سینما در مرداد ماه با حاشیه خانه سینما و پایان سکوت مجید مجیدی همراه بود.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما باشگاه خبرنگاران، در مردادماه ماه مسعود کیمیایی فیلمبرداری فیلم جدیدش را آغاز کرد که بعد از فیلم «جرم» چند سناریو داشت که مهم‌ترین آنها «شریک»،‌ «دست تنها» و «تبعید سایه‌ها» بود و هیچ کدام از آنها به نتیجه نرسید تا اینکه به فیلم  "متروپل" رسید. 

رییس هیئت مدیره خانه سینما در این ماه در خصوص خانه سینما و جلسه مجمع عمومی بعد از تجمع سینماگران مقابل خانه سینما گفت که تلاش می‌کنیم از طریق وزیر ارشاد یا رییس جمهور هماهنگی لازم را انجام دهیم تا مجمع عمومی فوق‌العاده‌ی ششم مردادماه، در ساختمان شماره یک خانه سینما برگزار شود  ولی معاون اجتماعی ناجا در پی درخواست فرهاد توحیدی به نمایندگی از مجمع عمومی فوق‌العاده خانه سینما مبنی بر تامین امنیت جلسه آتی این مجمع در تالار سیف‌الله داد، گفت: جلسه در مکانی غیر از خانه سینما برگزار شود. 

همچنین مهدی عظیمی میرآبادی در نشستی درباره خانه سینما سخن گفت:‌ ضمن آنکه دوستان می‌توانستند همین کاری را که دیروز کرده‌اند در آن مهلت 72 ساعته انجام دهند و ما در آن صورت مدارک را می‌پذیرفتیم. طبق قانون برای ثبت یک صنف، ابتدا دوستان باید اساسنامه‌ مورد تأیید را تکمیل کرده، هیأت مؤسس معرفی کنند و این اساسنامه را در مجمع عمومی به تصویب برسانند. 
سپس هیأت مدیره‌شان را بر همین اساس انتخاب کنند و پس از آن می‌توانند برای ثبت به ارشاد مراجعه کنند.

جمال خندان کوچکی وکیل و مشاور حقوقی خانه سینما در واکنش به اظهارات عظیمی معاون سازمان سینمایی کشور نيز مطرح كرد: رئیس سازمان سینمایی کشور به رای دادگاه مبنی بر منع وزارت ارشاد از تشکیل خانه‌ سینمای جدید اعتراض کرده و حتی حاضر شده است، معادل مبلغ خسارت احتمالی مندرج در رای دادگاه را در حق صندوق دادگستری تودیع نماید اما قاضی دادگاه تقاضای رفع اثر از دستور پیشین خود را نپذیرفته و مضاف بر آن رئیس سازمان سینمایی کشور را نیز در پرونده شکایت خانه سینما فاقد سمت قانونی تشخیص داده است.

وكيل سازمان سينمايي نيز در پاسخ به وكيل خانه سينما اين چنين اعلام كرد: دادگاه منعي را براي تشكيل خانه سينما توسط سازمان سينمايي ندیده و ايراد اصلي بر سِمت من بوده كه بر این اساس اجازه دفاع از وزارت ارشاد با سمت وكيل سازمان سينمايي به من داده نشده است. 

این ماه سينمايي با ضيافت افطاري همراه بود كه شورای عالی تهیه‌کنندگان سینما شامگاه 5 مرداد ماه ضیافت افطار ي برپا كرد و رئيس  این تشکل صنفی نيز در اين مراسم سخن گفت: خوشحالیم از اینکه در این گردهمایی با همکارانمان هستیم. اما خوشحال‌تر بودیم اگر با رفتارهای معاونت سینمایی روبرو نبودیم و خبر بازگشایی خانه سینما را داشتیم.

همچنين علی رغم اینکه 7 مرداد ماه حمید فرخ‌نژاد از لغو فراخوانش برای حضور در کنار مجسمه یادمان کوهنورد خبر داده بود اما تعداد زیادی از مردم با بی اطلاعی از لغو این مراسم با آوردن عکس سه کوهنورد مفقود شده واهدا گل و روشن کردن شمع، یاد آنها را گرامی داشتند.

در پی اقدامي از سوي رئيس جمهور اهدای نشان درجه‌ی یک فرهنگ وهنر به جمشید مشایخی کمال‌الملک سینمای ایران داده شد.

اتفاق ديگر مربوط به صدور كارت هاي هديه اي است كه از سوي اتحاديه شوراي صنفي اهدا شد و فرهاد توحيدي رئیس هیات مدیره خانه سینما در توضیح دلیل اعتراض‌اش گفت: برخی از دوستان سینماگر که برای دریافت کارت‌های هدیه ماه رمضان به اتحادیه تهیه‌کنندگان مراجعه کردند، کاغذی در اختیارشان قرار گرفته که در آن نوشته شده است که ما از شورای مرکزی صنف‌مان ناراضی هستیم و درخواست مجمع عمومی داریم و تا این کاغذ را امضاء نکنند،کارت هدیه به آنها تعلق نمی‌گیرد.

اما رئیس اتحادیه تهیه‌کنندگان سینمای ایراندر باب اين موضوع چنين پاسخ داد : افرادی که برای گرفتن کارت هدیه مراجعه می‌کنند، مختار هستند که این برگه را امضا کنند یا نه و این موضوع ربطی به دادن کارت ندارد و ما تنها از دیدن این افراد استفاده می‌کنیم.

دیگر حاشیه به نشست شمقدری با یارانش بر می گردد که طی برگزاری ضیافت افطاری و دعوت کردن تعداد محدودی از خبرنگاران این مراسم برگزار شد و با توجه به روزهای پایانی رئیس سازمان سینمایی ارائه ای از گزارشات چهار ساله خود ارائه داد.

همچنین اعضای سابق خانه سینما با حضورشان در مراسم افتتاحیه‌ی سازمان سینمایی و هنرهای نمایشی دفاع مقدس خودی نشان دادند البته به گفته رئیس هیات مدیره خبری از صحبت در مورد خانه سینما نشد و ان را به بعد از استقرار دولت جدید موکول کردند.

اما در این ماه نشست حاشیه ای هم برگزار شد برای فیلم جابه جا که دعوای کارگردان و نویسنده به این نشست کشیده و منجر به ناتمامی جلسه شد.

در این ماه خانه هنرمندان نشستی را برپا کرد و در این جلسه مجید مجیدی با اشاره به برخی هجمه‌ها و کج فهمی‌ها در طول ساخت فیلم محمد (ص) گفت: در هنگام شروع ساخت فیلم تقریبا با همه‌ی علمای شیعه و سنی جهان اسلام رایزنی کردیم، اما متاسفانه برخی کج فهمی‌ها باعث به وجود آمدن چالش‌هایی شد که پاسخ آن‌ها را به بعد از آماده شدن و نمایش فیلم واگذار کردیم. 

در ادامه دکتر حسینی در جلسه شورای عالی سینما  با اشاره به اهمیت شورایعالی سینما گفت: شاید عده‌ای اهمیت این شورا را درک نکنند،بحث سینما در هیات دولت یعنی یک وزیر در مقابل همه هیات دولت و اگر قرار باشد یک امتیازی به سینما بدهند، بقیه هم مدعی می‌شوند و نگاه بخشی‌گری مانع می‌شد تا اینکه رئیس جمهوری از میان آن جمع جدا شد و مستقلاً به موضوعات سینما پرداخت. 

وزیر ارشاد گفت: دوره اخیر هرکاری زیر سئوال رفت و مخالفت بدون دلیل و توجیه صورت می‌گرفت، بنابراین باعث می‌شد فعالیتهای جدید دیده نشود در حالی که فعالیت‌های جدید یک ضرورت است. 

حسینی گفت: علیرغم گرایش و علاقه رئیس جمهوری به حوزه فرهنگ وهنر... بخاطر شرایط تحریم بخشی از برنامه‌ها متوقف شد و البته رقابت مجلس هم مانع بود. 

وی در ادامه افزود: اعضاء صندوق حمایت از هنرمندان به سی و پنج هزار نفر افزایش پیدا کرده است که در حوزه سینما کمک‌های بسیار شایان توجهی به این هنرمندان عزیز از محل اعتبارات صندوق صورت گرفته است. 

وزیر فرهنگ و ارشاد به تحریم اسکار در سال گذشته اشاره کرد که تحریم اسکار یک تصمیم جمعی بود اما بعضی مقابل آن ایستادند. 

افتتاحیه فیلم « فرزند چهارم » با حضور سید محمد خاتمی در سینما فرهنگ برگزار شد که بعد از دیدار های سید محمد خاتمی این برنامه از دیگر کار های وی به شمار می آید. 

همچنین نشست جشنواره افق نو نیز در موسسه رسانه تصویری با حضور جمعی از خبرنگاران برگزار شد.



انتهای پیام/اق
برچسب ها: سینما ، حاشیه ، سالنامه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار