یک اقتصاددان و استاد دانشگاه گفت: کاهش نرخ ارز در شرایط فعلی می تواند به کاهش نرخ تورم کمک کند، اما به شرطی که این تغییر ارز با مداخلات دولتی تغییر نکند.

میرحسین فاتحی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت: کاهش نرخ ارز در شرایط فعلی می تواند به کاهش نرخ تورم کمک کند، اما به شرطی که این تغییر نرخ ارز با مداخلات دولتی تغییر نکند.
 
این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: این مداخله دولت باعث بازخورد منفی می شود و بازار توقع دارد دولت در هر موردی وارد عمل شود، گذشته از اینها این عملکرد برای دولت هزینه دارد که باعث نابسامانی در حال و آینده می شود، اگر مکانیسم بازار بدون دخالت دولت قیمت ارز را کاهش دهد و به طور مستقیم باعث کاهش بهای تمام شده و به طور غیر مستقیم اثر روانی بر بازار خواهد داشت.
 
فاتحی در ادامه بیان کرد: البته ذکر این نکته ضروری است که کاهش نرخ تورم موجب کاهش قیمت ها نمی شود، بلکه باعث کاهش رشد قیمتها می شود بلکه فقط سرعت رشد را کاهش می دهد، مثلا اگر قرار است افزایش قیمت 30 درصد طی 6 ماه صورت بگیرد، این میزان افزایش قیمت در طی 9 ماه صورت می گیرد، پس کاهش تورم به معنی افزایش قیمت در مدت زمان کمتری است.
 
این اقتصاددان و استاد دانشگاه با اشاره به اقتصاد دولتی حاکم بر کشور، ادامه داد: 85 درصد درآمد ارزی از فروش نفت و گاز است که به طور مطلق و انحصاری در اختیار دولت است، بنابراین با این شرایط خیلی بعید است که مکانیسم بازار بدون دخالت دولت تعیین کننده نرخ ارز باشد.
 
وی در ادامه گفت: در کشور ما عمده عرضه به عهده دولت است، اما در کشورهای دیگر عرضه و تقاضا کنندگان به اندازه دولت سهم دارند و دولتها از طریق بازارهای غیر مستقیم سعی در کنترل بازار ارز دارند.

برچسب ها: کاهش ، نرخ ، ارز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۶ ۱۱ فروردين ۱۳۹۳
وقتی بریم اون دنیا قیمت دلار میاد پایین و بی ارزش میشه
مردم به دلشون صابون نزنن
آخرین اخبار