به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،آریا شیخ مظفر در مورد علایم سکته مغزی گفت: زمانی که خونرسانی به مغز برای لحظهای خاص دچار اختلال میشود، سکته مغزی رخ میدهد.
وی ادامه داد: اینکه این اختلال در خونرسانی در چه قسمتی از مغز باشد علایم سکته مغزی را متفاوت میکند و حتی نحوه برخورد و درمان آن نیز متفاوت خواهد بود.
شیخ مظفر تصریح کرد: از علائم بارز سکته مغزی می توان به ضعف اندامهای یک طرف بدن، ضعف عضلات صورت که به صورت کج شدن دهان و فک میانجامد،اشاره کرد.همچنین احساس حالت تهوع، سرگیجه و سردرد به نحوی که فرد شدیدترین سردرد زندگی خود را تجربه میکند از دیگر علایم بروز سکته مغزی است.
این جراح مغز و اعصاب گفت: از عواملی که باعث میشود تا سکته مغزی بروز پیدا کند فشار خون و چربی خون بالا و مصرف سیگار است.
شیخ مظفر همچنین زمینه ارثی را از دیگر عوامل تأثیرگذار در وقوع سکته مغزی عنوان کرد و گفت: افراد بالای ۴۰ تا ۴۵ سال باید حتماً فشار خون خود را کنترل کنند چرا که نوع ارثی فشار خون از سن ۳۵ سالگی آغاز میشود بنابراین رعایت اصول پیشگیری از این بیماری ضروری است.
وی گفت: همچنین چربی خون بالا که از سنین بالای ۴۰ سالگی بررسی میشود از دیگر جنبههای موثر در وقوع سکتههای مغزی است.
این جراح مغز و اعصاب با بیان اینکه متأسفانه مصرف سیگار در جامعه افزایش یافته و این یکی از عوامل تأثیرگذار در وقوع سکته مغزی است گفت: مصرف سیگار باعث اختلال در خونرسانی عروق قلبی و مغزی میشود و حتی افرادی که سیگار نمیکشند اما در خانواده و محیط کار در معرض دود سیگار قرار میگیرند مانند افراد سیگاری در معرض گرفتگی رگهای خونی هستند.
وی تصریح کرد: ضایعات عروق مغزی در سنین کم نیز مشاهده میشود که مانند علایم سکتههای مغزی بوده و باید تحت معالجه قرار گیرد.
شیخ مظفر در مورد درمان سکتههای مغزی گفت: گاهی سکته مغزی به دلیل عوارض ناشی از اختلال خونرسانی به مغز ایجاد میشود که این اختلال با مصرف داروهایی که پزشک تجویز میکند به حداقل رسیده و خونرسانی را فعال میکند.
این جراح مغز و اعصاب گفت: درمان دیگر جلوگیری از وقوع سکتههای بعدی است و فرد بیش از هر چیزی باید رعایت اصول درمانی را داشته تا مجدد سکته نکند.
شیخ مظفر در مورد اقدامات اورژانسی در زمان وقوع سکته مغزی گفت: دو نوع سکته مغزی وجود دارد. یکی خونریزی دهنده است که در این نوع باید سریعاً فشار خون کنترل شود و نوع دیگر اختلال در خونرسانی است. در هر صورت باید فردی که دچار سکته مغزی میشود را سریعاً به بیمارستان منتقل کرد.
وی گفت: بیماری که دچار سکته مغزی میشود مانند سکته قلبی منعی برای جابجایی ندارد و میتوان این افراد را جابجا کرده و سریعاً به بیمارستان منتقل کرد تا اسکن مغزی از وی گرفته شده و فشار خونش کنترل شود.
وی گفت: تمام سردردها باید بررسی شوند اما همه انواع سردرد بیانگر علائم سکته مغزی نیستند. در حال حاضر سردردهایی که منشاء روحی دارند افزایش یافته اما این نوع سردرد از نوع خطرناک نیست بلکه افرادی که دچار سردردهای صبحگاهی به همراه حالت تهوع هستند باید سردرد خود را جدی بگیرند.
منبع: فارس