به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی
باشگاه خبرنگاران، ضرابخانه به عنوان یکی از عناصر مجموعه گنجعلی خانکرمان با ۴۰۰ سال قدمت تاریخی در ضلع شمالی میدان گنجعلی خان و در داخل این مجموعه کم نظیر دوران فصول جای گرفته است.
بادگیری زیبای مدرسه ابراهیم از داخل میدان برفراز آن خودنمایی میکند که تقابل آن با گنبد چهارسوق، زیبایی خاصی به فضا بخشیده است.
نقشه بنا به شکل مربع است که مشتمل بر یک گنبد مرکزی و چهار طاق نمای کم عمق بوده که چهار اتاق در چهار گوشه آن قرار دارد.
گنبد رفیع آن در وسط قرار گرفته و انعکاس نور ملایمی که از کلاه فرنگی به درون آب حوض زیرآن میتابد روشنایی ملایمی به همراه تنوع در فرم، فضا و معماری ساختمان ایجاد میکند.
تزئینات داخل بنا شامل گچبری به شکل آجر کاذب بوده و بندکشی آجرها به رنگ اخرایی است، طاق نماهای آن ضربی و کف بنا از سنگهای مربع شکل مفروش است که به آبریز حوض منتهی میشوند.
در هنگام تعمیر و مرمت بنا، مقداری سکه و ابزارآلات و قطعات فلزی مربوط به ضرب سکه در این محل بدست آمده که نشانگر کاربری این مکان به عنوان ضرابخانه در زمان صفویه است.
در سال ۱۳۷۰ همزمان با برگزاری بزرگداشت خواجوی کرمانی، این مکان به عنوان موزه سکه مورد بهره برداری قرار گرفته است.
در این موزه مسکوکات متعلق به ادوار مختلف تاریخی همچون اشکانی، ساسانی، اموی، عباسی، قاجاری و پهلوی به همراه اطلاعات مربوط در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارد.
موزه تخصصی سکه کرمانی مکان مناسبی برای محققان، پژوهشگران و گردشگران علاقهمند به بازدید از اشیاء کوچک و ظریف سیمین و زرین است.
انتهای پیام/ اس