به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، پستهای انتقال نیرو نظیر دیگر واحدهای صنعتی مجموعهای از تأسیسات و تجهیزاتی هستند که به منظور انجام اهداف تعیین شده از قبیل انتقال قدرت از مراکز تولید به خطوط انتقال، اتصال خطوط انتقال به یکدیگر و تحویل برق به سیستم فوق توزیع و کنترل و هماهنگیهای مربوطه ساخته میشوند.
این پستها با توجه به نیاز همه ساکنان یک کشور به نیروی برق که گسترش شبکههای برق در تمام مناطق را لازم میداند همانند جاده و راههای ارتباطی در کلیه مناطق احداث میگردند.
به طوریکه در مراکز شهری و پرجمعیت یا مناطق و قطبهای صنعتی نه تنها در حاشیه بلکه در دل اینگونه مناطق نیز تأسیس گردیده و بر عکس در بخشهایی از کشور که شهرها پراکنده بوده و تراکم جمعیت نیز پایین است و یا قطبها و مجتمعهای صنعتی متمرکز وجود ندارد، این پستها نیز به صورت پراکنده و با فواصل نسبتاً زیاد و عمدتاً در مناطق خارج از شهرها و دور از تأثیرات اینگونه مناطق احداث میگردند.
ساختار این پستها بطور کلی شامل بخشهای زیر میباشد:
- بخش تجهیزات برقی و مخابراتی
- بخش سازه
- بخش ساختمانی و تأسیسات مربوطه
در طراحی این بخشها برای هر منطقه عوامل جغرافیایی و شرایط جوی، آلودگی منطقه و موقعیت منطقه از نظر زمین لرزهای بایستی از قبل مدنظر طراح قرار گیرد این پارامترها که برای هر بخش از سه بخش فوق به صورتی خاص و با میزان تأثیر متفاوت بکار میرود را میتوان بشرح زیر لیست نمود.
*وضعیت و شرایط اقلیمی کشور کلیه اطلاعات مربوطه به وضعیت اقلیمی کشور که توسط سازمان هواشناسی کشور و از طریق ایستگاههای سینوپتیک و کلیماتولوژی مستقر در مناطق مختلف کشور جمعآوری میگردد در طراحیها مورد استفاده نبوده بلکه تعدادی از آنها به شکل مستقیم و تعدادی نیز پس از انجام تبدیلات و محاسبات مربوطه مورد استفاده قرار میگیرد. در هر صورت آن تعداد از آمارهایی که از کل اطلاعات هواشناسی که در ارتباط با طراحیها کاربرد خواهند داشت عبارت هستند از:
- درجه حرارت هوا که شامل میانگین حداقل ماهانه و سالانه، میانگین حداکثر ماهانه و سالانه، میانگین روزانه هر ماه و هر سال، حداکثر ماهانه و سالانه و حداقل ماهانه و سالانه است.
- بارندگی شامل، حداکثر روزانه، کل ماهیانه، کل سالیانه است.
- تعداد روزهایی از ماه و سال که شامل باران، برف، تگرگ، طوفان و گرد و خاک، غبار طوفان، رعد و برق، یخبندان و مه است.
- تعداد روزهایی از ماه و سال که شامل
باد شمالی و میانگین سرعت آن، باد شمال شرقی و میانگین سرعت آن، باد شرقی و میانگین سرعت آن، باد جنوب شرقی و میانگین سرعت آن، باد جنوب غربی و میانگین سرعت آن است، همچنین باد غربی و میانگین سرعت آن
باد شمال غربی و میانگین سرعت آن، تعداد توزیع باد در گروههای سرعتهای مختلف در ماه و در سال، جهت، سرعت و روز و ساعت سریعترین باد در ماه و سال، میانگین فشار ماهانه و سالانه و میانگین رطوبت نسبی در ساعات مختلف و کل به صورت ماهانه و سالانه است.
- آلودگی
مقدار آلودگی هوا در تعیین سطوح عایقبندی خارجی و طرح مقرهها نقش عمده و اساسی دارد. آلودگی میتواند به صورت طبیعی (گرد و خاک، نمک) و یا صنعتی (دود و انواع ذرات و آلایندهها و گازهای صنعتی) وجود داشته باشد.
- زمین لرزه
پارامتر زلزله در طراحی و ساخت تجهیزات و همچنین طراحی و ساخت سازهها و ساختمانهای پستها نقش مهم و اساسی دارد. مقدار این فاکتور و میزان اثرات آن با توجه به موقعیت محل پست نسبت به کمربندهای زلزله (مرز صفحات زمین) تعیین میگردد. در جهان دو کمربند بزرگ اصلی (اقیانوس آرام، هیمالیا آلپ) علاوه بر کمربندهای فرعی معرفی شدهاند.
کشور ایران در کمربند زلزله هیمالیا آلپ واقع بوده و تقریباً تمام نقاط ایران بدون استثناء زلزلهخیز است که البته در بعضی مناطق کشور این زلزلهها شدیدتر و در برخی نقاط ضعیفتر میباشد.
- مشخصات هیدرولوژی
در ارتباط با بهتنگی و موقعیت پست از نظر مشخصات هیدرولوژی
مقدار متوسط بارش سالانه، مقدار بارش در زمان کوتاه ،مقدار نفوذ پذیری خاک، سطح آبگیر، مسیلهای ورودی به زمین، دبی آب گذرنده از مسیلها، نهرها و رودخانههای اطراف زمین نیز مؤثر است.
انتهای پیام/