سيد رضا نوراني در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران ، با بیان اینکه رشد و توسعهٔ باغ داری از اول انقلاب آغاز شده و تا امروز ادامه دارد، اظهار داشت: با توجه به وجود پتانسیلهای بالا در کشور، ایران علاوه بر تامین کلیهٔ نیازهای داخلی توان تامین نیازهای کشورهای حوزهٔ خلیج فارس را نیز دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه طبق اعلام فائو ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات کشاورزی است واردات محصولات استراتژیکی مانند گندم، جو، روغن و... نشانگر ضعف ما در تولید این محصولات است.
نورانی با اشاره به اینکه ایران در تولید ۲۲ قلم از محصولات کشاورزی در ردههای اول تا هفتم جهان قرار دارد، افزود: از جملهٔ این محصولات میتوان به پسته، خرما، زرد آلو، انار، گیلاس، بادام، خیار، هندوانه، خربزه، سیب درختی، کیوی، به، گردو، صمغ طبیعی، انجیر، هلو، لیمو ترش، پیاز، گوجه فرنگی، فندق، پرتقال و آلو اشاره کرد.
وی با بیان اینکه سال ۸۶ در اثر سرما زدگی بسیاری از باغات میوه و خشک شدن درختان تولید انار در کشور با کاهش چشمگیری مواجه شد، ادامه داد: طی سال گذشته تولید انار در ایران به حدود ۶۵۰ هزار تن رسید.
نورانی با اشاره به اینکه بیش از ۱۵ میلیون هکتار سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: با توجه به حدود ۱۲۰ میلیون تن تولید کل این محصولات، میزان تولید در هر هکتار حدود هشت تن محاسبه شده است.
وی ادامه داد: میزان تولید در واحد سطح ما، نسبت به کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه عقب است.
نورانی با بیان اینکه تولید میوه در کشور سالانه بین ۱۵ تا ۱۷ میلیون تن و میزان تولید محصولات سبزی، صیفی و جالیزی حدود ۱۸ میلیون تن است، افزود: طی سال گذشته میزان تولید سیب درختی از سه و نیم میلیون تن عبور کرده و نسبت به سال قبل خود حدود ۷۰۰ هزار تن افزایش یافت.
وی اضافه کرد: هم چنین سال ۹۱ میزان تولید انگور حدود سه میلیون تن بوده و تولید مرکبات از مرز چهار میلیون تن عبور کرده است.
انتهاي پيام/