیشتری بر رخداد نظامی در سوریه دارد تا روسیه. پرسش این نیست که آیا ایران می‌تواند «چیزی عرضه کند» بلکه این است که آیا می‌خواهد؟  ایران شریک گفتگوست، آنجا که باید سناریوهای با اسد و یا در زمان بعد از او را مورد بررسی قرار داد.

*خراسان

حذف وزير صنعت از يک کميسيون دولت

در يکي از آخرين مصوبات سال گذشته هيئت دولت که توسط اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهور به دستگاههاي مربوطه ابلاغ شده، مقرر شده است به استناد اصل 138 قانون اساسي، عضويت وزير صنعت، معدن و تجارت در کميسيون امور اجتماعي و دولت الکترونيک لغو شود.

صدور مجوز ويژه براي آبرساني به بشاگرد

بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول ارشد اجرايي، مقرر شده مبلغ 15 ميليارد تومان به صورت تملک دارايي هاي سرمايه اي از محل منابع ماده ۱۲ قانون تشکيل سازمان مديريت بحران کشور و ماده ۱۰ قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت، براي تأمين آب کشاورزي و آشاميدني شهرستان بشاگرد در اختيار استانداري هرمزگان قرار بگيرد تا برابر قوانين و مقررات مربوط هزينه شود.

*ایران

ابتکار رئیس‌جمهوری در پیامک نوروزی

  خبر اول این که رئیس‌جمهوری با ارسال پیامکی به هموطنان سال نو را به آنان تبریک گفت. در این پیام که با نام «روحانی» ارسال شده آمده است: «نوروز سرشار از شادی و امید را برایتان آرزومندم. حسن روحانی رئیس‌جمهوری» یک منبع آگاه در این باره به ایسنا گفت: هیچ یک از اپراتورها وجهی از نهاد ریاست جمهوری بابت هزینه ارسال پیامک دریافت نخواهند کرد و همه آن‌ها به صورت اسپانسر و مجانی این کار را انجام داده و می‌دهند. برخی رسانه های مخالف دولت به بهانه این حرکت در یک تبلیغات دروغین مدعی شدند که سایر مقام های دولت نیز به ارسال پیامک های مشابه اقدام کرده اند.

تکذیب اغتشاش در سخنرانی هاشمی

  خبر دیگر این که  ادعای برخی محافل تندرو مبنی بر برکناری فرماندار بندرلنگه به دلیل اغتشاش در سخنرانی آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در کیش تکذیب شد. «مسعود پاکزاد» سرپرست روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری هرمزگان با بیان اینکه هاشمی رفسنجانی هفته اول عید در محافل عمومی این جزیره سخنرانی نداشته است، برکناری فرماندار بندرلنگه را «به دلیل برخی تخلفات» و «رفتارهای خارج از قاعده و قانون» دانست.

پیش‌بینی مطهری از ترکیب مجلس دهم

  شنیدیم که علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس معتقد است؛ 24خرداد 92 را می‌توان روز اصلاح مسیر انقلاب یا روز به بار نشستن تلاش‌های مصلحان واقعی جامعه و منتقدان دلسوز دانست.

او در گفت‌وگویی با «نامه نیوز» منظور خود از مصادیق مصلحان واقعی را کسانی می داند که دلشان برای انقلاب می‌سوزد، «مثل آقای هاشمی رفسنجانی و آقای ناطق نوری». به گفته این نماینده مجلس، اصول‌گرایان تندرو به موضوع اختلاف میان روحانی با اصلاح طلبان دامن می‌زنند و دوست دارند این اتفاق بیفتد. وی درباره ترکیب مجلس دهم گفت: برای پیش‌بینی زود است. این موضوع به مسائل مختلفی مانند عملکرد دولت بستگی دارد. اگر دولت در مدت دو سال باقی‌مانده تا انتخابات مجلس عملکرد خوبی داشته باشد و رضایت مردم را جلب کند طبعاً مردم بیشتر به هواداران گفتمان دولت رأی خواهند داد. همچنین ترکیب مجلس دهم به نوع رفتار شورای نگهبان بستگی دارد. اگر افراد مؤثر جریان اصلاحات یا مستقل را حذف کنند، مجلس خوبی نخواهیم داشت. قاعدتاً مجلس آینده افراد حر و آزاده بیشتری خواهد داشت. مطهری در پاسخ به این سؤال که به نظرتان مانند گذشته رد صلاحیت‌های گسترده اتفاق می‌افتد؟ گفته است: به نظرم این اتفاق می‌افتد در مجموع ترکیبی با اکثریت اصول‌گرا و اقلیت قوی اصلاح‌طلب و مستقل ایجاد خواهد شد.

نامه سناتورهای تندرو علیه نماینده جدید ایران در سازمان ملل

  با خبر شدیم که انتخاب حمید ابوطالبی به جای محمد خزائی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل واکنش های مختلفی را در امریکا برانگیخته است. چرا که ابوطالبی از دانشجویان تسخیر کننده سفارت امریکا در سال 58 بوده است.

جی کارنی سخنگوی کاخ سفید گفت که گزینه ایران برای نمایندگی این کشور در سازمان ملل هیچ تأثیری روی مذاکرات هسته‌ای بین ایران و امریکا نخواهد گذاشت. به گزارش «انتخاب»، کارنی بیان داشت: ما روی یک موضوع بسیار ویژه تمرکز کرده‌ایم که آن حل دیپلماتیک چالش برنامه هسته‌ای ایران است. این در حالی است که 29 سناتور جمهوریخواه طی نامه‌ای به باراک اوباما، خواستار جلوگیری از ورود حمید ابوطالبی به خاک امریکا شدند.

واکنش به اظهارات روز گذشته خطیب نماز جمعه تهران

  خبر رسیده که یک مقام نزدیک به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در واکنش به اظهارات روز گذشته خطیب نماز جمعه تهران درباره توافق ژنو گفت: «چنانچه هر یک از مقامات کشور ابهامی درخصوص توافق ژنو داشته باشند قبل از طرح آن در تریبون‌های رسمی می‌توانند از تیم مذاکره‌کننده که همواره آماده پاسخگویی است، سؤال کنند.»

وی در گفت‌وگو با ایرنا درخصوص درج این بند در توافق ژنو که «تا وقتی درباره همه چیز توافق نشود درباره هیچ چیز توافق نشده است» و انتقاد آیت‌الله موحدی کرمانی به این بند در خطبه های نماز جمعه دیروز تهران اظهار داشت: این یک بند معمولی و استاندارد در تمامی مذاکرات پیچیده‌ای است که موضوعات مختلفی در دستور کار آن‌ها قرار دارد.

این مقام نزدیک به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای تأکید کرد: «این اصل به نفع هر دو طرف در طول مذاکره است، به عنوان مثال تعهداتی که ایران در گام اول پذیرفته منوط به کسب توافق در گام نهایی است وگرنه مذاکرات متوقف خواهد شد و با توجه به اصل «همه یا هیچ» طرف مقابل نمی‌تواند خواستار تداوم تعهدات ایران شود.

ارزشیابی اموال بابک زنجانی برای مصادره

  یک خبر دیگر این که نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از ارزشیابی اموال بابک زنجانی توسط قوه قضائیه خبر داد.
سید حسین دهدشتی در گفت‌وگو با مهر گفت: اموال و دارایی‌های زنجانی توسط قوه قضائیه ارزشیابی شده و زنجانی نیز به قوه قضائیه ضمانت داده تا اوایل سال 93 بدهی خود را به وزارت نفت بپردازد، در صورت پرداخت نشدن بدهی در تاریخ تعیین شده اموال وی مصادره خواهد شد.

روایت جدیدی از نامه 8 وزیر احمدی نژاد به رهبر انقلاب

  دست آخر این که  عبدالرضا مصری نماینده فعلی مجلس و وزیر رفاه و تأمین اجتماعی در دولت نهم طی گفت‌وگویی با خانه ملت روایت جدیدی از اتفاقات آخرین روزهای دولت دهم را بازگو کرده است. سخنگوی هیأت رئیسه مجلس مهمترین اتفاق دوران وزارت خود را ماجرای نامه 8 وزیر دولت به رهبر معظم انقلاب دانسته و گفته: اتفاق از آنجا آغاز شد که نامه مکتوبی از سوی رهبر معظم انقلاب نسبت به اظهارنظری که درباره معاون اول رئیس‌جمهوری شده بود، صادر شد و ظاهراً قصد اجرا و اجابت این درخواست در دولت وجود نداشت.
از این بابت تعدادی از وزرا طی نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب اعلام کردند اگر فرمان ولی‌فقیه اجرا نشود نمی‌توانیم با این شرایط در دولت فعالیت کنیم، به دلیل اینکه مشروعیت دولت را با تنفیذ رهبر معظم انقلاب می‌دانیم. به گفته مصری این 8 وزیر که به رهبری انقلاب نامه نوشتند عبارت بودند از خود وی، محسنی اژه‌ای، غلامحسین نوذری، محمد جهرمی، محمد حسین صفار هرندی، زاهدی، کامران لنکرانی و سعیدی‌کیا.

*ابتکار

مخالفت رهبري با بدعت برخي مداحان – جهان نوشت: يکي از مداحان به نام عباس حيدرزاده در برنامه نينوا که از شبکه راديو معارف پخش شد خاطره اي را نقل کرد. وي گفت: ايام فاطميه اي در محضر رهبر معظم انقلاب آيه الله خامنه اي مداحي کردم؛ اواخر مداحي به حضار در مجلس گفتم حالا همه دستها را بيارن بالا و چند مرتبه صدا بزنند يا زهرا. بعد از پايان مداحي براي احترام و عرض ادب خدمت مقام معظم رهبري رسيدم، ايشان بعد از احوالپرسي به اين مضمون فرمودند: فلاني ما در هيچ کجا نه در منابع شيعه و نه در منابع سني نداريم که در هنگام بردن نامي غير از خدا دستان خود را بالا ببريد.از اين به بعد اين کار را نکنيد و به ديگر مداحان هم اين مطلب را بگو. وقتي شما اين کار را بکنيد بهانه به دست ديگران مي‌افتد و مي‌گويند ببينيد آنها در کنار نام خدا براي ائمه هم دستان خود را بالا مي‌برند.

حامي احمدي نژاد فرماندار روحاني شد- نامه ‌نيوزنوشت: يکي از حاميان سرسخت احمدي نژاد و از فعالان ستاد جليلي اخيرا از سوي استاندار کرمانشاه بعنوان فرماندار قصرشيرين منصوب شده است.افشين رضايي که داراي ليسانس دامپروري و به لحاظ مخالفت با آيت الله هاشمي و اصلاح طلبان در دولت قبل مورد عنايت ويژه مديران دولت احمدي نژاد بود تا جاييکه براي اين خدماتش مورد ارتقا در وزارت کشور قرار گرفت و به رياست تعاوني مصرف کارکنان وزارت کشور رسيد و در مدت کوتاه رياستش در تعاوني باعث نارضايتي کارکنان گرديده تا حدي که مجبور شدند وي را به علت نا کارآمدي کنار بگذارند.انتصاب رضايي در فرمانداري قصرشيرين انهم از طرف استانداري که داعيه اصلاح طلبي دارد موجبات شگفتي را در ميان حاميان دولت تدبير و اميدايجاد کرده است چرا که چنين تصور مي‌شد که با آغاز به کار دولت تدبير و اميد ديگر افراديکه که مخالف فکري دکتر روحاني و آيت الله هاشمي هستند جايي در دولت نخواهند داشت اما متاسفانه استاندار کرمانشاه با فشار نماينده قصرشيرين اقدام به انتصاب اين فرد در فرمانداري کرده است.

*جمهوری اسلامی

* آزادي 4 مرزبان ايراني ربوده شده توسط بقاياي گروهك ريگي، پس از طي مراحل پيچيده‌اي صورت گرفت كه مهم‌ترين عامل آن اقدام علماي اهل سنت سيستان و بلوچستان بود. مولوي عبدالحميد امام جمعه اهل سنت زاهدان چندي قبل با ارسال نامه‌اي همراه با يك جلد قرآن كريم، از ربايندگان خواست مرزبانان را آزاد كنند و از دولت جمهوري اسلامي امان نامه دريافت نمايند. اين اقدام، مورد استقبال عبدالرئوف رئيس گروهك "جيش العدل" قرار گرفت ولي بعضي از اعضاء اين گروهك براي جلوگيري از آزادي مرزبانان، يكي از آنها را به شهادت رساندند. سرانجام، جناح عبدالرئوف ظاهراً با غلبه بر جناح مقابل، ديروز اعلام كرد 4 مرزبان ديگر را آزاد كرده است.

* مردم روسيه، تحريم‌هاي آمريكا عليه كشورشان را با ابتكارهاي جالبي به تمسخر گرفته‌اند. مدير يك رستوران زنجيره‌اي با نصب كردن دست نوشته‌اي بر ورودي شعبه‌هاي رستوران خود در مسكو نوشت: "در اين مكان به اوباما رئيس‌جمهور آمريكا 95 درصد تخفيف داده مي‌شود" وي مي‌گويد اينكه مقامات آمريكائي بعد از شكست تحريم‌هاي 30 ساله‌شان عليه ايران هنوز نفهميده‌اند تحريم هايشان راه به جائي نخواهد برد قابل ترحم به نظر مي‌رسند.

* يك منبع آمريكايي مي‌گويد ملك عبدالله بن عبدالعزيز پادشاه عربستان در ديدار هفته گذشته اوباما، با كمك "يك لوله" نفس مي‌كشيد. به گزارش العالم، وي به هفته نامه المنار چاپ فلسطين گفت: عبدالله بن عبدالعزيز شاه سعودي در وضعيت جسمي بسيار وخيم قرار دارد و دچار تشويش ذهني شده است. وي افزود: شاه سعودي به علت تشويش ذهني حرف‌هاي نامفهوم مي‌زند و قدرت تمركز خود را از دست داده است. اين ديپلمات آمريكايي با اشاره به ملاقات اخير باراك اوباما رئيس جمهوري آمريكا با شاه سعودي در شهر رياض گفت: ملاقات اوباما با عبدالله بن عبدالعزيز فقط جنبه تشريفاتي و پروتكلي داشت و شاه سعودي در جريان آن حرف‌هاي بي‌ربط با مسائل مورد بحث مي‌زد.

*جام جم

جنجال در واشنگتن بر سر جایگزین خزاعی

در حالی‌ که نماینده جدید ایران در سازمان ملل و جایگزین خزاعی هنوز به‌طور رسمی معرفی نشده، در واشنگتن 29 سناتور از رئیس‌جمهور این کشور خواسته‌اند تا مانع از انتصاب حمید ابوطالبی در این مقام شود.به گزارش مهر و به نقل از سایت بلیز، جی کارنی سخنگوی کاخ سفید گفته است: انتخاب کسی که گزارش شده در تسخیر سفارت آمریکا مشارکت داشته، تاثیری در مذاکرات هسته‌ای با ایران نخواهد داشت.این در حالی است که وزارت امور خارجه آمریکا از اظهار نظر در مورد این که آیا ایران برای سفر حمید ابوطالبی به نیویورک درخواست روادید داده، خودداری کرده است.

طی مسیری 500 ساله در 35 سال

سردار سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در یادواره شهدای کرمان گفت: انقلاب اسلامی ما در 35 سال گذشته مسیری پانصد ساله را طی کرد و توانست جهان اسلام را متحول کند.به گزارش نسیم، او تاکید کرد: دشمنان گمان کرده‌اند ایران مانند افغانستان و پاکستان است، اما غافل از این هستند که این کشور با اتکا به اراده مردم قادر به انجام هر کاری است.

ادامه گفت‌وگوهای کارشناسی

دومین روز مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 درباره گام پایانی توافق‌نامه ژنو، دیروز در شهر وین، پایتخت اتریش برگزار شد و این مذاکرات سه روزه، امروز پایان می‌یابد.

به گزارش فارس ، پس از پایان این مذاکرات کارشناسی، قرار است سومین دور مذاکرات ایران و 1+5 درباره گام پایانی به مدت دو روز از روز سه‌شنبه، به ریاست محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در شهر وین برگزار شود.

ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به این مذاکرات گفت: طرفین احتمالا بعد از دور تازه مذاکرات هسته‌ای، به مرحله پیش‌نویس توافق نزدیک‌تر می‌شوند.


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار