خلیل صداقت پیشه متخصص پوست و مو در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در میان اسیدهای به کار رفته برای پیلینگ شیمیایی اسیدهای عالی میوهها کاربرد بیشتری دارند مانند اسیدالاستیک (در شیرترش) اسیدمالیک (در سیب) اسیدسیتریک (در مرکبات) که اسیدالاستیک با افزایش رطوبت اپیدرم از خشکی پوست جلوگیری میکند.
وی با اشاره به فواید لایه برداری با میوهها و گیاهان گفت: فایده لایه برداری پوست با میوهها و گیاهان طبیعی، اسیدهای طبیعی آنها کم خطر و بیضرر است و عوارض جانبی ندارد برای گرفتن نتیچه بهتر باید تکرار و تداوم در کار باشد که در این روش روپوست یا (اپیدرم) از سلولهای مرده پاک میشود و روپوست جدیدی پدید میآید که نمای روشنتر و صافتری به پوست میدهد.
وی بیان کرد: پوست بعد از انجام پیلینگ به اشعه خورشید حساستر میشود و بهتر است از ضد آفتابهای قویتر استفاده نمود و لایه حفاظتی ضخیمتری از آن بر روی پوست مالید، بهترین زمان انجام لایه برداری پاییز یا اوایل بهار میباشد چرا که اشعه خورشید از نفوذ کمتری برخوردار است.
وی اظهار داشت: در روش انجام پلینگ بهتر است بیمار در وضعیت نیمه نشسته قرارداشته و اطراف صورت بیمار پوشانده شود و قبل از انجام لایه برداری سطح پوست باید از عدم وجود خراشیدگی، تورم و التهاب بررسی شود. برای پاکسازی پوست میتوان از کلینزرهای با پایه الکل استفاده نمود در ابتدا لایهای از وازلین بر روی کانتوس داخلی و خارجی چشم، پرههای بینی و لب قرار میدهیم و با این اقدام نوعی محافظت بافت از نشست احتمالی اسید به این مناطق خواهیم داشت. ترتیب انجام لایه برداری از قسمت فوقانی صورت شامل پیشانی به سمت پایین، گونهها، بینی ولبها و اطراف صورت و سپس بازگشت به قسمت فوقانی میباشد. در صورتی که در بخشی از صورت حالت یخ زدگی یا تغییر رنگ پوست به حالت سفیدی بایستی بلافاصله از خنثی کننده روی آن منطقه استفاده کرد و با آب شستشو داد.
وی گفت: بیمار در طی ۷-۳ روز ابتدایی پس از لایه برداری به صورت مرتب روزانه دو نوبت مرطوب کننده استفاده نماید تا شکل ظاهری پوست طبیعی گردد. در هفته اول پس از پیلینگ ممکن است بیمار احساس خارش، کشیدگی، درد و پوسته ریزی داشته باشد که به تدریج بعد از یک هفته و بازسازی پوست و ایجاد شکل اولیه آن این عوارض نیز بهبود مییابند. بهتر است در صورت تورم از کیسه یخ به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه استفاده نمود.
انتهای پیام/