ارزان بودن و واقعی نبودن قیمت حامل های انرژی (به ویژه قبل اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانه ها) یکی از دلایل پایین بودن بهره وری انرژی در ایران بوده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، عباس کاظمی، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده های نفتی به کارگیری فناوری های قدیمی و غیرکارا در بخش های مصرف کننده انرژی نهایی، عدم استفاده از ظرفیت کامل صنایع و کارخانجات و عدم حساسیت و اطلاع مصرف کنندگان انرژی نسبت به روش های صحیح و کارای مصرف را نیز از دیگر دلایل پایین بودن بهره وری انرژی در کشور دانست.
 
وی با تاکید بر صرفه جویی انرژی در کشور افزود: تمامی اقداماتی که برای استفاده بهینه و صیانت از منابع انرژی در دو بعد عرضه و تقاضا صورت می گیرد صرفه جویی انرژی نام دارد.
 
کاظمی صرفه جویی در بعد عرضه را شامل حداکثر بهره برداری از منابع، جایگزینی منابع انرژی و به حداقل رساندن تلفات و ضایعات عنوان کرد.
 
وی ادامه داد: استفاه از تجهیزات با راندمان بالا، کنترل رشد مصرف و تقاضا، استفاده از انرژی های جایگزین و حداکثر استفاده از منابع انرژی نیز پارامترهای صرفه جویی در بعد تقاضای انرژی محسوب می شود.
 
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور همچنین شدت انرژی در کشور را بسیار بالا عنوان کرد و افزود: این عامل نیز می تواند در کاهش بهره وری و عدم تحقق اهداف چشم انداز بسیار تاثیر گذار باشد.
 
این مقام مسوول اظهار کرد: اگر روند فعلی شدت انرژی کنترل نشود تا سال 1404 مصرف داخل از کل عرضه انرژی کشور فراتر رفته و هیچگونه امکان صادراتی وجود نخواهد داشت.
 
وی افزود: در این صورت نه تنها به اهداف مصوب در سند چشم انداز نخواهیم رسید، بلکه یکی از واردکنندگان اصلی حامل های انرژی در جهان نیز خواهیم بود.

انتهای پیام/
برچسب ها: نفت ، انرژی ، قیمت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار